hirdetés
hirdetés

Úton a szahara felé

A tanulmányút ötödik napján elindult a csapat két napos sivatagi túrájára.

hirdetés

Úton a szahara felé azonban több megálló tette színesebbé a több órás utazást. Elsőként az afrikai kontinens egyik legjelentősebb amfiteátrumához látogatott el a Best Reisen partnereivel El Jem-be. A Rómában található Colossemumhoz kísértetiesen hasonlító monumentális műemlék kitűnő állapotban van, az ide látogatók nagy örömére egész évben várja az érdeklődőket.

Az ókori épület meglátogatása után Matmata városában nyerhettek betekintést egy helyi család minden napi életébe a kollégák, ahol helyi lakosok a sivatagi dombokba vájt barlanglakásokban élik mindennapjaikat.

Ezt követte a világhírű Csillagok háborúja mozifilm forgatási helyszíne, melyet eddig sokan csupán a képernyőkön láttak. Miután bejárta a csapat a sok kisebb-nagyobb helységből álló lakást és Star Wars filmben megjelenő helyszínt is, tovább álltak ebédelni a városi Hotel Matmata éttermében.

Az ebédet követően a homoksivatagban tevegelni volt hivatalos a study tour gárdája, s az egy órás kirándulás, ezen kedves és nyugalmat árasztó haszonállatokon igazán nagy élmény volt beöltözve a helyi szokásoknak megfelelően. A vállalkozó szelleműek pedig visszatértek a sivatagba, immáron négy keréken: egy be nem tervezett, de annál izgalmasabb quadtúrán vett részt a csoport néhány bevállalósabb tagja.

Így ők visszatértek a homokdűnék közé, míg a többiek elfoglalták szobáikat a Hotel Tuareg-ben. A vacsora után a medencéé és a fürdésé volt a főszerep, azonban este hamar nyugovóra tért mindenki a pihentető mártózás után, hiszen a másnapi dzsip szafarira kipihenten kell megérkezni. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk