Itt az átfogó szemléletváltás ideje 

Budapesten tartotta munkatársainak éves találkozóját a világ egyik legnagyobb globális disztribúciós rendszere (GDS), a Worldspan. Ez alkalommal hazánkba látogatott Paul J. Blackney, az atlantai székhelyű cég elnök-vezérigazgatója is. Az American Airlines, a Delta és a NorthWest tulajdonában lévő óriáscég a világon jelenleg a negyedik helyet foglalja el, az elektronikus kereskedelemben azonban világelső. A Worldspan Magyarországon foglalások tekintetében a második, a használó irodák számát tekintve pedig a harmadik helyen áll a piacon.

Turizmustörvényre várva 

Tizedik alkalommal tartotta meg közgyűlését a kilencéves Magyar Turisztikai Egyesület, amelyen dr. Lengyel Márton, az egyesület harmadszor újraválasztott elnöke beszámolójában kiemelte, a hazai turizmus mutatói a tavalyi évben annak ellenére kedvezően alakultak, hogy világszinten az ágazat teljesítménye – eddigi történetében szinte példátlan módon – romlott. A Széchenyi tervvel évtizedek óta először fektet be jelentős forrásokat végre az ágazatba a kormányzat, viszont még mindig égető szükség lenne a turizmust érintő átfogó jogi-közigazgatási szabályozásra és a turizmustörvényre.

Szél felől és szél alól 

Olyan hely, ahová nagyítóval sem találtunk olyan Magyarországon működő utazási irodát, akik szerveznének utat. A Zöld-foki szigetek érintetlenségével még felfedezésre vár. Nem nehéz megjósolni, hamarosan divatba jöhet, ezért érdemes megismerkedni azzal a szigetcsoporttal, ahol a Föld legtisztább fehér homokú strandjait és élővilágban leggazdagabb víz alatti területeit egyszerre lehet élvezni.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!