Megújult az egyik legrégebbi hazai márka - fókuszban a természetesség

Megújult az egyik legrégebbi hazai márka - fókuszban a természetesség 

1924-ben jegyeztették be a Globus márkanevet a vállalat zöldség- és gyümölcskonzervjeire. A jeles évfordulót különleges új külsővel ünneplik: új, egészséges terméküket most vezetik be a piacra.
Elengedés, finomítás, felkészülés: ez vár a vendéglátóiparra a közeljövőben

Elengedés, finomítás, felkészülés: ez vár a vendéglátóiparra a közeljövőben 

Mi vár a vendéglátóiparra 2024-ben? Bár jósgömbünk nincsen, a kurrens vendéglátóipari és gazdasági folyamatok, valamint a rendelkezésre álló adatok alapján tudunk prognosztizálni bizonyos trendeket.
Betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára

Betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára 

Nem nálunk, hanem Romániában szavazta meg az ottani képviselőház az erről szóló törvénytervezetet.
MVI-konferencia a SIRHA-n

MVI-konferencia a SIRHA-n 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) konferenciát szervez a szakmának a SIRHA kiállítás nyitónapján.
Kezdődik az asztalfoglalás a jubileumi Országos Étterem Hétre

Kezdődik az asztalfoglalás a jubileumi Országos Étterem Hétre 

Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal versengenek.
Ellopták a showt a balatoni fagylaltok

Ellopták a showt a balatoni fagylaltok 

A legnagyobb tömeg  nem a külföldi standok előtt, hanem egy balatoni fagylaltot kínáló kerékpáros hűtőkocsi körül alakult ki az Utazás+ kiállítás első napján.
Jelentkezhet a S.Pellegrino Young Chef Academy versenyre

Jelentkezhet a S.Pellegrino Young Chef Academy versenyre 

A S.Pellegrino nemzetközi megmérettetésére 2024. február 21-től lehet jelentkezni.
Ezek a borok kapták a "Debrecen város bora 2024" címet

Ezek a borok kapták a "Debrecen város bora 2024" címet 

Debrecen városa a Debreceni Borozó bor-és gasztronómiai magazinnal együttműködve választja ki azokat a borokat, melyek érdemesek a kitüntető címre.
Újra várja a jelentkezőket a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny

Újra várja a jelentkezőket a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny 

A megmérettetés hatodszorra irányítja a figyelmet a legkiválóbb kulináris tehetségekre.
Öt szuper fánklelőhely Budapesten

Öt szuper fánklelőhely Budapesten  

Érdemes még ezt a hétvégét kihasználni, mert sok helyen szezonális a lehetőség és a „fánknap” általában szombatra esik.

Az Emirates felvásárolta a világ legnagyobb vertikális farmját 

Az itt, fenntartható eljárással termelt alapanyagokból készülnek a légitársaság fedélzeti menüi.

Kocsonya, koncertek, Miskolc 

A régió legnagyobb gasztrokulturális fesztiválja idén március 8-10. között kerül megrendezésre.

Mesterséges intelligencia a vendéglátásban és az élelmiszeriparban 

A közelgő SIRHA Budapest kiállításon kerekasztal beszélgetést rendeznek a mesterséges intelligenciában (AI) rejlő lehetőségekről, iparági tapasztalatokról.

Öt forró csokizó Budapesten, amiben nem fog csalódni 

A csokoládérajongóknak szívből ajánlunk egy látogatást ezekre a helyekre az utolsó borús napok egyikén.

Hét lakat alatt őrzik a világ legértékesebb borgyűjteményét 

Ha hinni lehet a találgatásoknak, a borbefektetések összege az évtized végére el fogja érni a megdöbbentően magas fél milliárd dollárt.

Hallott már a Magyar Evő Versenyzők Szövetségéről?  

Pedig van ilyen. És arról, hogy világversenyi részvételi álmokat dédelgetnek?

Miamiba utaztatja tételeit ez az egri borbirtok 

A világ elismert teljesítményeit nyújtó borászatai közé, a Great Wines World 2024 exkluzív amerikai eseményére kapott meghívást a St. Andrea Szőlőbirtok.

Közel tízezer liter sört vernek csapra a Várkert Bazárban 

Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta.

Gasztronómia a felhők felett  

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága percenként 149 finomságot szolgál fel utasainak, ami 490 járatán naponta 215 ezer adag ételt jelent.

Mi a Simon's Burger-jelenség? És mi a titkuk? 

Erre is van példa a magyar gasztronómiában: a Simon’s Burger  Budapestre hozta az amerikai gyorséttermek hangulatát.

Pohárba zárt Balaton 

Néhány nappal ezelőtt döntöttek a Balatoni Kör bírái arról, melyik borászatok nedűi felelnek meg az ehhez szükséges kritériumoknak.

Miele a SIRHA 2024 Budapest kiállításon 

Alig várjuk, hogy bemutathassuk innovatív, környezetbarát és gazdaságos mosoda- és konyhatechnológia ipari gépeinket!

Egy dédelgetett álom megvalósulása 

Az egykori Michelin-ajánlott Baraka tulajdonosa a Klauzál téren nyitotta meg a David’s Kitchen-t.

Balatonfüredre költözik a népszerű csopaki bisztró 

A helyszín változik ugyan, de a gasztrokínálat, a vasárnapi ebéd és a sajátos hangulat marad a régi.

Miért válik egyre jelentősebbé az Év Mentes Séfje verseny? 

A címben feltett kérdésre a mai világ új generációjának életmódszemlélete a magyarázat.

A kávé- és bárvilág legnagyobb hazai seregszemléje a Millenárison 

Február utolsó hétvégéjén tartják a tizennegyedik KávéBár Bazárt, amelynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.

Íme, a világ tíz legrégebbi étterme 

Ausztriától kezdve Kínán át, New York-ig, nézzük, melyik az a tíz étterem, melyek kiállták az idő próbáját.

Esszenciák Éve: útjára indul a Budafoki Pincejárat 

Folytatva a nyolc éve nagy sikerű eseménysorozatot, 2024-ben március első szombatjától ismét várják a bor és kultúra szerelmeseit Budafokra.

Hat tökéletes reggeli Budapesten 

A reggeli nem csupán egy, a napunk indítása szempontjából fontos étkezés: igazi élményforrás és az üzleti, baráti találkozók ideje is lehet.

Részt venne az Év Bortermelője Gálaebéden? Itt az alkalom 

A Magyar Bor Akadémia idén is megrendezi az Év Bortermelője Gálaebédjét; idén Günzer Tamás az ünnepelt.

München és New York találkozása a Budai Várban 

Házias ételekkel, burgerekkel, sörkerti klasszikusokkal, kézműves sörkínálattal és széles fröccslappal vár Spíler Biergarten a Dísz téren.

Rekordszámú kiállító az idei Badacsony New Yorkban eseményen 

A Badacsonyi borvidék színe-java egy emberként megmozdulva március 23-án, szombaton egy napra ismét Budapest egyik legimpozánsabb épületébe költözik.

Michelin-csillagos étterem séfje tanítja egy szegedi középiskola diákjait 

Bernard Fournier francia séf, egy olaszországi Michelin-csillagos étterem konyhafőnöke egy Erasmus+ program keretében szervezett workshopon adja át tudását.

Balatonföldváron nyit új egységet a Fricska 

100 fő fogadására alkalmas belső térrel, és 1500 nm-es terasszal várjuk vendégeinket közvetlenül az ősfás Balaton parti sétányon.

Varjúgazda Éléskamrája pályázatot hirdet 

Magyar kistermelők hazai portékáit keresi a VakVarjú étteremcsalád.

7 arany, 11 ezüst, 12 bronzérem és 7 diploma a magyarok mérlege a stuttgarti IKA Kulináris Olimpián 

Hatalmas magyar siker a 2024-es Kulináris Olimpián Stuttgartban.

Nyolc étel, ital vagy szokás, ami a gasztronómiai világörökség része 

A listára azok kerülhetnek fel, melyek valamilyen módon irányt mutatnak a gasztronómia fejlődésében vagy egy-egy ország megmásíthatatlan sajátosságait foglalják magukban. 

Mesterséges intelligencia csökkenti az ételhulladék mennyiségét a KLM-nél 

Így pontosabb előrejelzést kaphatnak a várható fogyasztásról, az első eredmények 63 százalékos csökkenést mutatnak az ételhulladék mennyiségében.

Egy időben, egy helyen: frigyre lépett a GELATISSIMO és az INTERGASTRA szakmai kiállítás Stuttgartban 

A Horeca-területről érkező látogatók körében osztatlan elismerést aratva.

Valentin-nap a Matild Palotában? 

A 6 fogásos, különleges vacsora után a tetőterasz titokzatos luxusbárjában lehet majd nézni a csillagos eget.

Pékné, Jóasszony, Udvarmester vagy Dubarry - tudja, mit takarnak az étlapokon jelzett elkészítési módok? 

Kattintson, mert a gasztrokulturális alapműveltséghez hozzátartoznak ezek a kifejezések is!

A jövő héten Eger Wine Meetup 

A kétnapos szakmai konferencia hű marad a tavaly elindított megújuláshoz.

Konferencia a fenntartható gasztroturimus jegyében 

A szervezők célja egy diskurzus a nagyobb térségünket lefedő nemzetközi együttműködésről a fenntartható turizmus közös fejlesztése érdekében.  

A Rizling Generáció arculattervezőt keres 

Egységes borvidéki arculat kialakítására írt ki pályázatot a Balatonfüred-Csopaki Borvidék.

Felelős étkeztetés az Air France járatain 

A havonta megújuló termékeket elegáns ételdobozban szolgálják fel és különleges bor- és pezsgőválaszték egészíti ki.

5 gastropub a Ráday utcában, ahol kultúrát is fogyaszthatunk 

Itt még van olyan hely, mely 1993 óta folyamatosan üzemel.

Női séfekre épít a legendás pezsgőmárka, magyar résztvevő is szerepel a programban 

A Veuve Clicquot Solaire Tables idén indítja két éves közép-európai programját, méghozzá összesen öt ország részvételével.

Ebédmenü luxuskivitelben 

Ezt kínálja idei újdonságként a Spago Budapest, ahol ebédidőben teljesen más élményben lesz része a vendégeknek, mint az esti vacsora mellett.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!

Klasszis TopDesign 2023: mutatjuk a győzteseket!

Klasszis TopDesign 2023: mutatjuk a győzteseket! 

Lezárult a zsűrizés, a közönségszavazás és egy fordulatokban gazdag, szakmai programmal is egybekötött díjátadó alkalmával, november 30-án, a napokban megnyílt ötcsillagos pesti belvárosi Hotel Dorotheában átadták a győzteseknek a díjakat a Klasszis Csoport által meghirdetett Klasszis TopDesign 2023 gálaestjén.

Beköltözött a tavasz a JAB Villa bemutatótereibe

Beköltözött a tavasz a JAB Villa bemutatótereibe 

És mivel megérkezett – be is mutatja a JAB magyarországi csapata, Bakody Katalin vezetésével a tavasz jegyében készült, csodaszép, friss Chivasso, JAB és Gardisette tavaszi kollekcióit üzleti partnereiknek.