Friss
Olyan, mint az igazi: itt az életnagyságú LEGO villamos
Különleges járművel találkozhatunk a főváros szívében, ami azzal csal sokak arcára mosolyt, hogy oda is a játék örömét hozza el, ahol a városlakók nem is számítanak rá.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely
Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Adománygyűjtő akció a Bazilika800 emlékév végén Pannonhalmán
Az évfordulót a bencések egész évben számos lelkiségi, kulturális és turisztikai, programmal ünnepelték.
Új kiállítás a kortárs művészeti központban
Újabb időszaki kiállítás megnyitására készül az MBH Bank Művészeti Alapítvány támogatásával működő Hungarian Art & Business (HAB) művészeti központ, amely ezúttal a kert mint ember által alakított természet világába invitálja majd a látogatókat.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Reklámfilm az ünnepekre: az egyik leghíresebb karácsonyi dal története– videóval
Idei karácsonyi reklámjával az Erste Csoport bemutatja a Csendes éj című karácsonyi dal születését, ami a legtöbbek számára a reményt és az összetartozást jelenti – még kétszáz évvel azután is, hogy először elhangzott.
Megérkeztek Budapestre az ősi szimbólumokkal teli alkotások
A latin-amerikai absztrakt művészet úttörőjének alkotásai a Cervantes Intézetben.
Mesterséges Intelligencia a gyakorlatban – podcastban elmesélve
Novemberben egy kísérleti jellegű adással jelentkezett a népszerű Dunakavicsok turisztikai podcast.
Föld alatti bunkervilág, kommunista építészeti emlékek és mediterrán gasztronómia
íme, mindezeket rejti az egykori kommunista ország fővárosa, Tirana.
Bécs köszöni, de nem kér a Black Friday-őrületből
Narancshét vs. Black Friday – ez Bécs fenntartható válasza a vásárlási lázra.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Klasszis TopDesign 2024: a zsűri már döntött, de a közönség még szavazhat!
Lehet, hogy az Ön szavazata dönti el, melyik szálloda vagy vendéglátóegység kapja a rangos közönségdíjat az idei döntőbe került pályázók közül.
Wizz Air-álláspont: Inkább késsen, mintsem törölni kelljen!
Többek közt ez a megállapítás hangzott el azon a november 19-ei sajtóbeszélgetésen, amelyen mi is részt vettünk.
Különleges alkotások Veszprémben
Visszanyerve eredeti funkcióját, ismét szakrális helyként lesz látogatható Veszprémben a megújuló Szent Imre Templom.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
MTÜ: az új javaslatok erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét
Az MTÜ szerint tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Firenze betiltja a kulcsdobozokat és az idegenvezetők hangszóróit
Firenze is lépéseket tesz a túlturizmus visszaszorítására, és olyan intézkedéseket vezet be, mint például a rövid távú bérbeadók által használt kulcsdobozok és az idegenvezetők hangszóróinak betiltása.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén
Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel
Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Vendée Globe: Weöres Szabolcs megjavította a vitorláját, folytatja a versenyt
A magyar versenyzőnek sikerült megjavítania sérült vitorláját, és folytatja a földkerülő vitorlásversenyt.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón
November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Gödöllő Sisi-re emlékezik
A Gödöllői Királyi Kastély parkjában 2025. február 28-ig egy különleges fénypark állít emléket Erzsébet királynénak.
Hazánk állatait mutatja be az új fotókiállítás
Magyarország állatvilágát bemutató fotókiállítás nyílt a Városligetben.
Közép-Európa legszebb karácsonyi vásárainak kaleidoszkópja
Közép-Európa legszebb adventi vásárai idén is megnyitják kapuikat, hogy ízekkel, illatokkal, zenével és különleges programokkal varázsolják el az oda látogatókat.
Sokszínű tél Alsó-Ausztriában
Vonzó téli ajánlatok a városokban, és egy új síbérlet biztosítja a változatosságot a hideg évszakban – hóval és hó nélkül.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival
A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon
A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Téli meseország Opatijában
2024. november 29-től 2025. január 6-ig Opatija téli tündérmesévé változik.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Látványosnak ígérkezik az idei Vadlúd Sokadalom Tatán
A sokadalom egyik legnagyobb élményében lehet részük a korán kelőknek szombaton reggel hat órától. Napfelkelte után a tavon éjszakázó összes madár egyszerre rebben fel és elindulnak élelmet keresni.
Turistamágnessé válik a pesti Nagykörút
A legfrissebb adatok szerint változás állt be a Nagykörúton található üzletek számában.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából
Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije
A desszert már megjelenésében is a Balaton hangulatát idézi.
Bécsi turizmuskonferencia a jövő évi megoldásokról
A „Jövő komponálása” címmel rendezték az idei bécsi turizmuskonferenciát, november 13-án.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten
Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Sírkamrák, az arab világ szelleme és egy hosszú utazás Egyiptom tájain
Vajon mi változott Egyiptomban néhány év alatt, és mi maradt szinte ugyanúgy az ókori birodalom óta?
MVI-álláspont a felszolgálási díj változásával kapcsolatban
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) eljuttatta szerkesztőségünkbe álláspontjukat a pénteken megjelent kormányszintű döntéssel kapcsolatban.
Esztergomban is lázasan készülődnek az adventi ünnepekre
November 29-én nyitja meg kapuit az Esztergomi Adventi Vásár a Széchenyi téren.
Narancsfák árnyékában született az új Unicum
Narancsos változattal jelentkezik a gyógynövénylikőrökről ismert hazai cég, amely frissességével, olaszos ízvilágával a legújabb generációt szólítja meg.
Döntött a szaktárca a felszolgálási díjról és a borravalóról
Az NGM új intézkedéseket vezet be a felszolgálási díj maximalizálása, valamint az adómentes borravaló teljes körű biztosítása érdekében.
Sorra dőlnek meg a korábbi airBaltic-eredmények – hátra dőlhetnek a vezetők
A lettek az elmúlt hónapban újabb sikert értek el az utasszám és a járatkihasználtság tekintetében.
A Néprajzi Múzeum új kiállításának témája több, mint szívszorító
Az éhezés problémáját járja körül az új vendégkiállítás.