Green Travel-ügy: 25 millió forintot foglalt le a rendőrség 

A BRFK nyomozást indított a Green Holidays csődje kapcsán. A cég bankszámlájáról 25 millió forintot foglaltak le - értesült a vg.hu.

Az Opten szerint nem a Green Holidays az egyetlen kockázatos utazási iroda 

Az Opten üzletvezetési tanácsadó cég közleményében olvasható, hogy a nyári szezonban menetrend szerint jönnek az utazásszervező és utazásközvetítő cégekkel kapcsolatos problémák, azonban egy kis felkészüléssel elkerülhetőek a kockázatos nyaralások. A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) szerint az Opten közleménye sérti a stabilan működő utazási irodai szakma érdekeit.
A MUISZ az utazási irodákra vonatkozó szabályok komplex vizsgálatát javasolja

A MUISZ az utazási irodákra vonatkozó szabályok komplex vizsgálatát javasolja 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) üdvözli a FEOSZ javaslatát az utazási irodák szabályozásának átalakításáról, azonban felhívja a figyelmet arra, hogy jelenleg folyamatban van az új európai  uniós csomagtúra utazási irányelv átültetése a hazai jogrendbe, ezért a MUISZ  a szabályozási folyamat komplex vizsgálatát javasolja, az esetleges jogszabály módosításoknak ui. összhangban kell állniuk az új szabályozás többi elemével.
Marad alternatíva Debrecenből a Törökországba indulóknak

Marad alternatíva Debrecenből a Törökországba indulóknak 

A Debrecen Airportról is charter járatokat indító, fizetésképtelenné vált Green Holidays Kft. után a Sun & Fun Holidays Utazási iroda maradt az egyetlen, amelyik törökországi charter járatot üzemeltet a vidéki repülőtérről. 
Közel ezer utasa van jelenleg külföldön a Green Holidays-nek

Közel ezer utasa van jelenleg külföldön a Green Holidays-nek 

Közel ezer főt érint jelen pillanatban a Green Holidays csődje – tudtuk meg az Uniqa Biztosító lakossági és kárrendezési területért felelős vezetőjétől, Vereczki Andrástól, aki elmondta azt is, hogy az utasok 99%-a jelenleg Törökországban tartózkodik. Ez a szám ugyanakkor nem tartalmazza azokat a károsultakat, akiknek befizetett útjuk van az irodánál, de még nem utaztak el.
Green Holidays - sikerült szállást találni a magyaroknak

Green Holidays - sikerült szállást találni a magyaroknak 

A 180 fős magyar csapatból vannak, akik ma reggel már elhagyták a szállodát és útban vannak a repülőtérre, hogy hazamenjenek. 
Beszüntette tevékenységét a Green Holidays (Frissítve!)

Beszüntette tevékenységét a Green Holidays (Frissítve!) 

Fizetésképtelenséget jelentett július 2-án, vasárnap kora este a Green Holidays Kft.. A társaság közleményben értesítette partnereit arról, hogy nem tudja folytatni utazásszervezői tevékenységét, a szükséges intézkedéseket helyette az Uniqa Biztosító teszi meg.
Green Holidays: 500 milliós vagyoni biztosíték az Uniqánál

Green Holidays: 500 milliós vagyoni biztosíték az Uniqánál 

A Green Holidays kft. hosszas és kitartó munka végén stratégiai együttműködést kötött az Uniqa Biztosító Zrt-vel. Ennek keretében 500 millió forintos vagyoni biztosítékot igazolt az utazásszervező részére a biztosítótársaság.

Nagy bejelentést tett a Green Holidays 

Ünnepélyes keretek között a törökországi Antalyában jelentette be a Green Holidays vezetője, Merdol Göktas, hogy az Uniqa biztosítóval kötött stratégia partnerség eredményeképpen, pár napon belül 500 millió forintos vagyoni biztosítékkal fognak rendelkezni. 

Halad a Green Holidays 

Nagyszabású akcióval indítja a szezont a Green Holidays az Utazás kiállítás ideje alatt.

Elindult a Green Travel weboldala 

Február 23-án délután újra elindult a Green Travel weboldala. A honlapon törökországi ajánlatok érhetők el. 

A Green Travel helyett a Green Holidays lesz a kiutaztató 

A Green Travel helyett a jövőben a Green Holidays végzi az utazásszervezői tevékenységet. Folyamatban van az ehhez szükséges feltételek teljesítése -  tájékoztatott a társaság.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!