Filmparkba és fürdőbe is mehetünk ingyen az uniós fejlesztések nyílt napjain

Filmparkba és fürdőbe is mehetünk ingyen az uniós fejlesztések nyílt napjain 

Szombattól öt hétvégén mintegy 70 helyszínen tekinthetnek be az érdeklődők az európai uniós támogatásból megvalósult több tízezer fejlesztés közül a legizgalmasabbak kulisszatitkaiba - olvasható a Széchenyi 2020 program internetes honlapján.

Jelentős növekedés az uniós fejlesztéseknél 

Az uniós forrásból megvalósuló programokra, beruházásokra 2563 milliárd forintot fordít a költségvetés jövőre, ez a GDP 7,5 százaléka, és csaknem 350 milliárd forintos, 16 százalékos növekedés a 2014. évhez képest; az EU költségvetéséhez Magyarország 295,6 milliárd forinttal járul majd hozzá 2015-ben - derül ki az Országgyűlésnek csütörtökön beterjesztett 2015. évi költségvetési törvényjavaslatból.

Átadták a megújult edelényi kastélyt 

Megújult az edelényi L'Huillier-Coburg-kastély és parkja, a beruházást Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át csütörtökön. A 18. században épült, az utóbbi évtizedekben jelentősen leromlott kastély 2,4 milliárd forintból, zömmel uniós forrásból újult meg.

Még látványosabbá válik a történelem az egri várban 

A csaknem 1,8 milliárd forintos fejlesztéssel sorsdöntő éve lesz 2014 az egri várnak -  jelentette ki hétfőn Berecz Mátyás, a Dobó István Vármúzeum igazgatója a hevesi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón. 

Szállt-e már meg illathotelben? 

Február végéig még nem is fog, de már készül a sikondai illathotel, az ökologikus szemléletű szállodafejlesztés európai uniós forrásból.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!