Ha már kijelzők előtt töltjük az időnket, közben vigyázzunk is magunkra!

Ha már kijelzők előtt töltjük az időnket, közben vigyázzunk is magunkra! 

Ahogy a digitális világ folyamatosan fejlődik, egyre több időt töltünk kijelzők előtt. Legyen az okostelefon, táblagép, laptop vagy televízió, a kijelzőkkel való időtöltés egyre nagyobb részt foglal el az életünkben. Bár ezek a technológiák rengeteg előnnyel járnak, fontos odafigyelni arra is, hogyan befolyásolják a szemünk és az egészségünk állapotát hosszú távon. Íme néhány fontos szempont, amelyekre érdemes odafigyelni.
Az ajtóra szerelhető szúnyoghálók mustrája

Az ajtóra szerelhető szúnyoghálók mustrája 

  Ha szeretnéd rovarmentesíteni a lakást a közelgő nyári hónapokra, akkor a szúnyogháló felszerelése nemcsak az ablakokra, hanem az ajtóra is elengedhetetlen lesz. Minden egyes ajtónyitás ugyanis egy újabb lehetőséget kínál a nem kívánt szárnyas vendégeknek arra, hogy bejussanak.
Fontos tudnivalók a biciklis nadrágok kapcsán

Fontos tudnivalók a biciklis nadrágok kapcsán 

  Aki hosszabb útra indul bringával, annak mindenképpen érdemes odafigyelnie a megfelelő öltözékre. Már egy néhány óráig tartó túra során is hamar kellemetlenné válhat a tekerés, ha nem megfelelő felszerelésben tesszük mindezt. A szabadidő eltöltéséhez a kényelem legalább olyan fontos, mint a testet-lelket feltöltő program. 
Tanácsok a sikeres és tartós fogyáshoz

Tanácsok a sikeres és tartós fogyáshoz 

A tartós fogyás érdekében életmódot kell váltani. Érdemes erre időt és energiát fordítani, hiszen így nemcsak a test tehető formásabbá, hanem az önbizalom is növelhető. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek segíthetnek a sikeres és tartós fogyásban, az életmódváltásban.
Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről

Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről 

Manapság sokféle étrendi sajátosság merül fel, és talán még több hóbortszerű divatdiétával találkozhatunk, amelyek olykor nagyon minimális kalóriabevitelre ösztönzik az embereket. Mielőtt bármibe belevágnánk, érdemes tisztázni szervezetünk igényeit.
Hogyan építs tökéletes magaságyást?

Hogyan építs tökéletes magaságyást? 

A kertészkedés remek és nagyon hasznos időtöltés, és igazából nem is kell hatalmas terület hozzá. A magaságyás például ideális megoldást nyújt a zöldségek és fűszernövények termesztésére, ha kevés a rendelkezésre álló földterület, vagy ha kényelmesebb, ergonomikusabb megoldást keresel. Helytakarékos, nagyon könnyű gondozni, olykor sokkal jobb terméshozamot érhetsz el vele és megkímél a sok hajolgatástól is. Az elkészítése pedig nem is igényel különösebb szaktudást. 
Beszéljünk a networking fontosságáról!

Beszéljünk a networking fontosságáról! 

Networking – nincs talán olyan üzlettel, ilyen-olyan üzletkötéssel foglalkozó szakember, aki ne ismerné a szót, sőt ne próbálná valamilyen módon gyakorolni. A hálózatok korát éljük, nincs olyan cég, ami beágyazottság nélkül komoly sikereket érhetne el, tehát messze nem mindegy, mennyire hatékonyan építi partneri kapcsolatait.
Legyen időtálló és gondozásmentes fahatású kerítésed!

Legyen időtálló és gondozásmentes fahatású kerítésed! 

Új ház építése esetén különös gondot fektetünk a kerítésépítésre, hiszen a telek körülhatárolására szolgáló építmény jelentősen hozzájárul az épület megjelenéséhez, hangulatához.
Egy jó munkahely a boldog élet alappillére

Egy jó munkahely a boldog élet alappillére 

Persze most felmerülhet egyebekben a csaknem költői kérdés, hogy hát mégis, ki az, akinek a boldogsághoz arra van szüksége, hogy dolgozzon? Elsőre szinte képtelenségnek is tűnhet, hiszen alapvetően azért szokás dolgozni, hogy a vele megkeresett pénzből tudjuk fenntartani magunkat, teljesíteni a céljainkat, megvalósítani álmainkat.
Kempingezés autóval: kinek és miért jó döntés a tetősátor?

Kempingezés autóval: kinek és miért jó döntés a tetősátor? 

A természetben töltött idő kiváló program lehet, akár egy hétvégére, akár hosszabb időre is. Egy gyakorlott kiránduló azonban tudja, hogy a felkészültség fontos. Több helyzetben is jó szolgálatot tehet például egy tetőre szerelhető sátor, ami hasznos és praktikus kiegészítője lehet a túrázásnak.

Mire használható a hamburger papír? 

A klasszikus zsírpapírok modernizált változata egyre népszerűbb a street food üzletek körében, hiszen trendi kinézetével többféle felhasználási területet is találhatunk a számára. A hamburger papír is egy ilyen klasszikus alapokra épült innovatív termék, amely segít abban, hogy az elkészült hamburger gusztusosan nézzen ki és könnyen elfogyasztható legyen.

Milyen élelmiszereket tilos a kutyának adni? 

Szerető, gondos gazdiként a legnehezebb dolog meghúzni a határt, és olykor nemet mondani kedvencünknek. Pedig az igazán felelősségteljes viselkedés megkívánja, hogy bizonyos ételeket ne adjunk bundás barátunknak, mert csak ártunk velük.

Milyen biztosítást kössünk 2024-ben? 

Az életünk kiszámíthatatlan pillanatok sorával van tele, amelyek sok esetben komoly pénzügyi terhet jelenthetnek. Szerencsére manapság számtalan biztosítási konstrukció közül választhatunk, akár az autónk, az otthonunk, az egészségünk vagy szeretteink védelme érdekében keresünk egy átfogó ajánlatot.

Díszítsük, tegyük egyedivé otthonunkat lakásdekorációk segítségével! 

A bútorok, kiegészítők, színek segítségével stílusossá, egyedivé tehetjük otthonainkat, és bár a legmarkánsabb elemek lényegében meghatározóak, kisebb dekorációs elemekkel alakíthatunk az enteriőr hangulatán.

Nem mindegy, milyen erkélyajtót választunk 

A különböző nyílászárók otthonunk legfontosabb kiegészítőinek, eszközeinek számítanak. Ott van például a bejárati ajtó, ami a külső behatolókat akadályozza meg, sokkal masszívabb, mint a beltéri változatok. Emellett az erkélyajtó is fontos szerepet tölt be, ráadásul ez is teljesen eltérő kialakítással rendelkezik, mint a többi ajtó az ingatlanban.

6 szolgáltatás, ami növelheti egy vendégház népszerűségét 

A vendégházakat általában olyan utazók keresik, akik kifejezetten nyugodt, kényelmes, relaxáló környezetre vágynak. Egy olyan természetközeli szállásra, ahol megvan a maguk privát szférája, de közben barátságos és személyre szabott élményt kapnak, miközben számos kényelmi szolgáltatás is egyszerűen elérnek.  

Te meddig mennél el a kutyádért? 

A kutyák hűséges szeretete legendás. Emlékezzünk csak Hachikóra, a világhírű akitára, aki gazdája hirtelen bekövetkezett halála után egészen élete végéig kijárt a vasútállomásra, hogy a gazdáját üdvözölje, aki persze már sosem érkezett haza. Mindenkinek a szíve elfacsarodik, ahogy látja, hogy az egyre idősödő eb hogyan vonszolja el magát az állomásig minden áldott nap.

Kell-e egy egri cégnek weboldal? 

A weboldalkészítésen bizony egy egri cégnek is gondolkodnia kell. Igazából semmi köze sincs ahhoz, hogy van-e ilyen felülete egy vállalkozásnak, annak, hogy a fővárosban vagy egy pár fős kis faluban van a székhelye.  Bárhonnan lehet kis és nagy céget is vezetni, a lényeg azon van, hogy elérjük az ügyfeleinket, és ők is megtaláljanak minket. Ebben nagy segítségünkre lesz egy saját online felület.

Hogyan védjük otthonunkat, ha sokat utazunk? 

A nyaralást – különösen ha egy hosszabb utazásról van szó – minden évben tűkön ülve várjuk. Ilyenkor az indulást alapos felkészülés előzi meg, melynek része a szállás lefoglalása, az utazás módjának kiválasztása és a napi programok leszervezése.

Égési sérülés kezelése otthon 

Az egyik leggyakrabban előforduló otthoni sérülés az égés, a forrázás. Leginkább a konyhában történnek ilyen balesetek, ahol a sütő és a főzőlap használata a kiváltó ok. A grillezések során is találkozhatunk ilyen kellemetlenségekkel, amelyek jó esetben könnyen kezelhetők.

A túl magas páratartalom ellen tenni kell! 

Annak érdekében, hogy a lakás, iroda vagy más lakóhelyiség komfortos érzetet keltsen, megfelelő páratartalommal kell rendelkeznie. Ha ez az érték túl alacsony, akkor könnyen kiszáradhat a nyálkahártya, ami irritálja a torkot és a bőrt. A magas páratartalomnak is megvan a hátránya, ebben az esetben ugyanis a felesleges nedvesség lecsapódik a falakra, ahol táptalaja lehet a penésznek, ilyenkor pedig párátlanításra van szükség.

Megéri élelmesnek lenni! 

Sokan úgy vannak vele, hogy már csak azért sem vásárolnak akciós termékeket. Akad jó sok olyan ember ugyanis, akik némileg szkeptikusan állnak hozzá ahhoz, hogy bármit olcsóbban megkapjanak.

Miben más a nyílt végű pénzügyi lízing? 

Kinek érdemes ezt a konstrukciót választani? Napjainkban a lízing a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja annak, hogy minél hamarabb meg tudjuk vásárolni a kinézett autót. Ez a pénzügyi megoldás magánszemélyeknek, cégeknek és egyéni vállalkozóknak is egyaránt elérhető.

Ne forduljunk el méltatlanul a konyakoktól! 

Inkább ismerjük meg a világukat, s csak azután döntsünk arról, hogy van-e helyük az életünkben, avagy sem. A konyak egy kifejezetten magas színvonalat képviselő ital, amely esetében az olyan hívószavak, mint a jóllét vagy a minőség, egyetlen percig sem lehetnek kérdésesek.

Így tervezhetitek meg könnyedén a családi utazást a tavaszi szünetre 

Családi utazás tervezése a tavaszi szünetben mindig izgalmas és kihívást jelentő feladat. Az egész családnak megfelelő úti célt kell kiválasztani, szállást kell foglalni, és izgalmas programokat kell tervezni, hogy mindenki jól érezze magát. Íme, néhány tipp, hogyan tervezd meg a tökéletes tavaszi szüneti kiruccanásotokat!

Mi a különbség a laptop és a notebook között? 

A laptop és a notebook fogalmát sokan szokták keverni, melynek oka, hogy azt gondolják, azonos a kettő, miközben ez nem minden esetben igaz. Bár valamikor mindkettő jellemző egy adott készülékre. Tegyünk rendet a fejekben!

Melyik a legjobb műcsali pergetéshez? 

  Számos kezdő horgász dönt a pergetés mellett, viszont nem igazán tudja, merre is induljon el. Milyen technikákat és módszereket használjon, melyek a legjobb eszközök, kiegészítők és csalik a hatékony munkához. Érdemes ezért tiszta vizet önteni a pohárba a témát illetően.

A gyerekeknek sem kell lemondania a karórákról 

Talán nem feltétlenül értjük, hogy miért van létjogosultsága a gyermekek esetében a karóráknak. Felesleges, tönkreteszik, pénzkidobás… Lehet, hogy ezek a gondolatok cikáznak végig az agyunkon. Most megmutatjuk, hogy miért érdemes mégis egyet beszerezni.

Mit tegyünk, ha már csak a válás lehet a megoldás? 

Gyakori eset, hogy olyannyira megromlik a házasság, amit már képtelenség helyrehozni, ezért a válás az egyetlen út. Ez egy rendkívüli helyzet mindenki életében, ami általában sok idegeskedéssel jár, hiszen komoly döntéseket kell meghozni, miközben érzelmileg és fizikailag is leválunk társunkról.

Minden, amit érdemes tudni a sminktetováló tanfolyamról 

  A szépségnek ára van - mondják, és némelyek képesek is akár fájdalom árán is megszépülni. Sokan vannak ugyanis, akik szép szemöldököt tetováltatnak maguknak a gyér meglévő helyett, esetleg ajakkontúrt csináltatnak, hogy jobban nézzenek ki.

Design karóra: miért is ne?  

Sokszor tűnődünk el azon, hogyan is csempészhetnénk némi különlegességet a megjelenésünkbe. Nem feltétlenül kell hivalkodásra gondolni, csupán szeretnénk valamit, ami kizökkent minket a komfortzónánkból. Ehhez egy design karóra tökéletes.

Elektromos vagy gázüzemű fűtés? 

Központi téma, és számos további kérdést is felvet napjainkban az, hogy árammal vagy inkább gázzal érdemes fűteni. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, mindenkinek a saját mérlegelésén múlik, hogy melyiket választja. Rendszerint az otthonunk típusát, a rövid és hosszú távú céljainkat, az anyagi lehetőségeket figyelembe véve döntünk A vagy B verzióról.

Gondoljunk már előre a tisztítására, amikor kanapét vásárolunk! 

Új bútor vásárlása esetén a legtöbben hajlamosak vagyunk a vásárlás hevében csak az esztétikumra, kisebb mértékben a praktikusságra gondolni, pedig van még egy nagyon fontos szempont, amit figyelembe kell venni, ez pedig az adott fekhely kárpitjának kiválasztása.

Miért remek döntés egy robotporszívó beszerzése? 

A háztartási munkák közül több olyan is jól ismert, amely elég gyakran elvégzendő, ráadásul ezek egy része kifejezetten egyhangú és unalmas, ezért gyakran előfordul, hogy eleve hiányzik, vagy gyorsan elillan a motivációnk az elvégzésére. Ma már azonban nem feltétlenül kell állandóan olyat csinálnunk, amihez nem fűlik a fogunk.

Dekoráció élethű tulipánnal 

A tulipán az egyik legnépszerűbb virág, azonban évente csak néhány héten át gyönyörködhetünk a szépségében. Szerencsére ma már kaphatóak élethű gumi tulipánok, amelyek tartós megoldást nyújtanak, akár éveken át díszíthetik otthonunkat.

A vidékre költözés hatásai 

Mint a mesében, a fiatalok általában nagyvárosba vágynak, szeretnék kipróbálni magukat és a szerencséjüket.

Megabon: Egyedülálló lehetőség a magyar szálláshely-szolgáltatók számára 

A Megabon neve ma már egyet jelent a zökkenőmentes utazási megoldásokkal, egyedülálló lehetőséget kínálva a szálláshely-szolgáltatóknak üzletük továbbfejlesztésére.

Milyen színeket érdemes alkalmazni egy hotelben, hogy mindenki jól érezze magát? 

Amikor egy szálloda belső kialakítása, felújítása válik szükségessé, számos döntést kell meghozni: bútorokat, kiegészítőket vásárolni, gondoskodni a megfelelő világításról és dekorációról, fal- és zománcfestékeket választani, nem utolsósorban pedig kitalálni azt, hogy milyen színek domináljanak a különböző helyiségekben.

Hol keresnek állást a munkavállalók? 

Ha valakit érdekel, hogy munkáltatóként hol érdemes hirdetni, hol találja meg az állást kereső munkavállalókat, akkor érdemes elolvasni ezt a cikket. Nem mindegy ugyanis, hogy hova összpontosítjuk a céges erőforrásokat, ugyanis érthető, hogy mindenki minél hamarabb eredményeket akar látni. Nézzük meg, hogy mi játszódik le egy álláskereső fejében!

Keresett szakma a gépjárművezetői Pécsett 

Az ágazati szereplők évről évre jelentős munkaerőhiányról számolnak be. A megfelelő jogosítvánnyal és néhány éves szakmai tapasztalattal rendelkező sofőröket tárt karokkal és kedvező juttatási csomaggal várják a fuvarozó cégek. Ugyanakkor a megfelelő alkalmazott megtalálása így sem könnyű feladat.

Eger állás palettája a turizmus és vendéglátás területén 

A vidéki városok munkalehetőségei az utóbbi években bővülést és erősödést mutattak, ráadásul sok helyen ugyanúgy megtalálhatók a hagyományosan is jó kínálattal rendelkező szektorok. Eger esetében ilyen például a turizmus, mely továbbra is tartja stabil pozícióját.

Tudtad, hogy a zsíros bőr is hidratálásra szorul? 

Aki zsíros arcbőrrel küzd, mindent megtesz azért, hogy az szárazabbnak tűnjön, így olyan kozmetikumokat választ, amelyek ezt ígérik, de nagyon sok, kifejezetten zsíros bőrre készült kence olyan összetevőket tartalmaz, amelyek tovább rontanak a helyzeten. 

Mire használhatod az U-alakú oszloptartót? 

Az U-alakú oszloptartó, melyet más néven gerendatalpként is ismerhetünk, a kis mérete ellenére az egyik kulcsfontosságú elem az építési projektekben. Ez az eszköz a stabilitás és a terheléselosztás szempontjából fontos azokban a szerkezetekben, ahol fagerendákat használnak.

A teljes körű megoldás: komplett kamerarendszerek minden tartozékkal 

A komplett kamerarendszerek jelenthetik az Ön számára is a legbiztosabb és legkifizetődőbb megoldást. A riasztó felszerelésének a létjogosultsága ma már nem kérdés, szinte alaptartozék. Legyen így a kamerákkal is! Miért? Mutatjuk!

Hogyan válassz festékszórót? 

Makettezőként biztosan felmerült már benned a kérdés, hogy érdemes-e beruházni egy festékszóróra. A válaszunk egyértelműen az, hogy igen, de azért igyekszünk néhány támpontot adni ennek kapcsán.

Az otthon biztonsága 

Egy otthon rengeteg dolgot jelent. Ez az a hely, ahol végre pihenhetünk a fárasztó napok után, és ahol biztonságban érezhetjük magunkat. Utóbbiért persze tenni is kell, hiszen magától nem adott ez a tulajdonság.

Mit csinál egy táplálkozási tanácsadó? 

Elég sok olyan szakma van manapság, amely igen népszerű, hiszen a mindennapi problémákra nyújt megoldást. Egyik ilyen ezek közül a táplálkozási tanácsadó. De mit is csinál ő pontosan? És kiből válhat szakember ezen a területen? Ennek jártunk utána.

Ha nem szárít a mosogatógép, mi állhat a probléma hátterében? 

A mai modern mosogatógépek mindegyikén van legalább egy olyan program vagy akár több is, ami tartalmazza az edények szárítását. Más kérdés, hogy nem minden ciklus után történik meg ez, hiszen a 20-30 perces mosogatásba nem fér bele még a tányérok és a poharak szárítása. Bár tény, hogy az eszköz segít, hogy étkezések után ne kelljen órákat a konyhában tölteni, de nagyon bosszantó tud lenni, amikor az edények nemcsak foltosak, de még nedvesek is. De vajon mi okozhatja a problémát? Az alábbi írásunkban eláruljuk, hogy milyen okok állhatnak a háttérben.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!