Mitől függ a műanyag ablak ára?

Mitől függ a műanyag ablak ára? 

Már javában tombol a nyár, a hőmérséklet gyakran 35 fok fölé is felkúszik. Ilyen körülmények között mindenki szeret a vízpartra menekülni szabadidejében, de a legtöbb időt még mindig otthon töltjük. Ahhoz, hogy a mindennapok elviselhetőek legyenek, szükség van megfelelő szigetelésre és nyílászárókra.
Több tényező is befolyásolhatja a nyomtató élettartamát

Több tényező is befolyásolhatja a nyomtató élettartamát 

Jellemzően úgy próbáljuk kiválasztani elektronikai cikkeinket, hogy azok sokáig jó szolgálatot tegyenek, hiszen senki sem szeretné szezononként cserélgetni őket. Ez az elv a nyomtatók esetében is érvényesül, melyek élettartamát mi is befolyásolhatjuk.
Hasznos tudnivalók az alapozókról, gúzolókról és tapadóhidakról

Hasznos tudnivalók az alapozókról, gúzolókról és tapadóhidakról 

Idővel szükségét érezhetjük annak, hogy egy kicsit átalakítsuk, felújítsuk az otthonunkat, hogy az igényeinknek, elvárásainknak megfelelően nézzen ki. Egy ilyen projektben előbb vagy utóbb fókuszba kerülnek a falak is, melyekkel kapcsolatban több lehetőség közül is választhatunk.
Miért tervezzünk egyedi meghívót a szülinapokra?

Miért tervezzünk egyedi meghívót a szülinapokra? 

A jó idő beköszöntével lehetőséget kapunk arra is, hogy a kivigyük a szabadba a szülinapokat. A családi házak udvarán eltöltött néhány óra feltölthet minket energiával a következő munkanapok előtt, akár ünnepelünk, akár pihenünk.
Hogyan vigyünk magunkkal mindent, amire egy utazáshoz szükség van?

Hogyan vigyünk magunkkal mindent, amire egy utazáshoz szükség van? 

A bőröndök és a hátizsákok fontos elemei egy kényelmes és pihentető utazásnak. Felmerülhet a kérdés, hogy melyikből és milyet érdemes beszerezni, amely kiszolgál bennünket, mindig ott van és megbízhatóan működik. 
Ezért tökéletes ajándék a 3D UV-lakkozott képeslap

Ezért tökéletes ajándék a 3D UV-lakkozott képeslap 

A képeslapok hosszú idő óta a személyes üzenetküldés és köszöntés kedvelt eszközei. Az utóbbi években azonban a nyomdatechnológia fejlődése lehetővé tette, hogy ezek az egyszerű papírlapok valódi művészi alkotássá váljanak.
Különleges edények a konyhában

Különleges edények a konyhában 

A konyha felszerelései között az általános használatú különféle lábasok és edények mellett egyedi alakú vagy kialakítású edényeket is találunk. Ezeknek az eszközöknek a beszerzése is szükséges, hiszen egy-egy főzési vagy sütési művelet során elengedhetetlen a használatuk. 
A fülbevaló egységet teremt a megjelenésben, csak a megfelelőt kell választani

A fülbevaló egységet teremt a megjelenésben, csak a megfelelőt kell választani 

Az igényes nők szeretnek adni a külsejükre, ez tükröződik a bőr- és hajápolástól kezdve a kézápoláson keresztül az öltözködésig mindenen. Azonban nemcsak a ruhák és a cipők, hanem az egyéb kiegészítők is fontosak lehetnek.
Hogyan üzemeltethetünk okosan webshopot világutazóként?

Hogyan üzemeltethetünk okosan webshopot világutazóként? 

Egy laptoppal és koktéllal a kezünkben ücsörgünk a tengerparton, miközben a megrendeléseket teljesítjük és a profitot számoljuk. Jól hangzik, ugye?
Stílusos védelem minden nap: így válasszunk napszemüveget

Stílusos védelem minden nap: így válasszunk napszemüveget 

Szeretnénk egy új napszemüveget a sportoláshoz, de már annyi ajánlatot megnéztünk, hogy már unjuk? Most megmutatjuk a lehetőségeket!

Kültérivakolat-választó kisokos 

A kültéri vakolat adja az épületek színét, ezáltal meghatározó az épület esztétikája szempontjából, továbbá kiemelten fontos a hőszigetelésben betöltött szerepe miatt, ugyanis a homlokzatoknak védelmet kell nyújtaniuk az időjárás viszontagságaival szemben. 

5 kihagyhatatlan hely Budapest vonzáskörzetében 

Fővárosunk – akár itt élünk, akár éppen erre töltjük a szabadidőnket – számos látnivalóval és izgalmas programmal lát el minket. Ahogy azonban közeledik a jó idő, és egyre több emberrel találkozunk az utcákon, időnként eszünkbe juthat, hogy jó lenne egy kicsit elhagyni a belvárosi forgatagot. Budapest lenyűgöző város, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy számos fantasztikus úti cél veszi körül, melyek csak arra várnak, hogy felfedezzük őket! Az alábbiakban olyan helyszíneket javaslunk, melyek tökéletesek egy egynapos kirándulásra – vagy akár egy hosszú hétvégére.

Mire jó a H tarifa? 

A lakossági áramszolgáltatás terén manapság már a paletta igencsak színes. Például azok, akik árammal fűtenek, jelentősen kedvezményesebb áron juthatnak elektromossághoz, hiszen ezzel nagyban hozzájárulnak a fenntarthatósági célkitűzésekhez.

Kényelmed érdekében válassz ideális teraszárnyékolót! 

A kültéri árnyékolástechnika ma már az építészet része, hiszen nemcsak a nyári időszakban szolgálhatják a kényelmünket a fényvédelmet a különféle nyílászáró és teraszárnyékolók, hanem egész évben csökkenthetik a fűtési és hűtési költségeket.

Milyen előnyökkel jár a felújított telefon vásárlása? 

Az elmúlt években a világ jelentős változásokon ment keresztül, aminek számos következménye lett. Többek között például az, hogy a technikai eszközök használata a mindennapi életünk fontos részévé vált.

Kismama övterelő – speciális kiegészítő a biztonsági övhöz 

Nagyon sokan kizárólag a beszerzendő babaholmikra helyezik a fókuszt, holott a kismamák számára is érdemes megvásárolni néhány létfontosságú, praktikus kelléket, ilyen például az övterelő, amely az autóban használatos, mégpedig abból a célból, hogy optimálisan elvezesse a biztonsági övet a gömbölyödő pocakról.

A lakásvásárlás megtervezése 2024-ben 

Napjainkban rengeteg támogatási lehetőség érhető el, ha új ingatlan vásárlásán gondolkodunk. A nyári időszakban gyakran felmerül ez a kérdés, pláne, hogy a nyaralások során mindenkinek jól jönne egy saját nyaraló. Vagy pihenések leszervezése szempontjából is kényelmesebb lenne egy vízparthoz közeli ház vagy lakás.

Valami új szabadidős tevékenységet keresel? 

A mai rohanó világban kifejezetten fontos a mentális egészségünk érdekében, hogy a munka és az egyéb kötelező teendők mellett szánjunk elegendő időt a kikapcsolódásra. Persze tudjuk jól, hogy időből jut mindenkinek a legkevesebb, ugyanakkor mégis azt tanácsoljuk, hogy próbáljuk meg minél tudatosabban szervezni az életünket, hogy minden nap jusson legalább egyetlen óra arra, hogy elvonulva a világ zajától hódolhassunk valamelyik kedvenc hobbinknak.

3 ok, amiért érdemes bevezetni egy ERP rendszert 

Ma már a legtöbb modern szervezet azon az állásponton van, hogy egy jó vállalatirányítási rendszer elengedhetetlen ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani a versenytársakkal és alkalmazkodjanak a megváltozott piac követelményeihez. 

Mit tegyél, ha csinos körmöket szeretnél, de nem fér bele az idődbe a körmös? 

A kifinomult női kezek nagyon vonzóak, arról nem is beszélve, hogy jó benyomást keltenek. Van, aki a feltűnőbb, hosszabb, extrém formájú körmöket kedveli, de sokan inkább a szolid eleganciát részesítik előnyben. 

Nyolc gyakori kérdés a szürkehályog műtéttel kapcsolatban 

Kíváncsinak lenni jó, sőt teljesen természetes is, ha az ember valamilyen kezelésre készül. Mindenkit érdekel, hogy fájni fog-e, hogy mit tapasztal majd utána, hogy meddig lesz akadályoztatva a mindennapi teendőiben, szóval megannyi kérdés kavarog a fejünkben, és nincs ez másképp a szürkehályog műtét esetében sem.

Még a nyár beköszönte előtt érdemes ellenőriztetni a klímát az autóban 

A hőmérséklet napról napra növekszik, egyre többet süt a nap, ami csak egy valamit jelent: közeledik a nyaralás, a pihenés időpontja. Hamarosan már a forróságban tölthetjük a mindennapokat, ami azt is jelenti, hogy bárhova is indulunk, bármilyen rövid az út, a klímaberendezésnek szinte mindig mennie kell, hogy elviselhető legyen a hőség.

Pattanások ellen természetesen 

A legtöbb felnőttnek csak múló rémálom az a pár év, amit tinédzser korukban átéltek: zsírosodó bőr, gyulladt pattanások, mitesszerek. Vannak azonban, akik nem úszták meg ennyivel, és a pattanásos vagy a zsíros bőr visszatérő problémává vált. Nem kell azonban megijedni, erre az állapotra is találhatunk természetes megoldást.

Hogyan varázsolj régiből, újat? A régi asztal festése 

Egy régi asztal festése nem tartozik a nehéz feladatok közé, ha minden adott hozzá. Az asztal, amit a nagyidtól örököltél és nincs szíved kidobni, a technológia, amit részletesen leírnak a neten és a festék, amit szintén könnyen beszerezhetsz.

Ezért érdemes az akkumulátoros kerti gépeket választanunk 

Ha a kerti munkára gondolunk, sokaknak azonnal a régi benzines, esetleg hálózatról üzemeltethető kerti gépek ugranak be. Ezek sokszor zajosak, nehezek és akár környezetszennyezőek is lehetnek, így érthető, hogy a legtöbb kerttulajdonos ma már más alternatívákat keres.

A fenntartható épített környezetre való törekvés 

Az életünk nagy részét az épített környezetben töltjük, melynek fenntarthatósága, dekarbonizációja létfontosságú az emberiség és a Föld jövőjét tekintve. Gazdasági szempontból nagyjából a GDP 10%-át adja ez a terület, de ha a globális energiafelhasználást nézzük, akkor több, mint 33%-ról beszélhetünk. Ha az üvegházhatású gázkibocsátást nézzük, akkor pedig máris közel 40%-nál tartunk.

Újfajta építőjátékok és a transformers robotok 

Ki ne szeretné meglepni gyermekét egy különleges játékkal? Cikkünkben hozunk pár tippet ahhoz, mely modelleket célszerű közelebbről szemügyre venni a játékboltok polcain.

Mit jelent a motorolaj viszkozitása? 

A motorolaj viszkozitása olyan fogalom, amivel a legtöbb autós gyakran találkozik. Sokak számára azonban homályos, hogy mit is jelent ez valójában, és miért annyira fontos ez a tulajdonság.

Ha már kijelzők előtt töltjük az időnket, közben vigyázzunk is magunkra! 

Ahogy a digitális világ folyamatosan fejlődik, egyre több időt töltünk kijelzők előtt. Legyen az okostelefon, táblagép, laptop vagy televízió, a kijelzőkkel való időtöltés egyre nagyobb részt foglal el az életünkben. Bár ezek a technológiák rengeteg előnnyel járnak, fontos odafigyelni arra is, hogyan befolyásolják a szemünk és az egészségünk állapotát hosszú távon. Íme néhány fontos szempont, amelyekre érdemes odafigyelni.

Az ajtóra szerelhető szúnyoghálók mustrája 

  Ha szeretnéd rovarmentesíteni a lakást a közelgő nyári hónapokra, akkor a szúnyogháló felszerelése nemcsak az ablakokra, hanem az ajtóra is elengedhetetlen lesz. Minden egyes ajtónyitás ugyanis egy újabb lehetőséget kínál a nem kívánt szárnyas vendégeknek arra, hogy bejussanak.

Fontos tudnivalók a biciklis nadrágok kapcsán 

  Aki hosszabb útra indul bringával, annak mindenképpen érdemes odafigyelnie a megfelelő öltözékre. Már egy néhány óráig tartó túra során is hamar kellemetlenné válhat a tekerés, ha nem megfelelő felszerelésben tesszük mindezt. A szabadidő eltöltéséhez a kényelem legalább olyan fontos, mint a testet-lelket feltöltő program. 

Tanácsok a sikeres és tartós fogyáshoz 

A tartós fogyás érdekében életmódot kell váltani. Érdemes erre időt és energiát fordítani, hiszen így nemcsak a test tehető formásabbá, hanem az önbizalom is növelhető. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek segíthetnek a sikeres és tartós fogyásban, az életmódváltásban.

Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről 

Manapság sokféle étrendi sajátosság merül fel, és talán még több hóbortszerű divatdiétával találkozhatunk, amelyek olykor nagyon minimális kalóriabevitelre ösztönzik az embereket. Mielőtt bármibe belevágnánk, érdemes tisztázni szervezetünk igényeit.

Hogyan építs tökéletes magaságyást? 

A kertészkedés remek és nagyon hasznos időtöltés, és igazából nem is kell hatalmas terület hozzá. A magaságyás például ideális megoldást nyújt a zöldségek és fűszernövények termesztésére, ha kevés a rendelkezésre álló földterület, vagy ha kényelmesebb, ergonomikusabb megoldást keresel. Helytakarékos, nagyon könnyű gondozni, olykor sokkal jobb terméshozamot érhetsz el vele és megkímél a sok hajolgatástól is. Az elkészítése pedig nem is igényel különösebb szaktudást. 

Beszéljünk a networking fontosságáról! 

Networking – nincs talán olyan üzlettel, ilyen-olyan üzletkötéssel foglalkozó szakember, aki ne ismerné a szót, sőt ne próbálná valamilyen módon gyakorolni. A hálózatok korát éljük, nincs olyan cég, ami beágyazottság nélkül komoly sikereket érhetne el, tehát messze nem mindegy, mennyire hatékonyan építi partneri kapcsolatait.

Legyen időtálló és gondozásmentes fahatású kerítésed! 

Új ház építése esetén különös gondot fektetünk a kerítésépítésre, hiszen a telek körülhatárolására szolgáló építmény jelentősen hozzájárul az épület megjelenéséhez, hangulatához.

Egy jó munkahely a boldog élet alappillére 

Persze most felmerülhet egyebekben a csaknem költői kérdés, hogy hát mégis, ki az, akinek a boldogsághoz arra van szüksége, hogy dolgozzon? Elsőre szinte képtelenségnek is tűnhet, hiszen alapvetően azért szokás dolgozni, hogy a vele megkeresett pénzből tudjuk fenntartani magunkat, teljesíteni a céljainkat, megvalósítani álmainkat.

Kempingezés autóval: kinek és miért jó döntés a tetősátor? 

A természetben töltött idő kiváló program lehet, akár egy hétvégére, akár hosszabb időre is. Egy gyakorlott kiránduló azonban tudja, hogy a felkészültség fontos. Több helyzetben is jó szolgálatot tehet például egy tetőre szerelhető sátor, ami hasznos és praktikus kiegészítője lehet a túrázásnak.

Mire használható a hamburger papír? 

A klasszikus zsírpapírok modernizált változata egyre népszerűbb a street food üzletek körében, hiszen trendi kinézetével többféle felhasználási területet is találhatunk a számára. A hamburger papír is egy ilyen klasszikus alapokra épült innovatív termék, amely segít abban, hogy az elkészült hamburger gusztusosan nézzen ki és könnyen elfogyasztható legyen.

Milyen élelmiszereket tilos a kutyának adni? 

Szerető, gondos gazdiként a legnehezebb dolog meghúzni a határt, és olykor nemet mondani kedvencünknek. Pedig az igazán felelősségteljes viselkedés megkívánja, hogy bizonyos ételeket ne adjunk bundás barátunknak, mert csak ártunk velük.

Milyen biztosítást kössünk 2024-ben? 

Az életünk kiszámíthatatlan pillanatok sorával van tele, amelyek sok esetben komoly pénzügyi terhet jelenthetnek. Szerencsére manapság számtalan biztosítási konstrukció közül választhatunk, akár az autónk, az otthonunk, az egészségünk vagy szeretteink védelme érdekében keresünk egy átfogó ajánlatot.

Díszítsük, tegyük egyedivé otthonunkat lakásdekorációk segítségével! 

A bútorok, kiegészítők, színek segítségével stílusossá, egyedivé tehetjük otthonainkat, és bár a legmarkánsabb elemek lényegében meghatározóak, kisebb dekorációs elemekkel alakíthatunk az enteriőr hangulatán.

Nem mindegy, milyen erkélyajtót választunk 

A különböző nyílászárók otthonunk legfontosabb kiegészítőinek, eszközeinek számítanak. Ott van például a bejárati ajtó, ami a külső behatolókat akadályozza meg, sokkal masszívabb, mint a beltéri változatok. Emellett az erkélyajtó is fontos szerepet tölt be, ráadásul ez is teljesen eltérő kialakítással rendelkezik, mint a többi ajtó az ingatlanban.

6 szolgáltatás, ami növelheti egy vendégház népszerűségét 

A vendégházakat általában olyan utazók keresik, akik kifejezetten nyugodt, kényelmes, relaxáló környezetre vágynak. Egy olyan természetközeli szállásra, ahol megvan a maguk privát szférája, de közben barátságos és személyre szabott élményt kapnak, miközben számos kényelmi szolgáltatás is egyszerűen elérnek.  

Te meddig mennél el a kutyádért? 

A kutyák hűséges szeretete legendás. Emlékezzünk csak Hachikóra, a világhírű akitára, aki gazdája hirtelen bekövetkezett halála után egészen élete végéig kijárt a vasútállomásra, hogy a gazdáját üdvözölje, aki persze már sosem érkezett haza. Mindenkinek a szíve elfacsarodik, ahogy látja, hogy az egyre idősödő eb hogyan vonszolja el magát az állomásig minden áldott nap.

Kell-e egy egri cégnek weboldal? 

A weboldalkészítésen bizony egy egri cégnek is gondolkodnia kell. Igazából semmi köze sincs ahhoz, hogy van-e ilyen felülete egy vállalkozásnak, annak, hogy a fővárosban vagy egy pár fős kis faluban van a székhelye.  Bárhonnan lehet kis és nagy céget is vezetni, a lényeg azon van, hogy elérjük az ügyfeleinket, és ők is megtaláljanak minket. Ebben nagy segítségünkre lesz egy saját online felület.

Hogyan védjük otthonunkat, ha sokat utazunk? 

A nyaralást – különösen ha egy hosszabb utazásról van szó – minden évben tűkön ülve várjuk. Ilyenkor az indulást alapos felkészülés előzi meg, melynek része a szállás lefoglalása, az utazás módjának kiválasztása és a napi programok leszervezése.

Égési sérülés kezelése otthon 

Az egyik leggyakrabban előforduló otthoni sérülés az égés, a forrázás. Leginkább a konyhában történnek ilyen balesetek, ahol a sütő és a főzőlap használata a kiváltó ok. A grillezések során is találkozhatunk ilyen kellemetlenségekkel, amelyek jó esetben könnyen kezelhetők.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!