Új zipline, vízi útvonal, interaktív kiállítás ebben a megyében

Új zipline, vízi útvonal, interaktív kiállítás ebben a megyében 

Kétmilliárd forintot meghaladó összegben nyertek el uniós forrásokat Komárom-Esztergom megyei települések egyebek között turisztikai attrakciók létrehozására - közölte a megyei közgyűlés elnöke kedden az MTI-vel.
Hatalmas fénypark Budapest új téli attrakciója

Hatalmas fénypark Budapest új téli attrakciója 

Több mint száz színes LED-figura várja a látogatókat péntek estétől Budapest új téli turisztikai attrakciójában, a Lumina Parkban. A kiállítást a Palatinus fürdőben hozták létre, az ötlet pedig Lengyelországból érkezett, ahol hasonló fényparkokban már több százezer vendég fordult meg.
Új turisztikai attrakció nyílt Lengyelországban

Új turisztikai attrakció nyílt Lengyelországban 

Megnyílt szerdán a látogatók számára az 1410-es grünwaldi csata nagyszabású, multimediális múzeuma az északkelet-lengyelországi Warmia-mazúriai vajdaságban fekvő Stebark községben. A híres ütközetben a Német Lovagrend harcosai súlyos vereséget szenvedtek az egyesült litván-lengyel haderőtől.
Új akvárium a világ tetején

Új akvárium a világ tetején 

A világ legmagasabban fekvő akváriuma nyílt meg a hétvégén a Csinghaj-tibeti-fennsík legnépesebb városában, Hsziningben.

Fél évre leállt Prága egyik leghíresebb attrakciója 

Az apostolokat, majd az aranykakas utolsó kukorékolását reggel kilenckor hosszú percekig tartó tapssal köszöntötte az a szokatlanul nagyszámú turista, aki még látni szerette volna az Orlojt a féléves kényszerszünet előtt.
Látványos attrakcióval gazdagodott Győr

Látványos attrakcióval gazdagodott Győr 

Átadták a különleges, úszó szökőkutat Győrben. 
Antarktiszi jéghegy lehet az emírségek új turisztikai attrakciója

Antarktiszi jéghegy lehet az emírségek új turisztikai attrakciója 

Az Egyesült Arab Emírségekben azt tervezik, hogy jéghegyeket tolnak az Antarktisztól az Arab-öbölbe legkorábban 2018-ban, hogy tiszta ivóvizet nyerjenek, a jéghegy egyben turisztikai látványosság is lenne.
Találja ki, melyik lett Németország legjobb attrakciója!

Találja ki, melyik lett Németország legjobb attrakciója! 

A Német Turisztikai Hivatal idén is elkészítette a külföldiek körében legnépszerűbb turisztikai attrakciók top 100-as listáját.

Gázai alagúttúra turistáknak a Hamásszal 

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász nyári látványosságként mutogatja az általa ásott alagutakat szervezett csoportoknak - értesült a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli honlap.

Kiemelt támogatást kap az ökoturizmus és attrakciófejlesztés Szabolcsban 

Mintegy 80 milliárd forintot fordít gazdaságfejlesztésre 2020-ig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat a rendelkezésére álló beruházási forrásából - jelentette be a térségi helyhatóság közgyűlésének elnöke sajtótájékoztatón pénteken Nyíregyházán.

1600 éves várost tárnak fel Angliában 

Old Sarum betemetett középkori városának szerkezetét térképezik fel a Southamptoni Egyetem régészei Wiltshire grófságban, Salisbury közelében. A kutatócsoport 2015 tavaszán folytatja a munkát az Old Sarumtól délre fekvő vaskori-római település vizsgálatával.

Magyarok attrakcióját csodálják Romániában 

A román főváros alapításának 555. évfordulójára rendezett ünnepség fő attrakciója lesz az a fényfestés, amelyet egy magyar szakemberekből álló csapat mutat be a bukaresti parlament épületén.

Látványos színterek nyílnak az egri várban 

Immár közel fél évszázada, hogy nem volt olyan nagyszabású fejlesztés az egri várban, mint amit napjainkban folytatnak. A több mint kétmilliárd forintos beruházással még látványosabbá és érdekesebbé teszik hazánk egyik leglátogatottabb történelmi műemlékét.

Kulturális tanösvény, interaktív kiállítás, ökoturisztikai fejlesztések 

Három újabb Nógrád megyei projekt kapott összesen 660 millió forintos támogatást a turisztikai attrakciófejlesztés keretéből; a drégelypalánki kulturális tanösvény, a megye erdeit érintő ökoturisztikai fejlesztés és a mátrakeresztesi interaktív ásványkiállítás - tájékoztatta Becsó Zsolt (Fidesz), a Nógrád megyei önkormányzat elnöke kedden az MTI-t.

Újabb látványosság Pécsett: a megújuló Pintér kert 

Látványos szakaszához érkezett a mintegy száz éve létesített, és több mint  három évtizede országos védelem alatt álló pécsi Pintér-kert rekonstrukciója. A hazánkban is egyedülállónak számító botanikus-kert Pécs újabb turistacsalogató helyszíne lehet a teljes megújulását követően.

A világ legkülönlegesebb vízesése itt van a szomszédban 

Listát állított össze a világ különleges vízeséseiről a The World Geography szaklap, amelynek élére a romániai Bigar vízesés került.

Várkert Bazár: a főváros új ékessége 

A Budapest első kerületében, az Ybl Miklós téren álló Várbazár, hivatalosan Várkert Bazár, kiemelt műemlék, a Világörökség része. A több mint harminc éve pusztuló, magára hagyott épületegyüttes és környéke a főváros új ékessége lesz. A felújítás után kiállítótér, galériák, látványműhely, előadóterem, étterem, kávéház és magas minőségű magyar termékeket kínáló üzletek várják majd a látogatókat. A tervek jól átgondolt megoldásokról árulkodnak, hiszen az épületegyüttes hasznosítási tervei és a műemléki szempontok egyaránt érvényesülnek. Az ütemterv szerint 2014-ben készül el a felújított a Bazár.

Sétarepülés retró géppel 

A Magyar Turizmus Zrt. Turisztikai Árualap Fejlesztési Irodájának szervezésében a magyar utazásszervezői szakma képviselői, illtve a MICE üzletág képviselői ismerkedhettek meg a külföldön már méltán ismert Li-2 utasszállító repülőgéppel, közölte lapunkkal a társaság.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!