Szigorítások Észak-Macedóniában

Szigorítások Észak-Macedóniában 

Betiltotta az ünnepi rendezvényeket, köztük a szilveszteri mulatságokat és a vallási ünnepségeket is az észak-macedón kormány - a Vesti.mk szkopjei hírportál közése szerint.
Észak-Macedónián keresztül egyelőre nem lehet a görög tengerpartra utazni

Észak-Macedónián keresztül egyelőre nem lehet a görög tengerpartra utazni 

Észak-Macedónia június végéig nem nyitja meg határait a külföldről érkezők előtt a koronavírus-járvány miatt, így a görögországi nyaralásra utazóknak alternatív útvonalat kell találniuk a tengerpart felé. A nyugat-balkáni térség országaiban egymástól eltérő a járványhelyzet.

Kérem, szavazzanak Macedónia nevéről 

A napokban három vezető politikus is Szkopjéba érkezik, hogy támogatásáról biztosítsa Zoran Zaev miniszterelnököt a Macedónia nevének megváltoztatásáról szóló, szeptember 30-ai népszavazással kapcsolatban.
Megkezdődött az előkészület: szinte a küszöbön Macedónia uniós csatlakozása

Megkezdődött az előkészület: szinte a küszöbön Macedónia uniós csatlakozása 

Macedónia és az Európai Unió között a jövő év júniusában kezdődhetnek meg a hivatalos csatlakozási tárgyalások, az előkészítő folyamat pedig már most megkezdődött - jelentette ki Zoran Zaev macedón kormányfő kedden Szkopjéban miután tárgyalást folytatott Johannes Hahn uniós bővítési biztossal.

"Már van nevünk, az pedig a Macedónia" 

Mintegy ezerötszázan tiltakoztak a Macedónia nevének megváltoztatásáról született macedón-görög egyezmény ellen szerda este a szkopjei parlament előtt, a tüntetők vizes palackokkal és gyújtópalackokkal dobálták meg az épületet, amelyet rendőrök védtek.

Járt már Észak-Macedóniában? 

Észak-Macedóniának hívják ezentúl az eddig Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság nevet viselő délszláv államot - jelentette be a Szkopje és Athén közötti történelmi megállapodás hírét Zoran Zaev macedón miniszterelnök kedden.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!