Rossz napjai jönnek a tiszai harcsáknak

Rossz napjai jönnek a tiszai harcsáknak 

Ugyanis hétvégén mégis megtartják a tiszacsegei harcsafőző fesztivált. Igaz, családias hangulatban, kevesebb résztvevővel, de lehet majd a versenyműveket kóstolni.
Bocuse d'Or: megvan mi lesz a kötelező alapanyag

Bocuse d'Or: megvan mi lesz a kötelező alapanyag 

Nyilvánosságra hozták, hogy mi lesz Tallinnban, a Bocuse d'Or szakácsverseny európai válogatóján a tányértéma kötelező alapanyaga.
A harcsa lett a 2017-es év hala

A harcsa lett a 2017-es év hala 

A harcsa az év hala 2017-ben - közölte a Magyar Haltani Társaság.
A modern gasztronómia kezdi felfedezni a halételeket

A modern gasztronómia kezdi felfedezni a halételeket 

A legtöbb halvásárlás várhatóan idén is az év végén, a karácsonyi időszakhoz kapcsolódik majd. Azonban korántsem mindegy, hogy milyen fajta halat teszünk a kosárba, ugyanis még a legnépszerűbb, leggyakrabban fogyasztott halfajták között is akár ötszörös árkülönbség lehet. A magyar háztartásokban többnyire a halászlé és a rántott hal képezi a karácsonyi menü részét, amihez jellemzően pontyot választanak a vásárlók. A halárakat, illetve az ár-érték arányt figyelembe véve, várhatóan ez idén is így fog történni. Ugyanakkor az elmúlt években a gasztronómia kezdi felfedezni, hogy a magyar halfajták milyen változatosan készíthetőek el, így a hagyományos fogások mellett újdonságok is megfigyelhetők. A magyarországi halfogyasztás népszerűsítését célozza a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkársága, mint Irányító Hatóság által folytatott Kapj rá! kampány is, amely a halételek sokféleségét is szeretné ismertebbé tenni a magyar lakosság körében.

Harcsakolbászon innen, móri ezerjón túl 

A jóféle házi sajtok, kolbászok, mézek és borok mellett egyre több szolgáltató kínál különleges gasztronómiai csemegéket a Közép-Dunántúlon. A közelmúltban a Mezőföldtől a Bakonyig kalandoztunk, közben megismerkedtünk a tradicionális vonalat sok helyen felváltó fine dininggal, emellett nagyszerű borokat kóstolhattunk a Magyar Turizmus Zrt. Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága által szervezett tanulmányúton.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!