Konyhaművészet cikkek
Magyar pionírok a világ gasztronómiájában
Büszkék vagyunk tudósainkra és feltalálóinkra, de kevesen tudják, hogy a konyhaművészetben is sokat köszönhet nekünk a világ. Magyar tudós terjesztette el a szóját a nyugati világban, magyar gróf honosította meg a szőlőt és a bort Kaliforniában, és magyarok játszották a főszerepet az amerikai csúcsgasztronómia kialakulásában. Összeállításunkban magyar 6 étel- és italúttörőt mutatunk be.
Egy finom kimchi-t?
Koreai fermentált ételek és a híres ősi onggi kerámiák történetét mutatja be a Koreai Kulturális Központ most nyitott kiállítása, mely szeptember 4-től október 31-ig ingyenesen látogatható a Csörsz utcai központban.
Konyhaművészet: a magyar gasztronómia reformerei
Konyhaművészet 1990-2006 címmel augusztus 29-től növember 1-ig látható a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum új időszaki kiállítása. A kiállítás az úttörő folyóirat negyedszázados születésnapját ünnepli.
Szakácskönyvet írt az IBM számítógépe
A The Daily Meal szerint Watson, az IBM szuperszámítógépe, amely egyébként már egy bizonyos barbecue szószt is sikeresen kifundált, ezúttal a „Kognitív főzés Watson séffel” című szakácskönyv szerzőjeként is ismertté válhat.
Gépek írják a szakácskönyvet a jövőben?
A The Daily Meal szerint Watson, az IBM szuperszámítógépe, amely egyébként már egy bizonyos barbecue szószt is sikeresen kifundált, ezúttal a „Kognitív főzés Watson séffel” című szakácskönyv szerzőjeként is ismertté válhat.
Magyarok a konyhaművészet fellegvárában
Magyarország mutatkozik be a legrangosabb német gourmet fesztiválon, amelyet Sylt szigetén rendeznek meg januárban. Az északi-tengeri sziget gasztronómiai jelentőségét mutatja, hogy az alig 100 négyzetkilométeres területre 10 Michelin-csillag jut.
15 bizonyíték, hogy a franciák „tudnak élni”
A Huffington Post szerzője szerint ugyan sokat froclizzák mindenfélével úgy általában a franciákat, de amikor a gasztronómiára terelődik a beszélgetés igazán van mire elbizakodottnak lenniük az éppen pedzegetett nemzet tagjainak.