A könyv az amerikai Kulináris Oktatási Intézet (Institute of Culinary Education – ICE) séfjeinek közreműködésével jött létre, akik a CNN Money beszámolója szerint segítettek Watsonnak kielemezni „az ízek kölcsönhatásait, az élelmiszerek kémiai összetételét, a tápértékre vonatkozó adatokat és a kulturális preferenciákat”.
Watson ezek után a hozzávalók legkülönbözőbb kombinációinak, illetve számos innovatív receptnek a „kiforralásához” használta fel az adatbázist. Eme agyszülemények „krémje” aztán be is került az április 14-én megjelenő olvasmányba.
Az IBM szerint következő lépésként a Watson által kialakított tudásanyagot egy okostelefonos alkalmazásban fogják felhasználni, mely algoritmusokkal segít a felhasználóknak megalkotni a saját ételeiket.
Mint azt Florian Pinel szoftverfejlesztő a CNN Money-nak példaként felhozta „ha azt mondjuk, hogy indiai burritót akarunk padlizsánnal, akkor [a program] a padlizsánhoz jól illő indiai hozzávalókra fog összpontosítani”.
(Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám)
Forrás: Kreatív Online