Szenegálból szakácsot, Tunéziából szobaasszonyt?

Szenegálból szakácsot, Tunéziából szobaasszonyt? 

Az Európai Bizottság pénteken új tehetséggondozó partnerségprogramot indított el, amely hozzájárul az Európai Unióban tapasztalható szakképzett munkaerőhiány kezeléséhez, és a harmadik országokkal a migráció terén kialakított, kölcsönösen előnyös együttműködés megerősítéséhez.
Egész Európában munkaerőhiánnyal küzd a horeca ágazat

Egész Európában munkaerőhiánnyal küzd a horeca ágazat 

Az osztrákoknál, olaszoknál, németeknél, portugáloknál, franciáknál egyaránt felütötte már a fejét a probléma, a közép-kelet-európai országokról nem is beszélve. A migráció hozhatja a megoldást?

Újra lehet ellenőrzés a cseh határon 

Csehország nem zárja ki, hogy a migrációs válság miatt a jövőben esetleg fel kell majd újítani az ellenőrzéseket a határátkelőkön. 

Nemzeti Bevándorlási Múzeum épül Liverpoolban 

Liverpoolban építenék meg Nagy-Britannia bevándorlási múzeumát.

Menni vagy maradni? 

Külföldön vagy itthon jobb? Milyen szempontok alapján döntenek ma a pályakezdő fiatalok és az aktívan dolgozók a munkavállalásról? Erre keresett választ a „Munkatársat keresünk” című, egész napos konferencia október 14-én, a Falk 1 Edutus Rendezvényközpontban.

A menekülthelyzet nem érinti a hazai turizmust 

A hazai turizmust nem érinti a migráció, nem alakult ki drámai helyzet, az eddigi sikereket folytatni lehet - mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára csütörtökön este az M1 aktuális csatornán.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!