A borászok terhei nem emelkednek

A borászok terhei nem emelkednek 

A kormány döntése szerint a régi termékdíjjal azonos mértékűre csökken a borosüvegek után a kiterjesztett gyártói felelősség keretében fizetendő összeg.
Tokaji borászat lett a legeredményesebb a 41. Országos Borversenyen

Tokaji borászat lett a legeredményesebb a 41. Országos Borversenyen 

Két év szünet után tartották meg ismét a seregszemlét, az ország 22 borvidékéről 232 pincészet nevezett összesen 824 tétellel.
930 millió jut idén a hungarikumok népszerűsítésére

930 millió jut idén a hungarikumok népszerűsítésére 

A tavalyihoz hasonlóan az idén is 930 millió forint keretösszeggel támogatják a hungarikumok népszerűsítését három célterületen - közölte Nagy István agrárminiszter kedden a 2022. évi hungarikumok pályázatról tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.

A vendéglátók is válasszák a hazait! 

A helyi termelők termékeinek választásával a vendéglátók, közétkeztetők is sokat tehetnek a vidék fennmaradásáért – hívta fel a figyelmet Nagy István agrárminiszter. A helyi élelmiszerek felhasználásával ráadásul a fogyasztók is nyernek, hisz ételük kiváló minőségű, magyar alapanyagból készül.

Megújulnak a nemzeti parkok igazgatóságai 

Tájegységi szervezetekkel bővülve újulnak meg a nemzeti parkok igazgatóságai - jelentette be az agrárminiszter kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
A mangalicatermékek világszerte keresettek

A mangalicatermékek világszerte keresettek 

A magyar mangalicatermékek meghódították a világpiacot Szingapúrtól Kanadáig, jelen vannak többek között Japánban, az Egyesült Államokban, Brazíliában, de a mi életünkben is kedves szerepet töltenek be - mondta Nagy István agrárminiszter a 12. Budapesti Mangalicafesztivál hivatalos megnyitóján. Kiemelte, a magyar állattenyésztésnek nagy lehetősége a mangalica fajta, mutatva azt is, hogy mennyire fontos a magyar genetikai állomány megőrzése.

Mi lesz veled, hazai környezetvédelem? 

Nyílt levélben fordult a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a WWF Magyarország és 85 civilszervezet Nagy István agrárminiszterhez a természetvédelemért is felelős tárcánál történt jelentős létszámleépítés miatt.

A magyar gasztronómia sikerének kulcsa a magyar alapanyag 

Mondta Nagy István agrárminiszter a Piac konyhája - szakácsok és termelők konferenciáján pénteken Budapesten.
Présházból - nyaraló: problémák a Balatonnál

Présházból - nyaraló: problémák a Balatonnál 

Az agrárminiszter a balatoni bortermelők aggodalmairól és problémáiról beszélt, szerinte több törvényt kell módosítani ahhoz, hogy a szőlőtermesztő területek, mint például a balatoniak, fennmaradását hosszú távon biztosítsák.
Visszaadnák a környezetügy súlyát

Visszaadnák a környezetügy súlyát 

Az újonnan létrejövő agrártárcánál visszaadnák a környezetügy megfelelő súlyát, ennek első lépéseként önálló államtitkárságot hoznak létre a szakterületnek - mondta Nagy István agrárminiszter-jelölt a kinevezése előtti meghallgatásán az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának ülésén kedden, Budapesten.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!