Már csak július 31-ig lehet fizetni a régi két- és ötezressel 

Még egy hónapig, július 31-ig lehet fizetni a készpénzes vásárlásoknál a régi, 2016 előtt kibocsátott 2000 és 5000 forintos bankjegyekkel, mert július végén a Magyar Nemzeti Bank bevonja a forgalomból azokat. 
Kaptak egy év haladékot a régi húszezresek

Kaptak egy év haladékot a régi húszezresek 

Egy évvel, 2017. december 31-ig meghosszabbítják a 2015 előtt kibocsátott 20 000 forintosok bevonásának határnapját, közölte a Magyar Nemzeti Bank. Így a régi 20 000 forintos címletek további egy évig, azaz 2017. december 31-ig törvényes fizetőeszközként használhatók a vásárlások során.

Helyi pénz bevezetését tervezi Barcelona 

Helyi pénz bevezetését tervezi Barcelona, és a város három kerületében kísérleti programot indít 2017-ben - számolt be a spanyol sajtó Ada Colau polgármester elképzeléséről kedden.

„Mindenhol jó, de legjobb úton lenni” 

A repülés olcsóbbá válásával, az internet térhódításával és az idegennyelvtudás terjedésével egyre több honfitársunk indul neki a világ felfedezésének. Néhányan blogot vezetnek kalandjaikról. Akad közöttük olyan, aki több helyen megfordult, mint egy utazási tanácsadó vagy egy utazási szaklap szerkesztője.
Ilyen menő lesz Norvégia új útlevele és bankjegyei

Ilyen menő lesz Norvégia új útlevele és bankjegyei 

UV-fény alatt világító északi fény az útlevélen, hangulatos tengerparti képek és glitch art a bankjegyeken.
London, a milliárdosok városa

London, a milliárdosok városa 

Londonban él a legtöbb milliárdos a világ nagyvárosai közül - állapította meg vasárnap ismertetett legújabb kimutatásában a The Sunday Times.

A talált pénz boldogít 

A pénz boldogít a leginkább, legalábbis a talált pénz: jobban, mint a hancúrozás egy kutyakölyökkel vagy egy mosolygó csecsemő látványa - erre jutottak egy brit felmérés készítői.

Rekordösszeg gyűlt össze a Trevi-kútban 

Rekordmennyiségű pénz gyűlt össze fél év alatt a római Trevi-kútban - közölte a La Repubblica című olasz lap kedden.

Ne induljon túl sok pénzzel nyaralni! 

Megbírságolhatják azt, aki az Európai Unió határán ki- vagy belépve nem jelenti a vámhatóságoknak, ha 10 ezer eurónál több készpénz vagy értékpapír van nála - figyelmeztet szombati, az MTI-hez is eljuttatott közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Újra lehet pesetával fizetni egy spanyol faluban 

Az eurózóna adósságválsága és az országos átlagot is meghaladó munkanélküliség miatti elkeseredésükben a "jó öreg" pesetához nyúltak vissza egy parányi spanyol település lakói, és a régi fizetőeszköz újbóli bevezetésével próbálnak életet lehelni a faluba - adta hírül a The Guardian című brit napilap.

Pénzt szórtak a fürdőzők közé Zalakaroson 

Meglehetősen szokatlan marketingakció helyszíne volt a minap a zalakarosi Hotel MenDan.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!