Újabb Banksy-műalkotás bukkant fel Londonban

Újabb Banksy-műalkotás bukkant fel Londonban 

Most egy magányos, némileg rozzant cseresznyefa lódította meg a világ leghíresebb utcai művészének fantáziáját az észak-londoni Finsbury Park egyik házának udvarán.
Büszkén mutogathatjuk ezt az új látványosságot

Büszkén mutogathatjuk ezt az új látványosságot 

Közel 100 évvel az első biztonságos felszállás és landolás után Szinyei Merse Pál sógora is léghajóra szállt, búcsút intett, majd elindult Ázsia irányába – ez az utazás ihlette a Léghajó című festményt. Közel 145 évvel a kép elkészülte után pedig a Neopaint csapata készített belőle óriási nagyítást egy pesti gimnázium falára - írja a nullahategy.hu.
Urban art Budapesten

Urban art Budapesten 

Amikor street artról vagy urban artról beszélünk, egyszerre jutnak eszünkbe a firkák a közterek falain, Banksy szatirikus utcai művészete, a különböző kültéri installációk, de ide soroljuk a gigantikus falfestményeket, murálokat is.
A street art királya végre Budapesten!

A street art királya végre Budapesten! 

A világ számos nagyvárosa után végre Budapesten is láthatjuk a földkerekség legismertebb graffiti művésze, Banksy világát bemutató kiállítást. Az ART OF BANKSY mintegy 70 művön keresztül mutatja be az “ismeretlen zseni” művészetét a Godot Kortárs Művészeti Intézet szervezésében, február 1-től a Tesla Loftban.

Aba-Novák, street art és a jeges tea 

Aba-Novák Vilmos és Ferenczy Károly remekei full extrákkal, óriásiban, tűzfalakon! A FUZETEA, az ismert jegestea márka ugyanis újraálmodta és egyedi formában hozta létre a hazai klasszikus festményeket: rendhagyó kiállítása, a FUZEUM minden érdeklődőnek frissítő művészeti élményt nyújt a belváros kellős közepén. A híres magyar műveket modern street arttá átformáló kiállítás április 25-e estétől bárki számára ingyenesen, regisztráció nélkül, éjjel-nappal megtekinthető az elkövetkező három hónapban a Kazinczy és az Akácfa utcában.
Nem korzóznak óriás gumimacik Málta fővárosának tengerparti sétányán

Nem korzóznak óriás gumimacik Málta fővárosának tengerparti sétányán 

Ugyan, mivel is ünnepelhetnénk meg frappánsabban a street art művészetét, mint hogy a repülőgép-pilóták kiakasztására alkalmas képeket mázolunk az alattuk elsuhanó területekre? – szegezi nekünk a kérdést a Foodbeast szerzője.  

Kihirdették a Városliget street-art pályázatának nyerteseit 

Az Olof Palme Ház mögötti betonfalakra tervezett, a kultúra és a zöld területek kapcsolatára reagáló, SzínesLiget - Színezd ki a Ligetet! elnevezésű ötletpályázaton 28 versenyműből választották ki a falakra kerülő legjobb alkotásokat.
Isztambuli street art a zsebedben

Isztambuli street art a zsebedben 

Új okostelefonos alkalmazást indított útjára a leglátogatottabb török város szerelmeseinek egy csapat. Azt ígérik: ezzel garantáltan semmit sem hagynak ki azok, akik az isztambuli utcai művészetre kiváncsiak.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!