Júliusban nyitnák az EU külső határait

Júliusban nyitnák az EU külső határait 

Az unió belső határainak megnyitását kéri a tagállamoktól az Európai Bizottság június 15-től vagy legkésőbb a hónap végétől. Ezután júliustól nyitná meg Brüsszel az EU külső határait az utazók előtt.

Harmincnapos beutazási tilalmat javasol az Európai Bizottság 

Harmincnapos beutazási korlátozás elrendelésére szólította fel az európai uniós tagállamok vezetőit a koronavírus-járvány terjedésének lassítása céljából hétfőn az Európai Bizottság, ezen időszak alatt kizárólag azok léphetnének be az unión kívülről a közösség területére, akik esetében ez elengedhetetlen.

Nőtt a vendégéjszakák száma az Európai Unióban 

Az Európai Unió (EU) szálláshelyein turisztikai céllal töltött vendégéjszakák száma az előző év adataihoz képest 2,2 százalékkal növekedett 2018-ban, elérte a 3,1 milliárdot. A legnagyobb növekedést Lettországban, Litvániában és Máltán regisztrálták. Magyarországon a növekedés 3,8 százalékos volt - közölte az EU statisztikai hivatala szerdán.

Több mint 14 ezer európai fiatal vonatozik külföldre ingyen 

Több mint 14 500 kalandvágyó európai fiatal kap idén ingyenes InterRail vasúti bérletet a DiscoverEU elnevezésű új uniós kezdeményezés keretében - jelentette be hétfőn az Európai Bizottság.
Szeretné elkerülni az oltári bírságot?

Szeretné elkerülni az oltári bírságot? 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége az új adatvédelmi törvénnyel kapcsolatban tartott tájékoztatót tagjai számára.

Ingyen vonatozhatnak majd az EU-n belül a fiatalok? 

Egy magyar európai parlamenti képviselő után a legnagyobb frakció vezetője is támogatja, és már a zöldek is átvették az ingyen InterRail jegy ötletét.

Mi is pályázunk az uniós mobiltelefonos útinformra 

A kormány egyetért azzal, hogy Magyarország pályázzon az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz forrására, hogy nagyobb részt abból megvalósíthassa a korszerű, többnyelvű útinform hazai részét - az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Két magyar kezdeményezés Európa legjobbjai között 

Kihirdették az Európai Vállalkozási Díj döntőjébe jutott 12 vállalkozást. A jelölt pályázatok között két magyar projektet találunk: a budapesti Hotel Panda Kft. a „Felelős és felelősségteljes vállalkozás” díjkategóriában, és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az „Üzleti környezet fejlesztése” díjkategóriában beadott pályázatát.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!