230 milliárd forint uniós támogatásból gazdálkodhat a hazai turizmus 

A mostani európai uniós fejlesztési ciklusban, 2014 és 2020 között mintegy 230 milliárd forint támogatás jut a turisztikai ágazatnak, de egyéb gazdasági célokra további milliárdokra is pályázhatnak az ágazat szereplői - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium illetékes helyettes államtitkára pénteken Hévízen.

A kkv-szektor járhat jól a következő uniós fejlesztési időszakkal 

Akár 300 milliárd forint EU-s támogatást is kaphat a turizmus 2015-20 között - újságolta dr. Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár az Utazás kiállítás szakmai napján megrendezett turizmus szakmai fórumon. A pályázati kiírások nyáron már megjelenhetnek.

Félmilliárd forintos tömegközlekedés-fejlesztés Móron és környékén 

Időkapszula elhelyezésével elkezdődött Mór és környéke közösségi közlekedésének fejlesztése: mintegy 500 millió forintból, uniós források felhasználásával új buszpályaudvar épül a városban, elektronikus utastájékoztató rendszert, illetve új buszöblöket és utas várókat alakítanak ki az összes érintett településen.

Jelentős növekedés az uniós fejlesztéseknél 

Az uniós forrásból megvalósuló programokra, beruházásokra 2563 milliárd forintot fordít a költségvetés jövőre, ez a GDP 7,5 százaléka, és csaknem 350 milliárd forintos, 16 százalékos növekedés a 2014. évhez képest; az EU költségvetéséhez Magyarország 295,6 milliárd forinttal járul majd hozzá 2015-ben - derül ki az Országgyűlésnek csütörtökön beterjesztett 2015. évi költségvetési törvényjavaslatból.

Kevesebb uniós pénzt kapunk 2014-től 

A Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal elnöke szerint jelenleg úgy tűnik, hogy Magyarország a 2014-2020 közötti uniós költségvetési ciklusban a korábbinál mintegy 20 százalékkal kevesebb forrásra számíthat.

Félmilliárd forintból újult meg a debreceni Zsuzsi kisvasút 

Befejeződött az idén 130 éves debreceni, Zsuzsi erdei kisvasút pályájának két évig tartó felújítása, valamint a kapcsolódó idegenforgalmi létesítmények kialakítása.

Óriási ráncfelvarrás Egerben 

Csütörtökön írták alá Egerben a „Dobó tér – Eger patak – Belvárosi térsor funkcióbővítő rehabilitációja” című kiemelt projektjavaslat támogatási szerződését. 4 milliárd 94 millió 360 ezer 970 Ft összköltségű projekt 74%-os támogatási arányban részesült az Észak-Magyarországi Operatív Program keretén belül - tájékoztatta a Turizmus Online-t Eger önkormányzata.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!