Adalékanyag cikkek
Túl sok foszfort fogyasztunk?
A foszfortartalmú élelmiszer-adalékanyagok széles körben elterjedtek az élelmiszeriparban, azonban egyre több kutatás figyelmeztet arra, hogy fogyasztásuk növeli egyes civilizációs ártalmak, például a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a csontritkulás kockázatát – az Élelmiszervizsgálati Közlemények cikke a Laboratorium.hu-n.
Mi van az élelmiszerekben?
Amikor vásárolni megyünk, fő szempontjaink általában a szép áru és a jó ár. Körbejárjuk a piacot vagy az áruház élelmiszer részlegét, felmérjük a terepet, majd végül - sajnos elég ritkán- hunyorogva elolvassuk az összetételt és a lejárati időt. De mit is kell néznünk a címkén? A Bonafarm Henter Izabella dietetikus szakértővel arra kereste a választ, hogy mire érdemes elsősorban figyelnünk a termékek csomagolásán.