Németország, ahol a turizmus mindenkié

Németország, ahol a turizmus mindenkié 

Németországban az a társadalmi hozzáállás, hogy az ország minden egyes állampolgára egyenlő esélyekben kell, hogy részesüljön az élet különböző területein, így az utazás terén is. (X)
Németország éllovasa az akadálymentes turizmusnak

Németország éllovasa az akadálymentes turizmusnak 

A földkerekség egyik legfelkészültebb országa Németország a kerekesszékes látogatók számára - derült ki a DZT tanulmányútjának magyarországi résztvevői számára.

Akadálymentesítés a turizmusban – ingyenes online tanfolyam indul 

APPTOURYOU néven díjmentes online tanfolyam indul „Akadálymentesítés a turizmusban” témában.

A MUISZ az akadálymentes turizmusért 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége fontosnak tartja, hogy a fogyatékkal élők is aktív részesei lehessenek a turizmus nyújtotta lehetőségeknek.
Turizmus Világnapja az akadálymentes utazás jegyében - így ünnepeljük itthon

Turizmus Világnapja az akadálymentes utazás jegyében - így ünnepeljük itthon 

Szeptember 27-e a Turizmus Világnapja - az a nap, amikor az egész világon együtt ünneplik a turizmus jelentőségét és annak társadalmi, kulturális, politikai és gazdasági értékét. Az idén az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) a világnap témájának az akadálymentes turizmust nevezte meg. Budapesten és több hazai településen is megünneplik ma a turizmust. 
Németországban a turizmus mindenkié

Németországban a turizmus mindenkié 

Egyre nő a nemzetközi utazások száma, mindenki vágyik az ismeretlen megismerésére, az utazás örömére. Nem ma ismerték ezt fel Németországban. Az idegenforgalmi szolgáltatók a helyi és országos turisztikai marketing szervezetekkel — élükön a DZT, Német Turisztikai Hivatallal — karöltve évek óta fejlesztik a mozgásukban, érzékelésükben korlátozott embertársaink utazását.
Elkészült Budapest első akadálymentes mobil turistatérképe

Elkészült Budapest első akadálymentes mobil turistatérképe 

Egy rövid városnéző séta és sajtótájékoztató keretén belül mutatta be a Magyar Turizmus Zrt. és a Route4U a magyar startup által fejlesztett, akadálymentes városi közlekedést segítő mobilapplikációt. A díjnyertes web- és mobilalkalmazás az akadálymentes turizmus élénkítéséhez is jelentősen hozzájárulhat.

Ezekben az országokban van a legtöbb akadálymentes szálloda 

Az Agoda.com szállásfoglalási weboldal a NASDAQ-listás amerikai Priceline Group (PCLN) tagja legújabb, “Travel Smarts” nevet viselő kutatásában kiderítette, hogy az Egyesült Államokban van a legtöbb olyan szálloda, amely megkönnyíti a fogyatékossággal élő vendégek életét.
Szemléletformálással és tréninggel az akadálymentes turizmusért

Szemléletformálással és tréninggel az akadálymentes turizmusért 

A Turisztikai Világszervezet és San Marino Köztársaság közös szervezésében 2014. november 19-20-án zajlott az I. UNWTO Akadálymentes Turizmus Európában konferenciája.

Önállóan is fürödhetnek a mozgáskorlátozottak a Balatonban 

A LEADER Térségek közötti együttműködési pályázat keretében mozgáskorlátozottak részére kifejlesztett vízi bejárót helyeztek el a balatongyöröki Holiday Sportcentrumban. Az innovatív bejáró átadási ünnepségén részt vett és beszédet mondott Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár is.

Dubajban már a tenger is akadálymentesített 

Dubajban mostantól az idősek és a fogyatékkal élők is élvezhetik a tengeri fürdőzést: úszó kerekesszékeket biztosít nekik a helyhatóság, ráadásul ingyen.

Jelentős bevételt eredményezhet a turizmus akadálymentesítése 

Magyarország támogatta a görög EU elnökség turisztikai konferenciáján az Európai Bizottság azon javaslatát, hogy a tagországok javítsák a turisztikai célpontok megközelíthetőségét a fogyatékkal rendelkező és idősebb turisták részére; ez segíthet abban is, hogy a válságból kilábaló országokban a turizmus növekedjen - nyilatkozta Komoróczki István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tervezéskoordinációért felelős államtitkára kedden az MTI-nek.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!