Amikor Blake, Mortimer és Tintin Szent Istvánnal találkozik 

Szent István király örökségéről és Szent Imre herceg életéről szóló, a keresztény magyar állam alapításának időszakát bemutató kiadvánnyal vesz részt Magyarország a hétvégi brüsszeli képregény- fesztiválon - közölte Vitézy Zsófia, a brüsszeli Balassi Intézet igazgatója az MTI-nek adott nyilatkozatában szombaton.

Magyarországi szerb egyházművészeti kiállítás Moszkvában 

Magyarországi szerb egyházművészeti tárgyakból nyílt kiállítás a moszkvai Rubljov múzeumban szerdán.

Négy magyar intézet nyílik idén külföldön 

Még idén megnyílhat az Isztambuli Magyar Intézet és az év vége előtt Zágrábban, Pekingben, valamint Belgrádban is magyar intézetek létesülnek.

A magyar kultúra népszerűsítésének új helyszíne lett Buenos Aires 

Új munkatársat vehetett fel a Buenos Aires-i Mindszentynum a Balassi Intézettel (BI) tavaly kötött megállapodás eredményeként, így az argentin közönség még több magyar vonatkozású programmal találkozhat a jövőben - tájékoztatta a Balassi Intézet az MTI-t hétfőn.

Vitézy Zsófia a Brüsszeli Magyar Intézet új vezetője 

Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont eddigi ügyvezető igazgatója veszi át a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet vezetését.

Omega-koncertet rendeznek Moszkvában 

Vlagyivosztokból is érkeznek rajongók az Omega első moszkvai koncertjére.
Meghirdették az UngarischeART 2013-at

Meghirdették az UngarischeART 2013-at 

Az ausztriai magyar külképviseletek (Nagykövetség, Balassi Intézet, Magyar Turizmus Zrt.) összefogásában 2013 első félévében 48 közös szervezésű rendezvény népszerűsíti Ausztriában hazánkat, a magyar kultúrát és a főbb turisztikai attrakciókat. Az UngarisheArt (magyar módra) című programfüzetet január 31-én mutatták be a magyar képviseletek vezetői az osztrák sajtónak.

Karácsonyi és újévi képeslapok tárlata nyílik 

Régi karácsonyok és szilveszterek hangulatát idézi meg képeslapok segítségével a Balassi Intézet csütörtökön megnyíló kiállítása.

Minden közép-európai országban legyen Balassi Intézet 

Nemzetstratégiai célokat tölt be a Balassi Intézet, ezért fontos, hogy minden közép-európai országban legyen egy-egy magyar intézet - jelentette ki a közigazgatási és igazságügyi miniszter a Balassi Intézet vezetői találkozójának megnyitóján szerdán.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!