Így alakította át a covid a hazai szállodapiacot

Így alakította át a covid a hazai szállodapiacot 

Az utazások típusa, hossza és a költési szokások is megváltoztak.
Borúlátók az osztrák szállodások

Borúlátók az osztrák szállodások 

Az ismert turisztikai tanácsadó iroda, a BDO Austria friss felmérése szerint a szállodások 66 százaléka pesszimista az ágazat jövőjét tekintve.

Budapest lehet Közép-Kelet-Európa szállodafejlesztési központja 

A gazdasági válság kitörését követő sokk után a turizmus 2010 óta évente dinamikusan növekedett, 2015-ben globálisan 4%-os növekedést, európai szinten több mint 600 millió vendégérkezést, azaz 5%-os, Kelet-Európában pedig 7%-os bővülést jelentett, és a statisztikák 2016-ra is kedvező képet festenek. Ezen pozitív trendek alól Magyarország sem kivétel, és hazánk főbb desztinációi, különösen Budapest élvezik a konjunktúra pozitív hatásait, vonzva turistákat, szállodaüzemeltetőket és befektetőket egyaránt.

Több ezer új szállodai szoba épül Budapesten 

Rég tapasztalt szintre került a magyarországi szállodai fejlesztésekbe vetett üzleti és piaci bizalom. Csak Budapesten mintegy 600-800 ötcsillagos és ezer-kétezer négycsillagos vagy annál alacsonyabb kategóriájú szobakapacitást előirányzó projekt előkészítése vagy megvalósítása zajlik, melynek nyomán már a következő 1-2 évben 5-10 százalékkal bővülhet a jelenlegi mintegy 19 ezer szobás kapacitás. Eközben vidéken is több új, nagyobb léptékű projekt megvalósulása is várható többek között a Modern Városok programja keretében. A szektorban ugyanakkor egyre több szálloda küzd a munkaerő-elvándorlás következményeivel, és továbbra is kevés az eszközpótlásra és termékfejlesztésre elhatárolható forrás.

Hogyan vékonyodnak idén a fizetési borítékok? 

A napokban jutnak hozzá a munkavállalók először a 2012-es adószabályok szerint kiszámított fizetésükhöz. Hogyan változik az egyes munkavállalók fizetése? A rosszul járók mekkora hányada számíthat a kormányzat által ösztönzött bérkompenzációra? Ezekre a kérdésekre ad választ Gerendy Zoltán, a BDO Magyarország vezető adópartnere lapunknak eljuttatott közleményében.
Vidéki szállodák: az internet segít a talpon maradásban

Vidéki szállodák: az internet segít a talpon maradásban 

A válság hatására megtépázott és a jelentős versenyhelyzettel szembenéző vidéki szálláshelyek számára a fennmaradás és a további fejlődési lehetőségének legfontosabb záloga a megfelelő számú vendégéjszaka folyamatos biztosítása. Ebben egyre inkább kulcsszerep jut az internetes foglalásoknak, hiszen az online vendégéjszakák száma ebben a körben is töretlenül, évi 20 százalékkal nő. Melyek ennek legfontosabb okai? Mire figyeljen oda egy vidéki szálloda az online stratégiája kialakításakor? Többek közt e kérdésekre kereste a választ egy most publikált átfogó felmérés.

BDO: A jövő évi adócsomag szinte mindenkinek fájni fog 

Nemcsak a lakossági, hanem a vállalkozói szférától is jelentős forrásokat von el a kormányzat jövőre. Vigyázat, fájni fog! - figyelmeztet a BDO Magyarország közleménye.
BDO: Sokat árthat a kupon a szállodáknak

BDO: Sokat árthat a kupon a szállodáknak 

Másodvirágzásukat élik Magyarországon a jelentős kedvezménnyel különféle szolgáltatásokat kínáló, közösségi vásárlásra épülő weboldalak, amelyeknek kínálati palettáján rövid idő alatt megjelentek különféle szállásajánlatok is. Bár ezen a csatornán rövid idő alatt szép számú vendégéjszaka adható el, az eszközt óvatlanul használó szállodáknak hosszabb távon súlyos problémákat is okozhat ez a fajta értékesítés.
A budapesti szobák negyedét online foglalják

A budapesti szobák negyedét online foglalják 

Az online piacra kiemelt hangsúlyt helyező 3-5 csillagos budapesti szállodák a válság időszakában is példátlan sikereket tudtak elérni: 2006 és 2010 között két és félszeresére növelték online foglalt szobaéjszakáik számát. Az internet adta lehetőségek sok tekintetben gyökeresen átrendezik a hazai turisztikai piacot, derül ki a BDO Magyarország felméréséből.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!