Kevesebben indulnak a Budapest-Bamako ralin az ebola miatt 

Az ebola-járvány és más nehézségek ellenére két hét múlva elrajtol a hagyományos Budapest-Bamako futam - tudatták a raliverseny szervezői az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Ilyen az élet az ebola sújtotta Sierra Leone térségében 

A Sierra Leone blog tudósítói helyzetjelentést adtak az ebola sújtotta ország fővárosából, Freetownból. Az ország gazdasága meglepően sikeresen reagált a járványra, de még mindig sok a beteg.

Az ebola ellen gyűjt pénzt a fapados légitársaság 

Az ebola vírussal sújtott nyugat-afrikai régióban élők megsegítésére újra fedélzeti gyűjtést indít az easyJet és az Unicef. A vírus által érintett országokban becslések szerint legalább 7000 gyermek veszített el valamelyik szülőjét, vagy árvult el teljesen, az adományok az ő helyzetük javítását segítik.

Keresik az ebolás beteg volt utastársait 

Repülőgépen utazott egy nappal betegségének megállapítása előtt a második ebolás dallasi ápolónő, az amerikai hatóságok ezért keresik a volt utastársait.

Minden utast ellenőriznek a prágai repülőtéren 

Az ebolafertőzés veszélye miatt ellenőrizni fogják a prágai repülőtéren a cseh fővárosba érkező utasokat - jelentette be Bohuslav Sobotka miniszterelnök szerda este, a cseh biztonsági tanács ülése után.

Félelem az Ebolától: sztrájkoltak a repülőgépek takarítói 

Egynapos sztrájkot tartott New Yorkban csütörtökön mintegy 200 repülőgép-takarító az ebolától való félelem miatt, az amerikai kongresszus több tagja pedig azt sürgette, hogy tiltsák meg az Egyesült Államokba történő beutazást a járvány által leginkább sújtott nyugat-afrikai országokból.

Vesztegzár a repülőgépen az Ebola-gyanú miatt 

Az egyik Brüsszel-Newark járatról órákig nem szállhattak le az utasok, mivel egy libériai férfi és lánya Ebola-gyanús tüneteket mutatott a gépen. Informátorunk is ott ült a gépen, aki elmesélte élményeit.

Az ebola miatt három országba nem javasolja az utazást a külügy 

Az egyre súlyosabb mértéket öltő Ebola-járvány miatt Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az utazásra nem javasolt országok és térségek közé sorolta a három érintett nyugat-afrikai országot: Guineát, Libériát és Sierra Leonét.

Ebola: Európa védett, de álszent 

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal és a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) is úgy gondolja, hogy a turisták a megfelelő higiéniás szabályok betartása mellett biztonságban vannak az ebolavírustól. Lantai-Csont Gergely Afrika-járó fotós ugyanakkor a nyugati világ álszentségét hangsúlyozza a betegséggel kapcsolatban.

USA aggódik az ebola miatt: a reptereken szűrik az utasokat 

Az amerikai kormány több megelőző intézkedést léptetett életbe a légi- és tengeri kikötőkben annak megakadályozására, hogy az Ebola-járvány elérje az Egyesült Államok területét - közölte hétfőn Washingtonban Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője.

Nem okoz világjárványt az ebola 

Nem okoz világjárványt az Ebola-vírus a jelenlegi nyugat-afrikai gócon kívül, mivel a kórokozó terjedéséhez "igen közeli kontaktus" szükséges - jelentette ki a vírus belga felfedezője.

Itthon is ki tudjuk mutatni az Ebola-vírust 

Országos Epidemiológiai Központ Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában.

Polgári repülés: aggódnak az Ebola miatt 

Törli járatait az ASKY nevű pánafrikai légitársaság a járvány sújtotta Libéria és Sierra Leone fővárosába. Tegnap felfüggesztette tevékenységét a libériai labdarúgó szövetség is. A járványban meghalt már a kór első számú libériai és Sierra Leone-i orvos szakértője. A WHO szerint az év eleje óta 129-en vesztették életüket és 249-en fertőződtek meg a vérzéses lázzal járó kórral.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!