A szelfi áldás az élményturizmusnak?

A szelfi áldás az élményturizmusnak? 

Ötből négyen posztolnak közösségi média oldalukon nyaralásról, kétharmaduk már az utazás alatt – derült ki a Szallas.hu legfrissebb felméréséből. Népszerű tartalmak az önportrék, holott a válaszadók harmada szerint ciki szelfizni. Míg a nők inkább a tökéletes, a férfiak pedig a vicces arcukat szeretnék megmutatni az önmagukról készített fotóval. Nagyjából minden 200. szelfit kíséri valamilyen baleset.

30 százalékkal nőtt a Szallas.hu 

A legnagyobb bővülést a kisebb szobaszámú szálláshelyeknek jósolják, míg a szállodák piacán átlag alatti növekedést feltételeznek. Azok a szálláshelyek lesznek keresettek a Z-generáció körében, amelyek aktív kikapcsolódást és gasztronómiai élményt kínálnak.

„Mindenhol jó, de legjobb úton lenni” 

A repülés olcsóbbá válásával, az internet térhódításával és az idegennyelvtudás terjedésével egyre több honfitársunk indul neki a világ felfedezésének. Néhányan blogot vezetnek kalandjaikról. Akad közöttük olyan, aki több helyen megfordult, mint egy utazási tanácsadó vagy egy utazási szaklap szerkesztője.

Élményturizmus: társas utazás haladóknak 

Hajnalok hajnalán induló nonstop buszos utak, vasfeneket igénylő európai kulturális körutazások, zergeösvényeket járóknak szóló extrém kalandtúrák, kifinomult ízlésűeknek való gasztroutak… A társas utazások kínálata manapság elsősorban ilyen jellegű termékeket ölel fel, pedig egyre nagyobb az igény az olyan egyedi programok iránt, amelyek a kulturális körutazások és az extrém sportos túrák között helyezkednek el.
Miskolctapolca és a „posztfordista” turizmus

Miskolctapolca és a „posztfordista” turizmus 

Miskolctapolca Miskolc belvárosától délre, a Bükk-hegység délkeleti peremén egy völgykatlanban terül el, ahol Magyarország egyetlen meleg vizű, kis folyója, a Hejő ered. Kellemes klímájához az is hozzájárul, hogy a meleg vizű forrásoktól páradús völgyben mocsári ciprusok, lehajló lombú szomorúfűzfák, égerfák zöldellnek, s a katlant hatalmas tölgyerdők övezik.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!