Krónikus munkaerőhiány sújthatja az ágazatot

Krónikus munkaerőhiány sújthatja az ágazatot 

 A vírusválság és a lezárások egyértelműen a szálloda- és vendéglátóipart sújtják leginkább. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének trendriportja szerint a vendégéjszakák száma országosan közel 40%-kal esett vissza 2020-ban a megelőző évhez képest, míg tavaly novemberben a visszaesés még drámaibb, közel 90%-os volt az egy évvel korábbi teljesítményhez viszonyítva. Rengeteg a pályaelhagyó, akik kényszerűségből más területeken keresnek boldogulást, és nagy kérdés, hogy ők később visszatérnek-e. A gondok mellett az iparág már a nyitásra és újraindulásra készül. Mindezt hogyan tervezik? Erre a kérdésre igyekezett választ találni a WHC Csoport vezető szakemberek segítségével a HR Fest konferenciasorozat márciusi eseményén.

Nagyobb bajban a hazai gyógyfürdők, mint gondolnánk 

Nagyarányú elvándorlással számolnak a béremelés most bejelentett változásai miatt.

A vendéglátásból is elvándorolnak a fiatalok 

A jól képzett munkaerő hiánya lassan a vállalkozások versenyképességét és így az ország gazdasági növekedését befolyásolja.

Menni vagy maradni? 

Külföldön vagy itthon jobb? Milyen szempontok alapján döntenek ma a pályakezdő fiatalok és az aktívan dolgozók a munkavállalásról? Erre keresett választ a „Munkatársat keresünk” című, egész napos konferencia október 14-én, a Falk 1 Edutus Rendezvényközpontban.

Hogyan tartsuk itthon a szakképzett munkaerőt? 

Az idei év eddigi eredményeinek, valamint a beinduló szakképzések adatainak ismeretében a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége és a Turizmus-Vendéglátás Ágazati Párbeszéd Bizottsággal közösen 2015. október 14-én vendéglátó szakmai napot szervezett „Munkatársat keresünk” címmel a Falk1 Edutus Rendezvényházban.

Ezrével mennek külföldi szállodákba dolgozni a magyarok 

Az alacsony bérek miatt folyamatos az elvándorlás a turizmus-vendéglátás területéről - olvasható a vg.hu oldalán
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!