Húsz év után újra látogatható egy csodás piramis Egyiptomban 

Több, a turisták számára évek óta zárva tartott különleges műemléket nyitnak meg mostanában Egyiptomban, köztük Unas fáraó piramisát Kairó közelében, valamint több síremléket Luxorban.
Milyen volt Egyiptom a fáraók kora után?

Milyen volt Egyiptom a fáraók kora után? 

A fáraók kora utáni Egyiptom tizenkét évszázadán kalauzol végig a londoni British Museum új tárlata, megmutatva, hogy a hagyományos többistenhitről a monoteizmusra való áttérés miként befolyásolta az emberek életének minden területét.
Hosszútávfutással emlékeznek a fáraókra Egyiptomban

Hosszútávfutással emlékeznek a fáraókra Egyiptomban 

Az Egyiptomi Turisztikai Minisztérium és az Egyiptomi Turisztikai Hivatal támogatásával az idén 15. alkalommal rendezik meg a 100 kilométer hosszúságú távfutóversenyt, a Fáraó Fesztivált. A rendezvénynek november 20-án Fayoum városa ad otthont.

Ősi erődöt tártak fel a Sínai-félszigeten 

Az eddigi legnagyobb ismert ókori egyiptomi erőd 3000 éves romjait és alapjait tárták fel a Sínai-félszigeten fekvő Tell-Habua lelőhelyen a The Cairo Post hírportál szerint.

Újra áll a fáraó szobra Luxorban 

III. Amenhotep háromezer éve darabjaiban heverő szobrát állították helyre Luxorban.

Vita Tutanhamon múmiájának sorsa körül 

Neves egyiptomi régészek azt követelik, hogy Tutanhamon fáraó Luxor városában kiállított, szétesőfélben lévő múmiáját vitrinéből helyezzék vissza abba az aranykoporsóba, amely több mint háromezer éven át szolgált természetes környezetéül - adta hírül hétfőn az as-Sark al-Auszat című pánarab hírportál.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!