Ha Kenyába indul - el kell ültetnie egy fát

Ha Kenyába indul - el kell ültetnie egy fát 

A projekt értelmében minden kenyai nyaralónak csekély összegért vásárolnia kell egy facsemetét, és el is kell ültetnie. 
Repülés és faültetés - miért önámítás?

Repülés és faültetés - miért önámítás? 

A turizmus helyváltoztatással jár, és a közlekedés az, ami miatt az ágazat a legnagyobb fejtörést okozza a klímavédelem számára. Kérdés, hogy mennyire tehető fenntarthatóvá a légiközlekedés. Figyelem, tabudöntögetés következik! Cikkünk a Pont Itt magazin májusi számának hasábjain jelent meg.
Környezettudatossággal szeretne példát mutatni a hazai étteremlánc

Környezettudatossággal szeretne példát mutatni a hazai étteremlánc 

A zöld forradalom az elmúlt időszakban elérte az éttermeket is, akik inspirációként és példaként is szolgálhatnak a fogyasztóknak. A padthai wokbar mindig is fontosnak tartotta, hogy vásárlóit edukálja a fenntartható és tudatos táplálkozás tekintetében, emellett pedig odafigyelt a környezettudatos működésre is. Most pedig új célt tűzött ki maga elé a márka. 2021 tavaszán útjára indul a padthai városfásítási programja, amelynek már első szakasza is több budapesti kerületet érint - tájékoztatta lapunkat a társaság.
Évente 5000 fát ültet egy visegrádi szálloda

Évente 5000 fát ültet egy visegrádi szálloda 

Magyarországon egyedülálló kezdeményezésbe kezdett a visegrádi Royal Club Hotel. A négycsillag superior minősítésű szálloda 2020 szeptemberétől minden közvetlen foglalás után automatikusan egy új fát ültet el.

Visszamenőlegesen csökkenti ökológiai lábnyomát a Wolt 

Karbonsemlegesnek lenni kötelező, de ma már nem feltétlenül elég. Ezért dolgozik a gasztrotech Wolt azon, hogy alapításának évéig visszamenőleg is eltüntesse ételkiszállítási tevékenységéből a széndioxidot. Ennek érdekében védelmez 215 futballpályányi trópusi esőerdőt és támogatja 42 ezer fa elültetését, miközben arra is törekszik, hogy partnerei között minél többen legyenek azok az éttermek, amelyek környezettudatos megoldásokat alkalmaznak az ételek elcsomagolásakor.
Kipöfögött kerozinom fára cserélném!

Kipöfögött kerozinom fára cserélném! 

Az Air France elindította Trip and Tree programját, amely lehetővé teszi utasai számára, hogy csökkentsék repülőútjuk környezetünkre gyakorolt hatását, és ezzel tegyenek bolygónkért. Mostantól minden az airfrance.com-on repülőjegyet vásárló utasnak lehetősége nyílik arra, hogy tetszőleges összeggel támogasson egy faültető projektet.

Egymillió facsemetét ültetnek a Pilisi Parkerdőben 

Az őszi csemeteültetésekkel elkezdődött a tavaly decemberi jégkár miatt megsérült erdőterületek megújítása a Pilisi Parkerdő területén. Az első facsemetéket a legnagyobb újratelepítést igénylő valkói erdészet területén ültették el kedden.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!