Környezettudatossággal szeretne példát mutatni a hazai étteremlánc

A zöld forradalom az elmúlt időszakban elérte az éttermeket is, akik inspirációként és példaként is szolgálhatnak a fogyasztóknak. A padthai wokbar mindig is fontosnak tartotta, hogy vásárlóit edukálja a fenntartható és tudatos táplálkozás tekintetében, emellett pedig odafigyelt a környezettudatos működésre is. Most pedig új célt tűzött ki maga elé a márka. 2021 tavaszán útjára indul a padthai városfásítási programja, amelynek már első szakasza is több budapesti kerületet érint - tájékoztatta lapunkat a társaság.

A természet tisztelete és szeretete az indulás óta átjárja az ázsiai ételekre specializálódott étteremlánc szellemiségét ennek legújabb állomása pedig az idei évben induló városfásítási programjuk, melyet egy szakmai partnerrel, a kifejezetten vállalati faültetésekre specializálódott Treemighty-val valósítanak meg.

Nagyon kevesen vannak még mindig tudatában annak, hogy a talaj minősége szinte mindenhol egyre rosszabb állapotban van a világon, ez pedig lassan, és emiatt sokak számára észrevétlenül, de a világ élelmiszerellátását és életkörülményeinket fenyegeti. A ma már iparivá vált mezőgazdasági termelés elhagyta a régi módszereket, emiatt pedig folyamatosan romlik a föld minősége, ez pedig akár pár évtizeden belül olyan környezeti katasztrófákhoz vezethet a Föld bizonyos részein, mint a talajerózió, vagy akár az elsivatagosodás. Ez ellen viszont nemcsak a mezőgazdaságban, de a mindennapokban is tehetünk. Ebből indult ki a padthai wokbar is, akik városfásítási programjukkal hosszú távra terveznek.



Talán a faültetés sokaknak triviális dolog, de valójában az étteremlánc által számos budapesti kerületnek adományozott fák mögött több, mint 20 évnyi kutatómunka rejlik, mely a Hungaroplant mérnökeinek köszönhető. Nekik sikerült elérni, hogy egyetlen elültetésre kerülő sorfa 10 év alatt háromszor annyi széndioxid megkötésére legyen képes, mint sima társai. Az étteremlánc 2021-es programjának keretében összesen 80 „Express Fűz” kerül elültetésre. Ennek a típusnak a legfőbb erénye - amellett, hogy kiváló a várostűrő képessége, a konténeres termesztőtelepen történő nevelésének köszönhetően pedig garantált a megeredése -, hogy 10 év alatt 9900 személygépkocsival megtett kilométernyi kibocsátott széndioxid megkötésére képes.

A 2021-es faültetési program a padthai életében csak az első lépcsőfok, hiszen a következő években a 80 fának várhatóan a sokszorosa kerül majd elültetésre.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.