Környezettudatossággal szeretne példát mutatni a hazai étteremlánc

A zöld forradalom az elmúlt időszakban elérte az éttermeket is, akik inspirációként és példaként is szolgálhatnak a fogyasztóknak. A padthai wokbar mindig is fontosnak tartotta, hogy vásárlóit edukálja a fenntartható és tudatos táplálkozás tekintetében, emellett pedig odafigyelt a környezettudatos működésre is. Most pedig új célt tűzött ki maga elé a márka. 2021 tavaszán útjára indul a padthai városfásítási programja, amelynek már első szakasza is több budapesti kerületet érint - tájékoztatta lapunkat a társaság.

A természet tisztelete és szeretete az indulás óta átjárja az ázsiai ételekre specializálódott étteremlánc szellemiségét ennek legújabb állomása pedig az idei évben induló városfásítási programjuk, melyet egy szakmai partnerrel, a kifejezetten vállalati faültetésekre specializálódott Treemighty-val valósítanak meg.

Nagyon kevesen vannak még mindig tudatában annak, hogy a talaj minősége szinte mindenhol egyre rosszabb állapotban van a világon, ez pedig lassan, és emiatt sokak számára észrevétlenül, de a világ élelmiszerellátását és életkörülményeinket fenyegeti. A ma már iparivá vált mezőgazdasági termelés elhagyta a régi módszereket, emiatt pedig folyamatosan romlik a föld minősége, ez pedig akár pár évtizeden belül olyan környezeti katasztrófákhoz vezethet a Föld bizonyos részein, mint a talajerózió, vagy akár az elsivatagosodás. Ez ellen viszont nemcsak a mezőgazdaságban, de a mindennapokban is tehetünk. Ebből indult ki a padthai wokbar is, akik városfásítási programjukkal hosszú távra terveznek.



Talán a faültetés sokaknak triviális dolog, de valójában az étteremlánc által számos budapesti kerületnek adományozott fák mögött több, mint 20 évnyi kutatómunka rejlik, mely a Hungaroplant mérnökeinek köszönhető. Nekik sikerült elérni, hogy egyetlen elültetésre kerülő sorfa 10 év alatt háromszor annyi széndioxid megkötésére legyen képes, mint sima társai. Az étteremlánc 2021-es programjának keretében összesen 80 „Express Fűz” kerül elültetésre. Ennek a típusnak a legfőbb erénye - amellett, hogy kiváló a várostűrő képessége, a konténeres termesztőtelepen történő nevelésének köszönhetően pedig garantált a megeredése -, hogy 10 év alatt 9900 személygépkocsival megtett kilométernyi kibocsátott széndioxid megkötésére képes.

A 2021-es faültetési program a padthai életében csak az első lépcsőfok, hiszen a következő években a 80 fának várhatóan a sokszorosa kerül majd elültetésre.


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.