Újjászületik hazánk legbarátságosabb rock és metál fesztiválja

Újjászületik hazánk legbarátságosabb rock és metál fesztiválja 

Idén nyáron eggyel több ok miatt érdemes Heves megyébe látogatni, hiszen közel tíz év után Magyarország keleti felében is újra lesz olyan fesztivál, mely a keményebb zenék hallgatótáborának kínál alternatívát. A 17. Hell Vill június 17. és 19. között, több mint 27 fellépővel egy különleges természeti környezetben kerül megrendezésre - tájékoztatták lapunkat a szervezők.
Felavatták a megújult Stimecz-házat Felsőtárkányban

Felavatták a megújult Stimecz-házat Felsőtárkányban 

Reneszánszát éli a bárki számára elérhető turizmus Magyarországon - jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) erdőkért felelős államtitkára a Heves megyei Felsőtárkányban, a megújult Stimecz-ház keddi átadásán.
Komplex vidékfejlesztéssel duplázná meg a turisták számát Felsőtárkány

Komplex vidékfejlesztéssel duplázná meg a turisták számát Felsőtárkány 

Az Egerhez közeli Felsőtárkány a Bükk egyik kapuja, ahol idén száz éves az erdei kisvasút. Az eltelt évszázadból közel hetven évet a turizmus szolgálatában töltött el, és a következő időszakban megújulva is erre törekszik a működtető Egererdő Zrt.
Olajhordó, műanyag tutaj és Noé bárkája a felsőtárkányi tavon

Olajhordó, műanyag tutaj és Noé bárkája a felsőtárkányi tavon 

A Bükki Nemzeti Park nyugati kapujában fekvő Felsőtárkányban minden a turizmusról szól. A helyi közművelődési intézmény – a Faluház, a Tájház és a Tópart – munkatársai sokszínű programokkal igyekeznek vonzóvá tenni a községet. Júlis 4-én például úszóalkalmatlanságok színes parádéját rendezik meg.

Új rekord: ez a legmélyebb barlang hazánkban 

Új barlangi mélységi rekordot állítottak fel a barlangkutató Szinva Csoport tagjai: a kutatók elérték a 275 méteres mélységet a bükki Bányász-barlangban március 15-én.
Afrikai rejtélypark épül a Bükkben

Afrikai rejtélypark épül a Bükkben 

A természeti környezet szépségét, a jó levegőt, a csendet és a hagyományokat kihasználva kedvező irányba mozdult el a turizmus Felsőtárkányban, nyilatkozta lapunknak dr. Juhász Attila Simon polgármester. Régebben Felsőtárkány idegenforgalmának túlnyomó részét a Bükkbe kiránduló bakancsos turisták adták, mára, a számtalan turisztikai fejlesztésnek köszönhetően ez megváltozott.

Pusztítják a magyarországi ragadozó madarakat 

A Magyarországon elpusztított ragadozó madarak száma jelentősen felülmúlja az összes környező ország mutatóját: az utóbbi egy hétben is történt három hasonló eset.

Szombaton nyitott Felsőtárkány új négycsillagosa 

Hivatalosan is megnyílik szombaton a Shiraz csoporthoz tartozó négycsillagos superior besorolású Bambara Hotel Felsőtárkányban, a 66 szobás, nyugat-afrikai jellegű szálloda beruházását 2,2 milliárd forintból valósították meg - közölte a hotel az MTI-vel.
Egy csipet Fekete-Afrika Felsőtárkányban

Egy csipet Fekete-Afrika Felsőtárkányban 

2011. augusztus 3-án megnyílt Közép Európa első szállodája, amely Fekete-Afrika hangulatát varázsolja körénk.

Afrika szépsége, Európa kényelme a Bükk kapujában 

A fekete Afrika csodáit kínálja augusztustól a felsőtárkányi Bambara Hotel.

Tükörben a természet Felsőtárkányban 

Az emberi természetről és a fenntartható fejlődésről nyitottak kiállítást az Egerhez közeli üdülőfaluban Felsőtárkányban a Bükki Nemzeti Park bemutatóközpontjában.

Hogy kerül Nyugat-Afrika Felsőtárkányba? 

Már épül a Bükkben, Felsőtárkányban a Bambara Hotel első üteme. A fejlesztés keretében egy négycsillagos, szolgáltatásaiban és építészeti jellemzőiben is a nyugat-afrikai hangulatot idéző tematikus szálloda készül, melynek nyitása várhatóan 2011 augusztus elején lesz.

Megújul a Park Hotel Táltos 

Az egykori Ifjúsági és Sportminisztérium, illetve a tárca alá tartozó kft. által üzemeltetett felsőtárkányi Park Hotel Táltos hét esztendeje került a Mester és Fiai Kft. birtokába.

Turisztikai központ épül a Bükk lábánál 

Az Egertől alig néhány kilométerre fekvő kis faluban, Felsőtárkányban hamarosan turisztikai központot alakítanak ki.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!