Ma indult a FLIRT tesztje 

2018. 08. 22-én megkezdődött a GYSEV Zrt. új beszerezésű FLIRT3 járműveinek utasforgalmi próbaüzeme.
A Dunakanyar legfelsőbb városa gyorsabban elérhető

A Dunakanyar legfelsőbb városa gyorsabban elérhető 

A Budapest–Esztergom vonalon, május 20-án, vasárnaptól a villamos üzemű FLIRT motorvonatok jobb menetdinamikáját kihasználó zónázó menetrendet vezet be a MÁV-START. A gyorsított személyvonatok esetében 62 percre csökken a menetidő a Nyugati pályaudvar és Esztergom között.
Teljes a MÁV-START FLIRT-flottája

Teljes a MÁV-START FLIRT-flottája 

Újabb mérföldkövéhez érkezett a magyar vasúti személyszállítás fejlesztése: az utolsó FLIRT motorvonatot is átadta a gyártó és forgalomba állt az a 6+15 jármű, amelyről a MÁV-START tavaly nyáron írt alá szerződést a Stadlerrel. FLIRT-flottája így – a 2007 és 2010 között beszerzett 60 járművel és a 2013 óta, több ütemben megvásárolt 63 egységgel együtt – teljessé vált.
Jövőre még több komfortos motorvonattal jön a MÁV

Jövőre még több komfortos motorvonattal jön a MÁV 

Munkanapokon a Budapest–Kunszentmiklós–Tass vonalon, hétvégenként Budapest és Kelebia között közlekedik a MÁV-START által idén beszerzett, ősszel forgalomba állított újabb hat FLIRT motorvonat. A vasúttársaság és a Stadler Bussnang AG júliusban kötött szerződése értelmében az októberben érkezett járművekkel együtt jelenleg 108 vonatból álló flotta 2016 decemberéig 123 darabosra bővülhet. A már leszállított 48 és a jövőre várt 15 FLIRT beszerzése az Európai Unió Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Így néznek ki az első új Flirt motorvonatok

Így néznek ki az első új Flirt motorvonatok 

Forgalomba állítja az első új Flirt motorvonatokat a MÁV-START és a GYSEV, a járművek beállítása alkalmából ünnepséget tartott a két vasúttársaság szerdán Budapesten.

Gyorsabb vonatközlekedés országhatáron belül és kívül 

Az elmúlt évek legjelentősebb kínálatbővítéseivel lép életbe az új vasúti menetrend 2013. december 15-én. A legtöbb utast érintő fejlesztésekre a Budapest-Székesfehérvár vasúti korszerűsítés lezárása biztosít alapot.

Forgalomba áll az első új Flirt-szerelvény a GYSEV-nél 

A Stadler lengyelországi gyárában elkészült a GYSEV által megrendelt első FLIRT-motorvonat, amely még ez év decemberében forgalomba állhat a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vonalon – áll a vasúttársaság hétfői közleményében.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!