Megalakult a Magyar Gyümölcsbor Készítők Egyesülete 

Évente 110-130 ezer liter valódi gyümölcsbor készül hazánkban, az olcsó gyümölcsbor-utánzatokból pedig becslések szerint több millió liter kerül a piacra Magyarországon. Az eredeti gyümölcsborok védelmére alakult meg a Magyar Gyümölcsbor Készítők Egyesülete (MGYKE) 2013. április végén. A szervezetet pincészetek és magánszemélyek azért hozták létre, hogy az szakmai érdekképviseletként védje a gyümölcsbor készítők érdekeit és elősegítse a minőségi alapanyagokból készült hazai nedűk kereskedelmét. Az egyesület a készülő Élelmiszerkönyv részét képező gyümölcsbor rendeletet is véleményezték. 

A minisztérium rendet kíván tartani a borpiacon 

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kezdeményezte a Nemzetgazdasági Minisztériumnál a gyümölcsborok köztes alkoholtermékké minősítését, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (NÉBIH) pedig a borseprő felhasználásának szigorú ellenőrzését.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!