Visszaállítják a határellenőrzést az EB idején a németek

Visszaállítják a határellenőrzést az EB idején a németek 

Minden németországi határátkelőnél ellenőrzést tartanak a nyári futball Európa-bajnokság ideje alatt, jelentették be a hivatalos szervek.
Ideiglenes határellenőrzést vezet be Szlovákia

Ideiglenes határellenőrzést vezet be Szlovákia 

Szlovákia biztonsági okokból ideiglenes határellenőrzést vezet be május 24. és június 8. között a Magyarországgal, Ausztriával, Lengyelországgal és Csehországgal közös határszakaszain, valamint a nemzetközi repülőtereken - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu-n pénteken.
Visszaállítják a határellenőrzést a szlovák–magyar határon

Visszaállítják a határellenőrzést a szlovák–magyar határon 

Május 24. és június 8. között a Globsec nemzetközi biztonsági konferencia miatt ideiglenesen visszaállítják a határellenőrzést Szlovákia és Magyarország határán, valamint a repülőtereken. Az intézkedést a szlovák kormány hagyta jóvá - írja az Index.
Szlovénia: elfogadhatatlan a belső határellenőrzés meghosszabbítása

Szlovénia: elfogadhatatlan a belső határellenőrzés meghosszabbítása 

Ausztria azt tervezi, hogy május 11-től további hat hónappal meghosszabbítja az ellenőrzést a magyar és a szlovén határon - mondta Gerhard Karner osztrák belügyminiszter kedden az ORF műsorszolgáltatónak.
Vége a hosszú soroknak Horvátország felé

Vége a hosszú soroknak Horvátország felé 

Horvátország vasárnap nulla órától tagja a schengeni övezetnek, így a horvát-magyar határátkelőket is megállás és ellenőrzés nélkül vehetik igénybe az utazók.
Az időjárás után az útlevélellenőrök sztrájkja béníthatja le a brit közlekedést

Az időjárás után az útlevélellenőrök sztrájkja béníthatja le a brit közlekedést 

Határrendészeti gyorstalpalókat szervez önkénteseknek a bérvita miatt a legforgalmasabb reptereken várható káosz enyhítésére a kormány. 
Fél évig még biztosan marad az ellenőrzés az osztrák-magyar határon

Fél évig még biztosan marad az ellenőrzés az osztrák-magyar határon 

Ausztria legalább fél évvel meghosszabbítja a 2015-ös menekültválság óta a szlovén és magyar határán bevezetett biztonsági ellenőrzést - olvasható az osztrák belügyminiszter Gerhard Karner levelében, amelyben az Európai Bizottságot tájékoztatta e döntéséről - írja a GD Consulting.

Ausztria kőkemény a határellenőrzés során 

Az osztrák fegyveres erőket is bevetik a határellenőrzésnél. Aki negatív koronavírus-teszt nélkül próbál bejutni Ausztriába, arra akár 1450 eurós bírságot is kiszabhatnak

Február 1-ig marad a határellenőrzés 

Egészen 2021. február 1-ig fenntartja az ellenőrzést a schengeni belső határokon a magyar kormány, a rendelet hatályának újabb hosszabbítása november 25-én este jelent meg a Magyar Közlönyben. Maradnak az utazási korlátozások is - írja az AIRportal.hu.
November 1-ig meghosszabbította a határellenőrzést a kormány

November 1-ig meghosszabbította a határellenőrzést a kormány 

Októberben is fenntartja a határellenőrzést a schengeni belső határokon a magyar kormány, a rendelet hatályának egy hónappal történő meghosszabbítása a hatályvesztés előtt néhány órával, szeptember utolsó napján jelent meg a Magyar Közlönyben. Maradnak az utazási korlátozások is - írja az AIRportal.hu.

Ezekből az országokból korlátozza a belépést Magyarország 

Három kategóriába sorolják az országokat fertőzöttség szempontjából és ez alapján kötelezik karanténra és tesztelésre a hazánkba érkezőket - jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter. A sajtótájékoztató alatt meg is jelent a közlöny, amely listázza a sárga és vörös kategóriába tartozó országokat.

Az Egyesült Államok 30 napra felfüggeszt minden beutazást Európából 

Az Egyesült Államok 30 napra felfüggeszt minden beutazást Európából - jelentette be Donald Trump amerikai elnök szerda este a Fehér Ház ovális irodájából sugárzott beszédében.

Hat közúti határállomáson fokozottan ellenőrzik az érkezőket 

Hat közúti határátkelőhelyen kiemelten ellenőrzik az érkező utasokat, különösen a kínai állampolgárokat - jelentették be a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos rendőrségi feladatokról szóló sajtótájékoztatón, a tompai határátkelőhelyen.

Románia kitart a szigorúbb határellenőrzés mellett 

Románia folytatja a szisztematikus határellenőrzést, annak ellenére, hogy a szigorított vizsgálat jelentős torlódást okozott a magyar-román határon, és alaposan felforgatta a határ két oldalán élő, a másik országba rendszeresen átjáró polgárok életét - írta a bukaresti belügyminisztériumtól származó információkra hivatkozva csütörtöki számában a Kolozsváron megjelenő Krónika.

Enyhül a szigor a határokon 

A kormány ideiglenesen felfüggeszti a szisztematikus határellenőrzésről szóló uniós rendelet alkalmazását. 

Megszűnik a belső határellenőrzés a schengeni térségben 

Novemberre megszüntetik a belső határellenőrzéseket a schengeni térségben, jelentette be az Európai Bizottság. A testület közölte: jogilag ez lesz az utolsó lehetőség, hogy például Ausztria meghosszabbítsa az intézkedést.

Az uniós határellenőrzés enyhítését kéri a horvát kormányfő 

Levélben fordult Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő az Európai Unió (EU) vezetőihez a szigorított határellenőrzések okozta torlódások miatt, arra kérve őket, hogy sürgősen találjanak megoldást az áruk és a személyek szabad mozgására.

Torlódásokat okoz a schengeni határellenőrzés szigorítása 

Pénteken már mindenki okmányait ellenőrizték a schengeni külső határok többségén egy uniós rendelet nyomán, ami miatt jelentős torlódás alakult ki a magyarországi schengeni határokon.

Visszaállítják a határellenőrzést Lengyelországban 

Júliusban több kiemelkedő nemzetközi eseményre kerül sor Lengyelországban, emiatt ideiglenesen visszaállítják a belső uniós államhatárt átlépők ellenőrzését - hívta fel a figyelmet a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata a honlapján hétfőn közzétett figyelmeztetésben.

Osztrák rendőrök ellenőriznek Hegyeshalomnál 

Mintegy négy kilométeren torlódnak a teherautók az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátkelőnél a magyar oldalon, mert az osztrák rendőrség továbbra is szúrópróbaszerűen ellenőrzi a járműveket a migránsok és az embercsempészek kiszűrése érdekében - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő délután a rendőrség honlapján.

Jöhet a reptéri face-kontroll 

Biometrikus adatokkal könnyítené az utaskezelést a SITA.

Szigorú határellenőrzésre kell számítani Franciaországban 

A francia hatóságok továbbra is fenntartják a legmagasabb terrorellenes készültségi szintet, a határátkelőhelyeken visszaállították a szigorú ellenőrzést, de a határokat nem zárták le - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata pénteken közzétett figyelmeztetésében.

Útlevél vagy személyi nélkül ne induljon senki útnak 

Az utóbbi néhány hónap során számos, a schengeni övezethez tartozó ország szigorította határain a beléptetést. Franciaország mellett - ideiglenesen - Ausztria, Németország, Dánia és Svédország is visszaállította a határellenőrzést.

Berzencénél csak a magyar oldalon van határellenőrzés 

Magyar-horvát közös határforgalom-ellenőrzést vezettek be hétfőn a berzencei közúti átkelőhelyen.

Startol az USA elektronikus beléptető rendszere 

Hétfőn, július elsején indul az USA első elektronikus beléptető rendszere.

Kapával és seprűvel próbálták magukat álcázni a határsértők 

Kapát és seprűt a vállára vetve próbálta álcázni magát három, a zöldhatáron keresztül Magyarországra érkező koszovói férfi Röszke egyik utcáján, a határrendészek azonban igazoltatták és előállították őket - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.

Az osztrák határon nem figyelnek minket kamerákkal 

Elutasította az osztrák belügyminiszter hétfőn az egyik osztrák ellenzéki párt felvetését, hogy helyezzenek ki kamerákat a burgenlandi határátkelőkre a hadsereg decemberben lejáró segédszolgálatának letelte után.

Vége bécsi Világgazdasági Fórumnak 

Megszűnt csütörtökön a határellenőrzés az osztrák határszakaszon, miután befejeződött a Bécsben megtartott Világgazdasági Fórum - közölte honlapján a rendőrség.

Újra lesz határellenőrzés Ausztriába menet 

Ideiglenesen visszaállítják a határellenőrzést Ausztria teljes határszakaszán, így a magyar-osztrák szakaszon is június 4. és 9. között - tájékoztat a Külügyminisztérium.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére