Az iparűzési adóelőleget adják vissza a  vendéglátósoknak!

Az iparűzési adóelőleget adják vissza a vendéglátósoknak! 

Legalábbis egy kormánypárti politikus és az Iparkamara szerint. Ez utóbbi azonban arról mélyen hallgat, hogy a kamarai éves tagdíjjal kapcsolatban miért nem védik ugyanígy a bajba került vendéglátósok érdekeit?
Csütörtökön lejár egy fontos határidő

Csütörtökön lejár egy fontos határidő 

Február 25-én, csütörtökön jár le a 4 milliárd forint alatti árbevétellel rendelkező kis- és középvállalkozások iparűzési adókedvezmény igénylési határideje, figyelmeztet a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK). 
Az EU jóváhagyta az iparűzési adó csökkentését

Az EU jóváhagyta az iparűzési adó csökkentését 

Az Európai Bizottság jóváhagyta azt a magyar állami támogatási programot, amely a kis- és középvállalkozásoknak hivatott segítséget nyújtani és likviditást biztosítani a koronavírus-válság hatásainak enyhítése érdekében.
Újraindítási adó bevezetésén gondolkozik Budapest

Újraindítási adó bevezetésén gondolkozik Budapest 

A főváros egy fél százalékos úgynevezett újraindítási adó bevezetésén gondolkozik, amelyet az ötmilliárd forintnál nagyobb iparűzési adóalappal rendelkező vállalkozásoknak kellene fizetniük, amíg Budapest ki nem jut a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságból - mondta a főpolgármester a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács ülésén tartott prezentációjában, amelyet a Városháza Facebook-oldalán lehetett figyelemmel követni.

Így segíti Eger vállalkozásait a válsághelyzetben 

A koronavírus járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata az alábbi 5 pontban foglalja össze intézkedéseit:

Jelentősen kevesebb ifa-kiegészítés jut a gazdagabb településeknek 

A 2015. január 1-jével hatályba lépett Államháztartási törvény szerint az idegenforgalmi adó (ifa) után járó kiegészítés mértékének módosításával a települések mint egy harmada jár rosszul.

Győrben meg csökkentik az iparűzési adót 

Megszavazta az iparűzési adó csökkentését Győr közgyűlése pénteken, így január elsejétől a korrigált nettó árbevétel 2 százalékáról 1,8 százalékra csökken ez a közteher.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!