Könnyebb a beutazás Kínába

Könnyebb a beutazás Kínába 

Kína enyhítette a koronavírus-járvány miatt a beutazásra vonatkozóan bevezetett egyes szabályokat, lerövidítve az országba külföldről érkezők számára előírt karanténidőszakot - derült ki a kínai Államtanács járványkezelésért felelős egységének kedden kiadott irányelveiből.
Feloldják a járványügyi korlátozásokat Ausztriában

Feloldják a járványügyi korlátozásokat Ausztriában 

A jelentős mértékben csökkenő új fertőzések száma lehetővé teszi a járványügyi korlátozások további lazítását – jelentette be Johannes Rauch szövetségi egészségügyi miniszter április 14-ei bécsi sajtótájékoztatóján.
Horvátországban újabb enyhítésekről döntöttek

Horvátországban újabb enyhítésekről döntöttek 

Horvátországban újabb enyhítésekről döntött a kormány: megnövelték a rendezvényeken részt vevők létszámhatárát, meghosszabbították a vendéglátóhelyek nyitvatartási idejét, valamint megszűnik a Covid-igazolványok bemutatásának kötelezettsége a rendezvényeken zárt térben - közölte Andrej Plenkovic miniszterelnök a kabinet csütörtöki ülésén, amelyet élőben közvetített az N1 horvát hírcsatorna.
Nyitnak a szórakozóhelyek a franciáknál

Nyitnak a szórakozóhelyek a franciáknál 

Gabriel Attal a keddi kormányülést követően elmondta: az előzetesen meghirdetett menetrendnek megfelelően szerdától több mint két hónap után újra kinyithatnak az éjszakai szórakozóhelyek és diszkók, ismét lehet álló közönséggel koncertet rendezni, illetve táncolni a koncerteken, állva fogyasztani a vendéglátóhelyeken, s ismét engedélyezett az étel- és italfogyasztás a közlekedési járműveken, a stadionokban, a színházakban, a mozikban.
Szlovéniában is járványügyi enyhítések jönnek

Szlovéniában is járványügyi enyhítések jönnek 

A szlovén kormány koronavírus-járvánnyal foglalkozó szakcsoportja a Covid-igazolványok használatának és a negatív tesztek követelményének eltörlését javasolja a bankokban, a postákon, a közigazgatási intézményekben és az üzletekben - közölte kedden Mateja Logar járványügyi szakember, a szakcsoport vezetője. A kabinetnek a héten még döntést kell hoznia az ügyben.
Vége a járványügyi korlátozásoknak az üdülőhajókon az USA-ban

Vége a járványügyi korlátozásoknak az üdülőhajókon az USA-ban 

Alig két héttel ezelőtt Amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) még a beoltott utasok számára sem javasolta a tengerjáró utakat, most viszont minden járványügyi korlátozást felold, mondván, hogy mostantól a hajótársaságok maguk csendőrködjenek a járványhelyzet felett a fedélzeten.
Veszélyben a szlovákiai síszezon?

Veszélyben a szlovákiai síszezon? 

A szlovák kormány által meghatározott Covid-automata aránytalanul hátrányosan érinti a gasztronómiai szektort és a turizmust. Annak ellenére, hogy 2,5 millió szlovákiai lakos már megkapta a koronavírus elleni védőoltást, a számukra ígért kedvezmények eddig elmaradtak, így már a második téli turisztikai szezon is veszélybe kerül – állítja a Szlovák Idegenforgalmi Szövetség.
Három tájékoztató film az MTÜ-től

Három tájékoztató film az MTÜ-től 

Az 5,5 milliomodik védőoltás beadásával újabb enyhítések léptek életbe Magyarországon, és elérhetővé vált az uniós Covid-igazolvány. A tájékozódás megkönnyítésére több nyelvű  kisfilmekben mutatja be a turizmust érintő legfontosabb információkat az MTÜ.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!