Könnyebb a beutazás Kínába

Kína enyhítette a koronavírus-járvány miatt a beutazásra vonatkozóan bevezetett egyes szabályokat, lerövidítve az országba külföldről érkezők számára előírt karanténidőszakot - derült ki a kínai Államtanács járványkezelésért felelős egységének kedden kiadott irányelveiből.

Az irányelvek alapján a Kínába belépőknek hét napot kell karanténszállodában eltölteniük az érkezést követően, majd további három napra otthon kell maradniuk. A korábbi szabály 14 napos központi karantént és 7 napos otthoni megfigyelést írt elő. A hétnaposra rövidített központi karantént az elmúlt hónapokban több kínai városban, köztük Pekingben is tesztelték, mielőtt az általános szabály enyhítéséről döntöttek. A kínai járványügyi protokoll alapján a fertőzöttekkel kapcsolatba lépett helyiekre ugyanazok a karanténszabályok érvényesek, mint a külföldről beutazókra, így a kötelező karanténidőszak az ő esetükben is 7 plusz 3 napra rövidült. A karantén lerövidítését azzal indokolták, hogy az omikron variáns okozta fertőzés gyorsabb lefolyású, így az esetek zömének kiszűréséhez rövidebb megfigyelési időszak elegendő.

A beutazási szabályok enyhítése mellett azonban a kínai hatóságok továbbra is korlátozzák a nemzetközi utazásokat. Külföldi állampolgárok csak különösen indokolt esetben juthatnak a beutazáshoz szükséges engedélyekhez, vagy akkor, ha már rendelkeznek kínai tartózkodásra jogosító vízummal. A kínai állampolgárok kiutazására szintén csak halaszthatatlannak ítélt esetben adnak engedélyt. A turisztikai célú nemzetközi utazásokat több mint két éve függesztették fel mindkét irányba. Kína szárazföldi részén javarészt sikerült megfékezni az elmúlt hónapokban több helyen felbukkant, újabb járványhullámokat. A héten Pekingben és Sanghajban is tovább enyhítik a járványügyi korlátozásokat. Pekingben hétfőtől ötvennapos internetes oktatás után újra kinyithattak az általános és középiskolák. Sanghajban pedig a vendéglátóhelyek számára szerdától ismét engedélyezik a helyszíni kiszolgálást, továbbá csütörtöktől - három hónap után - újra megnyit a sanghaji Disneyland élménypark.

Forrás: MTI


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.