42 ország besorolásán változtatott a külügyminisztérium

42 ország besorolásán változtatott a külügyminisztérium 

42 ország esetében enyhített az utazásra nem javasolt piros besoroláson a külügy bizonyos megkötéssel szeptember 3-tól. Az intézkedés azonban nem értinti a külföldiek beutazásának tilalmát és a magyarok hazatérésekor kötelező két hetes karantént.
Külügy: bővült az utazásra nem javasolt országok köre

Külügy: bővült az utazásra nem javasolt országok köre 

A jelenleg újra intenzívebbé váló járványhelyzetben a Külgazdasági és Külügyminisztérium, összhangban a 341/2020. (VII.12.) Korm.rendelettel, az országos tisztifőorvos 2020. július 12-én közzétett 34320-1/2020/OTF számú határozata alapján az egyes országok utazási kockázati besorolását módosította.
Bréking: Utazás előtt regisztrálni kell a Görögországba indulóknak

Bréking: Utazás előtt regisztrálni kell a Görögországba indulóknak 

2020. július 1-től augusztus 31-ig, 48 órával a várható érkezés előtt mindenkinek kötelező a Passenger Locator Form (PLF) kitöltése.
Külügyi tájékoztatás a nyaralásból hazatérőknek

Külügyi tájékoztatás a nyaralásból hazatérőknek 

A konzuli szolgálat honlapján új tájékoztatást jelentett meg a külföldről hazatérő magyarokra vonatkozó rendkívüli COVID 19 szabályokkal kapcsolatban.
Rendkívüli állapotot hirdettek Srí Lankán

Rendkívüli állapotot hirdettek Srí Lankán 

A külügyminisztérium pedig átsorolta az országot a fokozott biztonsági kockázatot jelentő országok kategóriájába.
Frissítés a Konzuli Szolgálat honlapján a Maldív-szigetekről

Frissítés a Konzuli Szolgálat honlapján a Maldív-szigetekről 

Ahogy azt már korábban megírtuk, a konzuli szolgálat a súlyosbodó belpolitikai válság miatt fokozott óvatosságra szólította fel a Maldív-szigetekre utazó magyar állampolgárokat. A mai napon frissített honlap szerint, óvatosságra még van ok.

A Maldív-szigetekre van jegye? 

A konzuli szolgálat a súlyosbodó belpolitikai válság miatt fokozott óvatosságra szólítja fel a Maldív-szigetekre utazó magyar állampolgárokat. A Maldív-szigetek fővárosa, Malé, a „II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek” kategóriába tartozik.
Tanácsok a franciaországi foci Eb-re utazóknak

Tanácsok a franciaországi foci Eb-re utazóknak 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) megerősített konzuli szolgálattal készül a hamarosan kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra - mondta a tárca vezetője pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Felhívás regisztrációra konzuli védelemhez 

A MUISZ közreműködését kérte a Külgazdasági és Külügyminisztérium az online regisztráció népszerűsítésében.

Izrael: biztonsági figyelmeztetést adott ki a külügy 

Az izraeli biztonsági helyzet romlására figyelmeztet a Külgazdasági és Külügyminisztérium július 9-én kiadott közleménye. 

Halassza el szlovéniai utazását! 

A Szlovéniában az elmúlt napokban kialakult közlekedési helyzet miatt a Külügyminisztérium konzuli szolgálata az országba tervezett utazások elhalasztását kéri.

Tiszteletbeli konzulátus nyílt Nimes-ben 

Új tiszteletbeli konzulátust nyitott Magyarország a dél-franciaországi Nimes városában - tájékoztatta szombaton az MTI-t a párizsi magyar nagykövetség.

Új tiszteletbeli konzult köszöntöttek Bécsben 

Ünnepélyes keretek között beiktatták hivatalába kedden Magyarország új bécsi és alsó-ausztriai tiszteletbeli konzulját, Bettina Glatz-Kremsnert.

Konzuli védelem pár perc alatt 

Elindult a Konzuli Szolgálat „Regisztráció konzuli védelemhez” online bejelentkezési rendszere.

Konzuli iroda nyílhat Melbourne-ben 

Ausztráliában és Új-Zélandon jelentős magyar közösségek vannak, amelyek körében nagy az igény a magyar külképviseleti hálózat bővítésére a térségben; Melbourne-ben a közeljövőben konzuli iroda nyílhat - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára vasárnap az MTI-nek.

Tiszteletbeli konzuli képviselet nyílt Kartúmban 

Hivatalos látogatást tett Szudánban július 7-10. között Hóvári János, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára, aki Kartúmban ünnepélyes keretek közt megnyitotta Magyarország tiszteletbeli konzuli képviseletét, és megbízta Juszuf Ahmed Eltayt annak vezetésével - tájékoztatta a tárca hétfőn az MTI-t.

Idén is ideiglenes magyar konzuli szolgálat Splitben 

A korábbi évekhez hasonlóan június végétől kezdve újból lesz ideiglenes konzuli szolgálat Splitben.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!