Egyiptomban urasan, Poirot-ék módjára

Egyiptomban urasan, Poirot-ék módjára 

Hajóval fedezve fel az észak-afrikai országot, ki-ki szállva a Nílus-völgyének emblematikus látnivalóinál az az érzésünk támadhat, hogy a program jól felépített zenemű, amelybe fokozatosan újabb és újabb hangszerek kapcsolódnak be, hogy végül egy szimfónia erejével ragadjon magával az élmény. Folytatjuk egyiptomi úti beszámolónkat.
Ha Luxorban jár, hőlégballonozást most ne tervezzen!

Ha Luxorban jár, hőlégballonozást most ne tervezzen! 

Felfüggesztették a hőlégballonozást Luxor fölött az egyiptomi hatóságok, miután két turista, aki a levegőből akarta megtekinteni az ősi várost, könnyebben megsérült egy hőlégballon-balesetben hétfőn.

HURGHADA 

A Vörös-tenger türkizkék vize, a kilométerekre elnyúló strandok, a hatalmas kerttel körülvett, modern szállodák, velük szemben a mai Egyiptom pezsgő mindennapjai, a vízipipák füstjével és a kávéfőzők illatával fűszerezve.

Húsz év után újra látogatható egy csodás piramis Egyiptomban 

Több, a turisták számára évek óta zárva tartott különleges műemléket nyitnak meg mostanában Egyiptomban, köztük Unas fáraó piramisát Kairó közelében, valamint több síremléket Luxorban.

Új síremlékeket nyitottak meg a turisták előtt Egyiptomban 

Luxorban három újbirodalomkori sírt nyitottak meg csütörtökön a látogatók előtt első alkalommal azok felfedezése óta; a lépés a remények szerint hozzájárul az ország gyengélkedő gazdasága számára létfontosságú idegenforgalom fellendítéséhez.
Időutazás, homokvihar és tengerparti kalandok Egyiptomban

Időutazás, homokvihar és tengerparti kalandok Egyiptomban 

Rendkívüli ókori, keresztény és muzulmán emlékeket egyaránt láthatunk Egyiptomban. Az észak-afrikai országot több ezer éves történelme miatt nemcsak a tengerparti nyaralás kedvelőinek érdemes felkeresni, hanem azoknak is, akik a kultúra iránt érdeklődnek. A Sunny Tours tanulmányútján Kairóban, Hurghadán és Luxorban jártunk. 

Nincs magyar áldozata az egyiptomi robbantásnak 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) jelenlegi tudomása szerint nincs magyar áldozata, sebesültje a szerdai öngyilkos merényletnek, amely Egyiptom egyik legfőbb turistalátványosságánál, a Luxorban lévő karnaki templomkomplexum közelében történt.

Ozirisz sírjának kicsinyített mását tárták fel Luxorban 

Ókori temetkezést tártak fel Luxorban, amelyet Ozirisz, a túlvilág és a halottak istene mitikus sírja kicsinyített másolatának tartanak az ásatásokat végző olasz és spanyol régészek.

Újra áll a fáraó szobra Luxorban 

III. Amenhotep háromezer éve darabjaiban heverő szobrát állították helyre Luxorban.

Nemrég felfedezett sírkamra feltárását kezdik meg Luxorban 

Háromezer-ötszáz éves, rendkívül gazdagon díszített sírkamra feltárását kezdik meg Luxorban, a thébai nekropoliszban olasz és spanyol régészek.

Egyiptomban kényeztette partnereit a Sun & Fun 

Nagy sikerű tanulmányúton látta vendégül viszonteladó partnereit Egyiptomban a Sun & Fun Holidays.

Egyiptomban jártak a Green Travel partnerei 

Megérkezett idei harmadik tanulmányútjáról a Green Travel: ezúttal Egyiptomban jártak az iroda partnerei. 

Bezárják Tutanhamon sírját 

A látogatók hamarosan csak a fáraó sírjának pontos mását nézhetik meg Luxorban, az eredeti nyughely felfedezője, Howard Carter háza mellett.

Egyiptomi kalandozás az ETI-vel 

Az Express Travel International utazásszervező minőségi szolgáltatásairól és kínálatáról ismert, ezt pedig az általuk szervezett egyiptomi tanulmányút résztvevői is megtapasztalhatták.

Eddig ismeretlen kolosszusokra bukkantak régészek Egyiptomban 

Két újabb kolosszust találtak Egyiptomban, 3. Amenhotep fáraó óriási szobrait Luxorban ásták ki.

Érintetlen, 3600 éves múmiát találtak Egyiptomban 

Spanyol régészek 3600 éves szarkofágot és benne érintetlen múmiát találtak az egyiptomi Luxorban.

Luxori hőlégballon baleset - 34 éves veszprémi áldozat 

Brit, francia, hongkongi és japán turisták mellett a legfrisebb értesülés szerint egy magyar hölgy is életét vesztette a Luxor melletti légballon balesetben. 

Nehezen tér magához az egyiptomi turizmus 

2012-ben valamelyest magára talált az egyiptomi turizmus, az év utolsó hónapjában tapasztalt komoly visszaesés azonban nem túl biztató a jövőre nézve. 

Két új emlékművet tártak fel a Karnaki templomban 

Két új emlékművet tárt fel a francia-egyiptomi régészeti expedíció Luxorban, a Karnaki templomegyüttes területén: az Újbirodalom alatt épült Ptah-szentélyt egykor körülvevő kőfalat, valamint a XXV. dinasztia idejéből származó kaput.

Kedvezőbb biztonsági besorolást kapott a külügytől Egyiptom 

A magyar Külügyminisztérium legfrissebb, június 27-i közleményében arról tájékoztat, hogy Egyiptom egész területe lekerült az utazásra nem javasolt országok listájáról. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!