Egyre fontosabb lehet a síelőknek a felelősségbiztosítás

Egyre fontosabb lehet a síelőknek a felelősségbiztosítás 

Az elmúlt napok havazása lendületet adhat a nehezen induló síszezonnak, és a külföldi utazás megkezdése előtt nem elég arra figyelni, hogy meglegyen valamilyen utasbiztosítás, hanem annak tartalmával is tisztában kell lennie az utazónak - hívta fel a figyelmet hétfői közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
Ezért fontos, hogy a síelők kössenek biztosítást

Ezért fontos, hogy a síelők kössenek biztosítást 

A síelők körében nagyjából minden második határátlépéshez társítható utasbiztosítás kötése, de sokan, főleg az "egynapos" kiruccanók megfeledkeznek a kockázatokról - erre hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.
A biztosítók most elfogadják a lejárt okmányokat

A biztosítók most elfogadják a lejárt okmányokat 

A koronavírussal kapcsolatos kormányzati intézkedések keretében a lejáró okmányok érvényességét meghosszabbították, így ezeket a biztosítók is elfogadják - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) csütörtökön.

Mabisz-felhívás a koronavírussal kapcsolatban 

Ha valaki olyan területre vagy régióba utazik, amely az utazás napján szerepel a Külgazdasági és Külügyminisztérium által utazásra nem javasolt térségek között, az utasbiztosítás nem nyújt fedezetet a koronavírus-fertőzés kapcsán felmerülő kárigényekre - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) a tagbiztosítók utasbiztosítási szerződési feltételei alapján hétfőn.
Koronavírus: mikor fizet a biztosító?

Koronavírus: mikor fizet a biztosító? 

Amennyiben az út során betegszik meg az ügyfél, akkor a legalapvetőbb utasbiztosítás is fedezi az orvosi ellátást vagy az esetleg szükségessé váló útmegszakítás költségeit, feltéve, hogy az utazás a járvány kihirdetése előtt kezdődött - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) pénteken az MTI-vel.
A külföldre utazók 60 százaléka köt biztosítást

A külföldre utazók 60 százaléka köt biztosítást 

A Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) kommunikációs igazgatójának elmondása alapján már a külföldre utazó magyarok 60 százaléka köt biztosítást, ez pedig javuló arány az előző évek alig 50 százalékához képest.

Még több bevétel utasbiztosításokból 

Meghaladta a 11,3 milliárd forintot az idei év első 9 hónapjában a biztosítási szektor utasbiztosításokból származó díjbevétele, ami a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján 26 százalékos emelkedést jelent az előző év azonos időszakához képest - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) legújabb elemzésében kedden.

Átalakul a KGFB-hez kapcsolódó adózás 

A parlament által pénteken elfogadott törvénymódosítás eredményeként átalakul a KGFB-hez kapcsolódó adózás. Megszűnik az eddigi baleseti adó, helyét egy 23 százalékos biztosítási adó veszi át. A biztosítási adót az eddigiekkel ellentétben nem a díjon felül, hanem – egyéb adóvonzataival együtt - a díj részeként kell megfizetni. Nem változik, hogy a KGFB-hez kapcsolódó adóeljárási feladatokat a jövőben is a biztosítók látják el. A változás, amely 2019. folyamán lépcsőzetesen, a szerződések évfordulójától lép majd hatályba, az autósok szempontjából adósemleges, hívja fel a figyelmet a Magyar biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Ön készen áll? 

Május 25 után Magyarországon is kötelező alkalmazni az Európai Unió új általános adatvédelmi rendeletét (GDPR), amely – tekintettel arra, hogy az adatkezelők többségét érinti – a biztosítási szférában is változásokat hoz. Az új szabályozás egész Európában erősebb jogosítványokat ad az ügyfeleknek, hogy maguk rendelkezzenek adataikkal, hívja fel a figyelmet a nemzetközi képviseleti szervezet tájékoztatójával összhangban a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Új biztosításfajta a külföldön rekedtek hazautaztatására 

Akik most fizetik be nyári utazásuk előlegeit valamelyik irodában, júliustól nagyobb biztonsággal számíthatnak arra, hogy az utazásszervező fizetésképtelensége esetén is viszontlátják a pénzüket. Egy új biztosításfajta pedig garanciát nyújt ilyen esetekben a külföldön rekedtek hazautaztatására is. Ez a védelem azonban semmilyen módon nem helyettesíti a klasszikus utasbiztosítást – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Síelni indul? A legolcsóbb biztosítás kevés lehet 

A két ünnep közötti időszak egyre nagyobb tömegek számára a síszezon kezdetét jelenti. Ám ilyenkor történik a legtöbb baleset is a havas pályákon. Ha a megelőzésben nem is, de az anyagi gondok enyhítésében sokat segíthet a megfelelően megválasztott utasbiztosítás – hívja fel a figyelmet közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége, MABISZ. Ha utasa nem hinné, olvastassa el vele alábbi cikkünket!

Hosszú hétvégék: utasbiztosítás nélkül ne utazzunk!  

Közeledik az október 23-i hosszú hétvége és az őszi szünet. Egyre többen terveznek rövid kiruccanást ezekre a napokra, ugyanakkor a kiutazóknak csupán kevesebb, mint a fele köt utasbiztosítást. Ha biztosítás nélkül utazunk külföldre, komoly anyagi kockázatot vállalunk – hívja fel rá a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Javuló tendencia az utasbiztosítások terén 

Becslések szerint a magyar kiutazók 40-45 százaléka köt utasbiztosítást, ami javuló tendencia - mondta Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kommunikációs főosztályvezetője. 

Veronai buszbaleset: a biztosítók szövetsége kiáll a Groupama mellett 

Az elmúlt napokban számos hír jelent meg a sajtóban a januári tragikus veronai buszbalesettel kapcsolatban. Nemcsak az érintett biztosítók, hanem a teljes szakma és a szövetségük is kiemelten kezeli az esetet, átérezve a helyzet különösen tragikus voltát, és átérezve a hozzátartozók fájdalmát – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége állásfoglalását kedden. 

Ezt kell tudni az utasbiztosításokról 

Hamarosan indul a nyári utazási szezon - ebből az alkalomból az utasbiztosításokkal kapcsolatos összes fontos tudnivalót összefoglalta dr. Horváth Péter, a MABISZ utasbiztosítási bizottságának elnöke. 

A legtöbb biztosító már terrorcselekményre is köt biztosítást 

A Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) majdnem minden tagbiztosítója felvette a kockázatok közé a terrorcselekményeket valamilyen módon - mondta a Mabisz utasbiztosítási bizottságának elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

A felelősségbiztosítás fontosságára figyelmeztet a MABISZ 

Egy külföldi síelés során nem elég csak arra figyelemmel lenni, hogy a család minden tagja és az autó is biztosítva legyen, mindenképpen érdemes olyan biztosítást kötni, ami felelősségbiztosítási elemet is tartalmaz – hívja fel rá a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

25 év: ünnepel a MABISZ 

25 évvel ezelőtt, 1990 novemberében kezdte meg működését a Magyar Biztosítók Szövetsége, a MABISZ. Az elmúlt negyedszázadban hatalmas változások történtek a biztosítási piacon: a tagok száma 9-ről 33-ra bővült, ez idő alatt vált külön az élet- és nem életbiztosítási üzletág, jött létre a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás piaci alapú rendszere, s a biztosítási szerződések száma mára már meghaladja a 11 milliót.  

Enyhén nőtt tavaly az utasbiztosítók árbevétele 

2014-ben 10,3 milliárd forint díjbevételt értek el a hazai biztosítótársaságok az utazási biztosítások értékesítésében – jelentette ki Dr. Horváth Péter, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) Utasbiztosítási Bizottságának elnöke. Ez 2,5 százalékos növekedést jelent 2013-hoz képest.

Hosszú hétvége előtt: az utazás kockázatai 

Az idei évben szokatlanul hosszúra nyúló őszi szünetet és a közelgő hosszú hétvégét várhatóan sokan használják majd ki utazásra. Minden esetben érdemes előre felkészülni a váratlan helyzetekre: az utasbiztosítás megkötése és az elővigyázatosság együtt jelenthet biztonságot – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Lassan növekszik az utasbiztosítási piac 

Feleannyi időt töltöttek külföldön a magyar turisták tavaly, mint az utolsó "békeévben", 2009-ben. Az idén 10-15%-os növekedést vár a piac. 

Kevesebben mennek külföldre, de többen kötnek biztosítást 

Bár az elmúlt évek statisztikái alapján kevesebben és rövidebb időre utaznak külföldre, üdvözlendő tendencia, hogy aki mégis az országhatárokon túl tölti szabadságát, az a feltételezések szerint talán tudatosabban készül fel a lehetséges veszélyhelyzetekre. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) legfrissebb adatai szerint tavaly az utasbiztosításokból befolyt díjbevétel elérte a 10 milliárd forintot.

Mely országokba nem köthető utasbiztosítás? 

A Külügyminisztérium által utazási célként nem javasolt országba csak saját kockázatra lehet utazni, a biztosítók nem kötnek utasbiztosítást - közölte Horváth Péter, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) utasbiztosítási bizottságának elnöke csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Akadozik az Európai Egészségbiztosítási Kártya elfogadása 

Bár a nyaralásukat külföldön töltők száma csökkenő tendenciát mutat, sokan még mindig az országhatáron túl töltik éves szabadságukat, döntően Európa déli országainak kedvelt üdülőhelyein. Az utasbiztosítás szerepe egy komolyabb baleset vagy poggyászkár esetén megkérdőjelezhetetlen, különösen azokban az országokban, ahol a sokak számára alternatívát jelentő Európai Egészségbiztosítási Kártya (EEK) elfogadása nem minden esetben zökkenőmentes.

Kevesebb utazás, stagnáló díjbevételek 

A több napos utazások száma 6 százalékkal csökkent tavaly, közben változatlan volt az utasbiztosítási díjbevétel.

Az egészségügyi limit a legfontosabb az utasbiztosításnál 

Az utasbiztosításnál az egészségügyi szolgáltatás limitje főleg azokban az országokban fontos, ahol drága az ilyen ellátás, oda utazva korlátlan, vagy 50-70 millió forintos felső határral kötött biztosítást javasol a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Beszállhatnak a szervezett gyógyturizmusba az üzleti biztosítók 

A szervezett gyógyturizmusba a külföldi tulajdonban lévő biztosítók az anyavállalataik szervező munkája révén szállhatnak be - mondta Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) által szervezett konferencián, szerdán Budapesten.

Kevesen kötünk utasbiztosítást 

Tavaly 16,9 millió magyar állampolgár látogatott külföldre, de csak egyharmaduknak volt utazási biztosítása, közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az MTI-vel.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!