A tatai Platán beszállt egy madárkalauz elkészítésébe

A tatai Platán beszállt egy madárkalauz elkészítésébe 

Természetvédők és a vidéki csúcsgasztronómia egyik legismertebb képviselőinek összefogásával jelent meg egy könyv a Tatai tó környékén élő több mint kétszázötven madárfajról. A kötet színpompás madarakat ábrázoló festményei november közepéig a tatai Esterházy-kastélyban is láthatóak.

Madármegfigyelő központot létesítenek Horvátországban 

Ornitológiai központ létesül a horvátországi Lonjsko Polje Nemzeti Parkban, ahol 250 madárfaj él, közülük 170 ott is fészkel. A terület költözőmadarak, így a feketególyák fontos megállóhelye is.

Ősmaradványok között túrázhat a Nógrád megyei miocén erdőben 

Madármegfigyelés, fotókiállítás és a miocén erdőben vezetett túra is várja a látogatókat szombaton az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen A madarak és fák napján, illetve A felfedezők napján szervezett programon - tájékoztatta az MTI-t a terület sajtóreferense hétfőn.
Ritkán látható vándormadarakat leshetünk meg a Téli berekben

Ritkán látható vándormadarakat leshetünk meg a Téli berekben 

A Duna-Dráva Nemzeti Parkban nem csak madármegfigyelésen, de a Fekete István életét és munkásságát bemutató időszaki kiállítás megnyitóján is részt vehetünk.
Merre járt Panni, a parlagi sas?

Merre járt Panni, a parlagi sas? 

Több mint 80 műholdas nyomkövetővel ellátott védett ragadozómadár és gólya valós idejű követésére alkalmas webes felület vált elérhetővé a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) jóvoltából.
Háromezer magyar figyelte a hétvégén a madarakat

Háromezer magyar figyelte a hétvégén a madarakat 

A hagyományosan minden év október első hét végéjén megrendezésre kerülő Európai Madármegfigyelő Napok 110 magyarországi helyszínén a közel 3 ezer résztvevő több mint 215 ezer madarat figyelt meg az elmúlt szombaton és vasárnapon.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!