Indulhat a korlátlan beutazás a szomszédos országokból

Indulhat a korlátlan beutazás a szomszédos országokból 

Június 23-tól teszt- és karanténkötelezettség nélkül léphetnek be hozzánk szárazföldi- és vízi úton a szomszédos államokból az utasok állampolgárságtól függetlenül, kivéve Ukrajnát. A repülés kivételt képez a rendelet hatálya alól.
Itt a lista, kik kaphatnak adómentességet

Itt a lista, kik kaphatnak adómentességet 

Orbán Viktor miniszterelnök a hétfői bejelentésében nemcsak az újabb korlátozásokat ismertette, hanem némi állami segítséget is felvillantott kompenzáció és adómentesség formájában. A már szinte hagyományosan az utolsó pillanatban megjelent Magyar Közlönyből az is kiderült, hogy kik kaphatják a támogatást - írja a portfolio.hu.
Zöld utat kapott az üzleti célú ki- és beutazás

Zöld utat kapott az üzleti célú ki- és beutazás 

A gazdaság zavartalan működése érdekében a korábbi döntést felülvizsgálva szeptember 5-től engedélyezi a kormány a továbbiakban az üzleti célú be- és kiutazást.
Örülhetnek az utaztatók és az idegenvezetők

Örülhetnek az utaztatók és az idegenvezetők 

A március 26-án megjelent Magyar Közlöny alapján adófizetési kötelezettség alól mentesülnek az utaztatók, az idegenvezetők és a hajózással foglalkozók  is. Sajnos, a szárazföldi személyszállítók ebből a körből is kimaradtak.

Megjelentek a közlönyben a gazdasági intézkedésekről szóló rendeletek 

Megjelentek a Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések rendeletei, a kormányfő szerdai bejelentéseinek megfelelően az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét, és a súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, vagy a személyszállításban június 30-ig egyebek mellett a munkáltatók közteherfizetési kötelezettségét elengedik.
Mától törvényes fizetőeszköz az új 500 forintos

Mától törvényes fizetőeszköz az új 500 forintos 

A Magyar Nemzeti Bank megújított 500 forintos címletű bankjegyet bocsát ki 2018. július 4-től - derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Mennyit ér a reptér felé vezető út? 

A legfrissebb Magyar Közlöny szerint a közúti elérhetőségének javítása érdekében a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető utat összesen bruttó 20 300 000 000 forint összegű forrásból fejlesztik.
Turisztikai országmárka építéséről döntött a kormány

Turisztikai országmárka építéséről döntött a kormány 

A kormány döntött a Magyarország turisztikai országmárka építéséről, ennek érdekében a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. rövid távú, intenzív és kiterjedt marketingkampányt indít, összhangban a kormányzati turizmus- és gazdaságfejlesztési marketingtevékenységgel.

Lovasterápiás központ és országos hálózat létesül 

A hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő gyerekek és fiatal felnőttek számára lovasterápiás központ épül Fóton, az állam tervezi egy országos szolgáltatási hálózat létrehozását is. 

Mi a közös Legyesbényében, Tákosban és Érpatakban? 

Újabb kiemelt idegenforgalmi térségek kerültek meghatározásra a június 9-i Magyar Közlönyben.

Állami támogatással indulhatnak balkáni és szófiai légi járatok 

A kormány négy közvetlen nyugat-balkáni és a szófiai légi járat létrehozásának támogatásáról döntött, mivel az útvonalak üzemeltetése piaci úton nem gazdaságos - olvasható a Magyar Közlöny hétfői számában megjelent határozatban. 

Újjáépülhet a budai Várnegyed egykori lovardája 

Újjáépülhet a budai Várnegyedben az egykori lovarda a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányrendelet értelmében.

415 milliót ád a kormány turizmusra 

Ennyivel toldja meg a Turisztikai Célelőirányzatot (TC) a Magyar Közlöny aktuális száma szerint.

Légiközlekedési megállapodás Magyarország és Türkmenisztán között 

Magyar-türkmén légiközlekedési megállapodás létrehozására adott felhatalmazást a miniszterelnök.

Uniós forrásból építene konferenciaközpontot a kormány 

November 22-i határozatában a kormány többmilliárd forintos beruházás keretében új budapesti konferenciaközpont építésének előkészületeit indítványozta. Évek óta szükség lenne egy ilyen létesítményre, hiánya miatt a 4-5000 fős megakonferenciák elkerülnek minket.

Négy szombaton dolgozunk jövőre 

A szeptember 4-i Magyar Közlönyben jelent meg Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter rendelete a 2013. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről.

1 milliárddal gazdagabb a fogászati turizmus 

Azonnali hatállyal 1 milliárdot csoportosított át a kormány a fogászati turizmus fejlesztésére - derül ki a Magyar Közlöny április 27-i legfrissebb számából.

Szerdától bocsátható ki a Széchenyi Pihenő Kártya 

Hatályba léptek a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP) kibocsátásának és felhasználásának szabályai szerdán.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!