MÁV: vonatokon is elérhető a Kéktúra kiadvány

MÁV: vonatokon is elérhető a Kéktúra kiadvány 

A MÁV-START és a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) stratégiai megállapodásának köszönhetően a tavaszi szünet kezdetétől a Nyugati, Keleti és Déli pályaudvarokról induló InterCity vonatokon elérhető a Kéktúra kiadvány - tudatta a vasúttársaság szerdán az MTI-vel.

Kéktúra: a legenda a régi, a honlap új 

A Magyar Természetjáró Szövetség, mint a kéktúrák koordinátora és a túramozgalom védjegyének birtokosa örömmel tájékoztatja a hazai természetjáró közösséget, hogy a kektura.hu weboldala teljesen megújult.
Így készül a Kéktúrázás napjára a Pilisi Parkerdő

Így készül a Kéktúrázás napjára a Pilisi Parkerdő 

A Magyar Természetjáró Szövetség a hazai állami erdőgazdaságok és nemzeti parkok szakmai segítségével – hagyományteremtő céllal – invitálja a természetjárást kedvelőket a Kéktúrázás napjára, október 10-ére. A rendezvény lebonyolításában, három szakaszon, a Pilisi Parkerdő munkatársai is aktívan részt vesznek, figyelmet fordítva az aktuális járványügyi szabályok maradéktalan betartására és a túrázók biztonságára.
Októberben jön a Kéktúrázás Napja

Októberben jön a Kéktúrázás Napja 

Hagyományteremtő céllal, a hazai állami erdőgazdaságok és a nemzetiparkok szakmai segítségével az MTSZ ezzel a túranappal szeretné felhívni a figyelmet nemzeti értékünkre, a Kéktúrára, annak értékes múltjára és lendületes jelenére.

Újra igénybe vehető a természetjárók vasúti kedvezménye 

A MÁV és a GYSEV vonalain idén 20 százalékos utazási kedvezményt vehetnek igénybe a Magyar Természetjáró Szövetség által kibocsátott, névre szóló Természetjáró Kedvezménykártya (TEKA) birtokosai.
Természetjáró Fesztivál a Dunakanyarban

Természetjáró Fesztivál a Dunakanyarban 

A Magyar Természetjáró Szövetség idén második alkalommal szervezi meg a természetjárást és a szabadidő aktív eltöltését népszerűsítő, közösségépítő rendezvényét, a Természetjáró Fesztivált, szeptember 6. és 8. között.
A modern technika utolérte a túratervezést is

A modern technika utolérte a túratervezést is 

A Magyar Természetjáró Szövetség elindította Magyarország első online térképes útikalauz szolgáltatását, a Természetjáró túravezető alkalmazást - tudtuk meg kedden a szövetségtől.

Kéktúrás hétvége a Mátrában 

A Magyar Természetjáró Szövetség különleges Kék-programokra hívja a Mátrába a természetszerető családokat május második hétvégéjén. Galyatetőn és Szurdokpüspökiben izgalmas túrákkal, kéktúrás bélyegzőhely-kereső játékokkal és nyereményekkel várják az érdeklődőket.

Tisztújítás a Magyar Természetjáró Szövetségnél 

A következő négy évre új elnökséget választottak a küldöttek.
Újabb kilátó újul meg a Budai-hegységben

Újabb kilátó újul meg a Budai-hegységben 

Megkezdődtek a Budai-hegység 454 méteres csúcsán lévő Kaán Károly-kilátó felújítási munkálatai. A felújítás idejére a kilátót lezárták, várhatóan június közepén nyit újra a kirándulók számára.

Befejeződik az Országos Kékkör megújítása 

A végéhez közeledik Magyarország legnépszerűbb turistaútvonala, az Országos Kékkör megújítása: a 2,7 milliárd forintos beruházás utolsó elemeit szeptember végére adják át - mondta a Magyar Természetjáró Szövetség kommunikációs munkatársa hétfőn Pécsett, sajtótájékoztatón.

Offline turistanavigáció a mobilon 

Megérkezett a Magyar Természetjáró Szövetség új fejlesztése, a turistautakon, többek között a Kéktúrán navigáló – és számos hasznos információt adó – TTR mobilalkalmazás, a TTRmAPP.

Tiszta útvonalon túrázhatunk 

Önálló eseménnyel csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz a Magyar Természetjáró Szövetség: az országos szemétgyűjtési akció keretében május 9-11. között megtisztítják a szeméttől az Országos Kékkör több mint 2500 km hosszú túraútvonalát azért, hogy minden kirándulót, túrázót tiszta környezet fogadjon.

Az Egererdő Zrt. is hozzájárul az Országos Kéktúra népszerűsítéséhez 

A Magyar Természetjáró Szövetség és az Egererdő Zrt. szintén szeretne hozzájárulni az észak-magyarországi régió turisztikai fejlesztéséhez egy projekt keretében.

Szakmai szervezetekkel lép partnerségre az NGM 

A Nemzetgazdasági Minisztérium - nagyra értékelve a turizmus és vendéglátás területen végzett szakmai és érdekképviseleti munkájukat - öt szervezettel köt stratégiai megállapodást a jogszabályok előkészítésében való részvételről.

Újjáalakul a természetbarát szövetség 

Magyar Természetjáró Szövetség néven folytatja működését a természetbarát szövetség, amelynek elnöke Garancsi István, a természetjáró és kerékpáros turizmus-, úthálózat- és közlekedés-fejlesztésért felelős miniszterelnöki megbízott - közölte a szervezet az MTI-vel.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!