Róma, az örök magyar úti cél

Róma, az örök magyar úti cél 

Az olasz főváros lehet az idei sláger a repülővel utazó magyarok körében a Kiwi.com foglalási adatai alapján. Megállapításuk szerint tízből hét honfitársunk négy napnál többet tölt választott úticélján. Továbbra is a kontinensen belüli úti cél a legkeresettebb, de Ázsia egyre népszerűbb.
Friss felmérés a magyarok utazási szokásairól

Friss felmérés a magyarok utazási szokásairól 

A magyarok 64 százalékát már az utazás tervezése is boldoggá teszi, derül ki a Kiwi.com legújabb felméréséből,
Trendek, előrejelzések a nyári főszezon előtt

Trendek, előrejelzések a nyári főszezon előtt 

Míg egy évvel ezelőtt a koronavírus-járvány jelentett akadályt az utazások terén, addig idén a gazdasági körülmények és az infláció mérsékelheti a magyarok utazási kedvét és lehetőségeit. A jelenlegi gazdasági helyzetben a lakosság fele igyekszik minél kevesebbet költeni, és negyedük gondolja azt, hogy le is kell mondania most a belföldi vagy külföldi utazásokról, derül ki a Hunguest Hotels megbízásából készült felmérésből.
A magyarok pandémia idején is a horvát tengerhez indultak

A magyarok pandémia idején is a horvát tengerhez indultak 

2020 első nyolc hónapjában 222 ezer magyar turista 1,3 millió vendégéjszakát töltött Horvátországban, ami a tavalyi év ugyanezen időszakában realizált eredmény 43 százaléka.

Utazási hitel? Köszönöm, nem kérem 

Pár éve még úgy tűnt, hogy slágertermék lehet idehaza az utazási hitel. Egy friss közleményből kiderül, hogy elmaradt az áttörés: a magyar 80 százaléka sosem utazna hitelből. 
A magyarok fele tervez nyaralást idén

A magyarok fele tervez nyaralást idén 

A GfK legfrissebb, az idei nyaralási terveket vizsgáló 1000 fős, országos reprezentatív felmérésének adatai azt mutatják, hogy hazánk lakosságának a fele tervez nyaralást idén. Mind a belföldi, mind a külföldi úti célok között első helyen szerepelnek a „vizes” helyek: tavak, tengerek vagy fürdőhelyek.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!