Március 15-én állnak forgalomba az első emeletes motorvonatok a MÁV-nál

Március 15-én állnak forgalomba az első emeletes motorvonatok a MÁV-nál 

Március 15-én állnak forgalomba a MÁV hálózatában a Stadler KISS emeletes motorvonatok, az első példány próbaüzemben szállít majd utasokat.

Desiróval a Hortobágyon át 

Korszerű Desiro dízel motorvonatokkal fejleszti szolgáltatását a MÁV-START Kelet-Magyarországon, a motorvonatok hétfőtől közlekednek a Debrecen-Nagykereki és a Debrecen-Tiszafüred-Füzesabony vonalon - közölte a MÁV-Start Zrt. hétfőn.

Hamarosan ilyen emeletes vonatokon utazhatunk itthon 

A magyar vasút életében kiemelt jelentőségű keretmegállapodást írt alá a MÁV-START Zrt. és a Stadler Bussnang AG. Ezzel belátható közelségbe kerül a vasúti személyszállítás fejlesztésének következő állomása, az első kétszintes személyszállító járművek forgalomba állítása 2019 tavaszán.
Jövőre még több komfortos motorvonattal jön a MÁV

Jövőre még több komfortos motorvonattal jön a MÁV 

Munkanapokon a Budapest–Kunszentmiklós–Tass vonalon, hétvégenként Budapest és Kelebia között közlekedik a MÁV-START által idén beszerzett, ősszel forgalomba állított újabb hat FLIRT motorvonat. A vasúttársaság és a Stadler Bussnang AG júliusban kötött szerződése értelmében az októberben érkezett járművekkel együtt jelenleg 108 vonatból álló flotta 2016 decemberéig 123 darabosra bővülhet. A már leszállított 48 és a jövőre várt 15 FLIRT beszerzése az Európai Unió Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Újabb 21 FLIRT motorvonat érkezik a MÁV-START-hoz

Újabb 21 FLIRT motorvonat érkezik a MÁV-START-hoz 

Összesen 21 FLIRT típusú elővárosi villamos motorvonat szállításáról írt alá szerződést szerdán a MÁV-START Zrt. és a márciusban kiírt közbeszerzés nyertese, a Stadler Bussnang AG. A járműveket egyenként 5,788 millió euróért szállítja a Stadler. Az első vonatokat ez év októberében szállítja le a gyártó, míg az utolsó járművek 2016 decemberéig érkeznek Magyarországra. A korszerű, akadálymentes, hatékony energiafelhasználású motorvonatok Budapest elővárosában szolgálják majd az utazóközönséget.

Lezárult a motorvonatok beszerzésének ajánlattételi szakasza 

A MÁV-START és a GYSEV tavaly novemberben közösen indított korszerű motorvonatok beszerzésére közbeszerzési eljárást, melynek ajánlattételi szakasza 2013. január 3-án zárult le. A tenderdokumentációt nyolc érdeklődő vásárolta meg, közülük az ajánlattételi határidőig egy gyártó tett ajánlatot. A pályázat értékelése folyamatban van. Amennyiben a beszerzés sikeres lesz, a következő években 42+6 darab új villamos motorvonat állhat folyamatosan forgalomba, az ország több vasútvonalán.

A MÁV-Start 88 motorvonat beszerzését tervezi 2015 végéig 

A MÁV-Start Zrt. a budapesti elővárosi közlekedés számára több részletben 70, a távolsági közlekedésbe pedig 18 motorvonat beszerzését tervezi 2015 végéig, a tervek szerint mintegy 200 milliárd forintból - közölte a vasúttársaság az MTI érdeklődésére.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!