Slow turizmus szlovén-magyar módra

Slow turizmus szlovén-magyar módra 

Járt már a Mura magyar szakaszánál? A Rábamente és az Őrség mesés, nyugodt tájain? Minden van itt, ami a sikeres turizmushoz szükséges: elbájoló természeti környezet, finom ételek, termelői élelmiszerek, skanzen, múzeumok. Ha mindez Ausztriában lenne, már rég világszenzációként tálalnák – hallottam valakitől.

Izgalmas fejlesztés a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban 

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BFNPI) 470 millió forintos európai uniós támogatással épít majorságot Letenye határában, a Mura mentén - tájékoztatta a nemzeti park pénteken az MTI-t.

Mit szolgál a Mura nemzeti program? 

Kivi-, és datolyaszilva termesztéssel a turistákat is az elnéptelenedő régióhoz lehet édesgetni Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerint. Lesz kisvasút is.
Horvát-magyar együttműködésben készült vízrajzi atlasz a Muráról

Horvát-magyar együttműködésben készült vízrajzi atlasz a Muráról 

Magyar-horvát együttműködésben, európai uniós pályázat felhasználásával készült a Mura folyó két országot érintő szakaszáról vízrajzi atlasz, amihez légi felvételeket, történelmi térképeket és régi katonai adatokat is felhasználtak.

Horvát-magyar együttműködés a bioszféra-rezervátumért 

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hat horvát természetvédelmi szervezettel együttműködésben megkezdte a Három folyó = Egy cél „Tájrehabilitáció és a biodiverzitás megőrzése egy határon átnyúló bioszféra-rezervátumért való együttműködés keretében” elnevezésű projektjének megvalósítását a Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!