A hely, ahonnét a Titanic is útra kelt

A hely, ahonnét a Titanic is útra kelt 

Írországnak vannak olyan pontjai, amik többszöri odautazásra csábítanak. Közéjük tartoznak a honfitársaink által kevésbé ismert, de igencsak szerethető nemzeti parkok, ahol még a Titanicon is lehet „utazni".
Vadőrök munkáját megkönnyítő innováció a hazai erdőkben

Vadőrök munkáját megkönnyítő innováció a hazai erdőkben 

Bevált a terepen a magyar startup által fejlesztett csapdafigyelő rendszer, elégedettek a vadőrök a hiánypótló technológiával. Nemzeti parkok is alkalmazhatják hamarosan.
Márciusban ismét barlangok hónapja

Márciusban ismét barlangok hónapja 

A "Barlangoljunk!" kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése, hiszen nemzeti park igazgatóságok nem csupán a természet élő elemeinek megőrzéséért felelősek, hanem az élettelen természeti értékek megóvása is feladatkörükbe tartozik - mondta az Agrárminisztérium (AM) környezetügyért felelős államtitkára Budapesten, a Szemlő-hegyi-barlangban a szaktárca keddi tájékoztatása szerint.

Megújulnak a nemzeti parkok igazgatóságai 

Tájegységi szervezetekkel bővülve újulnak meg a nemzeti parkok igazgatóságai - jelentette be az agrárminiszter kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Országos kampány indul a nemzeti parkok fejlesztéseinek bemutatására 

Országos kampány indul a nemzeti parkok Széchenyi 2020 programban magyar és európai uniós forrásokból megvalósuló fejlesztéseinek bemutatására - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az utolsó földi paradicsomok egyike 

Egyre kevesebb az olyan vidék a világon, ahol a helyi faunát és flórát jóformán érintetlen állapotában figyelheti meg a turista. Naponta hallunk ritkuló vagy éppen a kihalás szélére sodródott állatfajokról, az érdeklődő a legtöbb helyen már csak rezervátumokban, ipari jellegű turizmus keretében szafarizhat. Elsősorban a hegyi gorillák megfigyelése miatt esett választásunk Ugandára, és utunk során hamar rájöttünk, hogy ez az afrikai ország az egyik utolsó földi paradicsom: olyan hely, ahol az érintetlen természet a maga valójában megcsodálható.

Félmilliárdos fejlesztés az Őrségben 

Korszerű, gazdasági és természetvédelmi szempontból is jövőbe mutató fejlesztésnek nevezte az őriszentpéteri majorság bővítését V. Németh Zsolt. A Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára a Széll Kálmán major átadó és névadó ünnepségén úgy fogalmazott: a beruházás összhangban áll azzal a kormányzati törekvéssel, hogy a 2014-2020-as időszakban kiemelt szerep jusson az olyan munkaigényes ágazatoknak, mint a feldolgozóipar, a kertészet és az állattenyésztés.

Csillagséták az Európai Nemzeti Parkok Napján 

Május 24-én, az Európai Nemzeti Parkok Napján, 11 tematikus túrán, szakképzett túravezetők segítségével az éjszakai égboltot lehet tanulmányozni.
Transzbükki átkelés és fűtött kisvasút

Transzbükki átkelés és fűtött kisvasút 

Január második felében és február elején a szokásosnál is változékonyabb, helyenként kifejezetten zord téli időjárás ellenére csaknem fél ezren vették fel a túrabakancsukat, és kapcsolódtak be a „Téli túrák nemzeti parkjainkban” rendezvénysorozat programjaiba. A nemzeti parki igazgatóságok országszerte több helyszínen, összesen 23 túrával várták az érdeklődőket.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!