Bezárt az eplényi sípálya

Bezárt az eplényi sípálya 

Átmenetileg, mert a pályák egyelőre nem alkalmasak síelésre.
Nem a hóhiány fenyegeti a francia síszezont

Nem a hóhiány fenyegeti a francia síszezont 

A francia sípályák dolgozóit tömörítő szakszervezetek közül kettő általános sztrájkot szervez január 31-től a nyugdíjak, a fizetések és a munkakörülmények miatt - írja a Roadster.
Szuper síszezonra számítanak egy boszniai síparadicsomban

Szuper síszezonra számítanak egy boszniai síparadicsomban 

Rekordszámú turistára számítanak a boszniai síparadicsomban: a Szarajevóhoz közeli Jahorina és Bjelasnica hegyek lejtőinél hosszú, tömött sorokban várják a síelők, hogy lecsúszhassanak a friss havon.  
Átadták Székelyföld első ülőliftes sípályáját

Átadták Székelyföld első ülőliftes sípályáját 

Január közepén üzembe helyezték Székelyföld első ülőliftes sífelvonóját Székelyvarság határában. A Skivarsag nevű sípályán egy 840 méter hosszú kétüléses felvonó létesült - írja a síelők.hu.
A franciák is bekeményítettek síelés témában

A franciák is bekeményítettek síelés témában 

A francia kormány hét nap karanténra kötelezi a külföldi síelésről hazatérőket. Ezt Jean Castex miniszterelnök közölte szerdán.
A hétvégén már síelhet Székelyföldön

A hétvégén már síelhet Székelyföldön 

Keddtől hó borítja Székelyföld csaknem teljes területét. A Madarasi Hargita síközpont közleményben tudatta: már a hét végén elindítják a felvonót az egyik - kezdőknek szánt - pálya mellett. 
10 pálya, 5 lift: teljes kapacitással üzemel az eplényi síközpont

10 pálya, 5 lift: teljes kapacitással üzemel az eplényi síközpont 

A nyitás óta több mint 160.000 köbméter havat gyártottak a pályákra, így már összesen 10 ratrakolt pályán lehet csúszni. Nyitva van az A1, A7, Q3, A6, A4, Q2, Q7, A3, Q5, A5- ös pálya, így összesen több mint 7200 méteren lehet Eplényben síelni, ebből közel 4000 méteren kivilágított pályákon.

Kivilágított pálya és rengeteg hó az eplényi síarénában 

Hét pályán, több mint hat kilométeren lehet síelni az eplényi síarénában, ebből négy kilométeren kivilágított pályán hódolhatnak szenvedélyüknek az esti síelők - közölte az Intersport Síaréna Kft. ügyvezetője.
Óriás-műlesikló pályán síelhetünk Zágráb közepén

Óriás-műlesikló pályán síelhetünk Zágráb közepén 

A horvát főváros újabb turisztikai látványossággal készült januárban, miután tavaly elnyerte a Európa legszebb karácsonyi vására címét: Zágráb központjában óriás-műlesikló pályát építettek - tudósított a Jutarnji List című horvát napilap szerdán.
Szuper pályákkal várják a síelőket Eplényben

Szuper pályákkal várják a síelőket Eplényben 

Az új évben is bombajó pályákkal és kitűnő hóviszonyokkal várják a síelőket Eplényben, az Intersport Síarénában. 

300 millió forinttal támogatja az állam két hazai sípálya fejlesztését 

A kormány egyenként 150 millió forinttal támogatja az eplényi és a mátraszentistváni sípályák fejlesztését - közölte a kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Új étteremmel és sportbolttal várja a sízőket az eplényi síaréna 

December 8-án birtokba vehették a sízők az eplényi sípályát. Új étteremmel és sportbolttal, megújult kölcsönzővel várják a téli sport szerelmeseit a síarénában - közölte a Síaréna Kft. cégvezetője.

Fél méter hó esett Ausztriában 

Igazán télies arcukat mutatják az osztrák hegyek, különösen Salzburg, Karintia és Stájerország tartományokban, ahol helyenként félméteres friss hó esett nem egészen egy nap leforgása alatt.

Hamarosan síelhetünk is a Csillaghegyi strandon 

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) koncessziós beszerzési eljárást írt ki a Csillaghegyi Strandfürdő területén létrehozandó műanyag borítású sípálya, valamint futballpálya építésére és üzemeltetésére, hasznosítására.

Kína a világ legmagasabban fekvő sípályáját építené fel Tibetben 

A világ legmagasabban fekvő síparadicsomát tervezik Tibetben.

Már Pécsett is felcsatolhatjuk a síléceket 

Keddtől várják a síelőket a pécsi sípályán - közölte a pálya fenntartójának, a PVSK síszakosztályának helyettes vezetője.

Szuper a hóhelyzet az eplényi Nordica Síarénában 

Hétfő este zárás után elindították a hóágyúkat az eplényi síközpontban, kedd reggelig 3000 köbméter friss technikai hóval gyarapítva a pályákat. A hókupacokat ratrakok egyengetik el és készítenek szép pályafelületet. A tömörített hóréteg vastagsága 45-90 cm.

Jaguart nyerthet a világ leghosszabb síversenyén 

Januárban ismét megrendezik Nassfelden a világ leghosszabb síversenyét, melyet a Guinness-rekordok között is jegyeznek, és amelyre bárki jelentkezhet 16 éves kor felett.

Döbbenet: metálfesztivált rendeznek a síterepen 

Az hagyján, hogy 23 millió eurót költöttek Nassfelden a síszezon előkészítésére, de 2016. március végén megrendezik az első metálzenei fesztivált is a népszerű osztrák síterepen.

Sípálya és táncoló szökőkút: Dubaj ismét világrekorder turisztikai attrakciót épít 

A világ leghosszabb, 1,2 kilométeres fedett sípályáját építik fel Dubajban egy nagyszabású turizmusfejlesztési program keretében - írja a Gulf News internetes kiadása.

Kutyás szánkópálya és jégpályarally a francia síterepeken 

Három év kihagyás után ismét megrendezték Budapesten az Atout France által szervezett Ski in France közép-európai szakmai workshopja, amelyen 18 sípályával ismerkedhettek a leendő, illetve meglévő partnerek. Franciaország több magyar turistát szeretne vendégül látni, ezért rengeteg újdonsággal készültek.

Síelés, hófánk és szánkózás a pilisi sípályákon 

Az elmúlt napok havazásának köszönhetően a visegrádi Nagyvillám Sípálya mellett már a Dobogókői Sícentrum is tárt kapukkal és vastag hóréteggel várja a téli sportolásra vágyó látogatókat.

Minden pálya használható az eplényi síarénában 

Minden pálya használható az eplényi síarénában, a hóréteg vastagsága 60 és 120 centiméter között van – tájékoztatta az MTI-t pénteken a Nordica Síaréna marketing vezetője.

A két ünnep között nyit az eplényi síaréna 

Várhatóan december 28-án megnyitja kapuit a Bakonyban az eplényi Nordica Síaréna - közölte az MTI-vel a síközpont marketingvezetője.

Ezek lettek a világ legjobb síterepei 2014-ben 

Az elmúlt évben 13 országban járt a Skiresort.de nemzetközi síportál csapata, akik idén már 17. alkalommal osztották ki a "sívilág Oscar díjait". Az elmúlt szezonban 106 síterepet teszteltek, pontoztak, értékeltek több szempont szerint, így születtek meg a szakmailag is elismert "tesztnyertes kitüntetések".

Donovaly, a tél királya 

Donovalyn – ami magyarul Dóval – hamarosan elindul a síszezon, melyről a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal számolt be.

Közös síbérletet bocsát ki négy sípálya üzemeltetője 

Közös síbérletet bocsát ki a 2014-2015-ös téltől kezdődően négy Hargita megyei sípálya üzemeltetője – közölte kedden a Hargita megyei önkormányzat sajtószolgálata.

Csődbe ment a népszerű szlovéniai síterep 

A magyarok által is kedvelt Pohorje síterep jelentett csődöt, miután hatalmas adósságot halmozott fel.

Elkezdték az első magyar kabinos lift építését 

A sátoraljaújhelyi Magas-hegy, melyen a sípályák is működnek, és a Szár-hegy (Magyar Kálvária) között egy zárt kabinos kötélpálya épül, mely nem csak Magyarországon, de Európa ezen szegletében is egyedülálló módon biztosítja az átjutást a két hegy között. Ez lesz az első kabinos hegyi lift az országban.

Vetkőzzön ön is a sípályán! 

Nassfeld számára nincs olyan, hogy túl őrült ötlet, ha arról van szó, hogy a vendégek jól érezzék magukat.

Ideért a tél az USA-ból? 

Bár inkább délnyugat felől ért el minket az a front, ami a következő napok évszaknak megfelelő időjárást okozzák.

Normafa: félidőben a Natura 2000-es vizsgálat 

A félidőben tartanak a Normafa fejlesztését meghatározó Natura 2000-es vizsgálatok, ennek alapján készülnek a megvalósíthatósági tanulmányok, amelyeket a természetvédelmi vizsgálatok után véglegesítenek. A területen eddig több tucat védett állat- és növényfaj előfordulását regisztrálták - derült ki a Normafa rehabilitációjáról szóló pénteki szakmai fórumon.

Sípályát avattak Újpesten. 

Az újpesti Szilas parkban egész évben használható tanpályát avattak fel. A pálya közelébe szánkózódombot is terveznek.

Zöld lámpát kapott a bizottságtól a normafai sícentrum 

Vita a Normafánál tervezett sí-és sportcentrumról, és két elfogadott módosítás a bizottság II. féléves munkatervét illetően – így összegezhető az Országgyűlés Sport-és turisztikai bizottságának hétfői ülése.

Sípálya épül a Normafánál 

Átfogó fejlesztési terv készült a XII. kerületi Normafa parkra, a téli sportokkal és az évszaktól független szabadidős lehetőségekkel kapcsolatos beruházások mintegy 5 milliárd forintból valósulhatnának meg.

Vegyes volt a tél a hazai síközpontokban 

Eltérően alakul a látogatottság az idei szezonban a nagy hazai síközpontokban.

Megoldódhat a mátrai áramprobléma 

Az Elmű/Émász megvizsgálja, hogy a Mátrában mely szakaszon lehet földkábellel kiváltani az elektromos légvezetéket a Felső-Mátrában immár rendszeressé vált áramszünetek felszámolása érdekében. Erről azt követően jött létre megállapodás, hogy csütörtökön Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott megbeszélést folytatott az érintett szervezetekkel.

Kinyitott a dobogókői sícentrum 

Péntek óta várja a látogatókat a dobogókői sícentrum, miután a hegyen 35-45 centiméteres a hó vastagsága.

Székelyföldi snowboardosok szevasztok! 

Az elmúlt napok kiadós havazásai nyomán a hét végétől várják a téli sportok kedvelőit a legtöbb székelyföldi sípályán.

Mátraszentistván: péntekre három pálya lesz síelhető 

Öt napja szakadatlanul hóágyúznak a mínusz 10 fokos hidegben a Mátraszentistváni síparkban, így három pályát használhatnak a síelők a péntekre, december 14-re tervezett szezonnyitó alkalmával.

Még nem lehet síelni itthon 

A Bakonyban és a Mátrában is havazott, a Kékestetőn hétfőre 12 centiméteres hóréteg alakult ki, írta az Országos Meteorológiai Szolgálat. Veszprém és Baranya megye több térségében riasztás van érvényben a hóátfúvások miatt.

Étterem a gleccseren 

Elkészülte után Ausztria és Tirol legmagasabban fekvő építménye lesz a Cafe 3440. Az étterem a Hinteren Brauenkogelen, a sífelvonó állomásánál épül, s a tervek szerint októbertől fogad majd a vendégeket.

Bringások az olasz sípályákon 

Megnyitották az olasz Alpok sípályáit a kerékpárosok előtt: a Dolomitoktól Valle d'Aostáig használhatják a biciklisek azokat az útvonalakat, amelyeket eddig csak a síelők élvezhettek.

Leálltak a sífelvonók Bánkúton 

Az utóbbi napok enyhe időjárása miatt elolvadt a hó Bánkúton, így a bükki síparadicsomban hétfőn már nem indították újra a felvonókat.

Sípálya nyílhat Hargitán 

Mintegy 23 kilométeres összefüggő sípályarendszer kiépítését tervezi a Hargitán a területet birtokló csíkcsicsói közbirtokosság.

Tíz centi hó esett Dobogókőn 

Nyolc-tíz centiméterre duzzadt a hóvastagság Dobogókőn, ahol jelenleg is havazik, de a sípályákat csak a hét második felében tudják üzembe helyezni – közölte a helyi sícentrum vezetője kedden az MTI-vel.

Sípálya-építési vita a Gyilkos-tónál 

Sípályát építene a közigazgatásilag székelyföldi Gyergyószentmiklóshoz tartozó Gyilkos-tónál a város önkormányzata. A környezetvédő hatóságok ellenzik a tervet - írja a Krónika című kolozsvári napilap hétfői számában.

Újabb sífelvonót helyeztek üzembe Bánkúton 

A hét végi hóesésnek köszönhetően már három sífelvonó működik a bükki síparadicsomban, Bánkúton - tette közzé honlapján a síklub.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!