Étterem a gleccseren

Elkészülte után Ausztria és Tirol legmagasabban fekvő építménye lesz a Cafe 3440. Az étterem a Hinteren Brauenkogelen, a sífelvonó állomásánál épül, s a tervek szerint októbertől fogad majd a vendégeket.

Pitztal gleccseren lévő, 3 ezer 440 méter magas Hinteren Brauenkogelre megálmodott étterem nem csak kulináris élvezeteket kínál majd az ide felkapaszkodóknak, hanem remek kilátást is a környékre. A tervezők fantáziájának köszönhetően a létesítmény hatalmas ablakokkal kialakított napozóteraszáról igazán lélegzetelállító látványban lehet része vendégeknek. A munkálatok még zajlanak, de az építők azt ígérik, hogy a téli síszezon nyitányára ők is elkészülnek, noha több szempontból nincs könnyű feladatuk. Egyrészt nem volt egyszerű az építőanyagokat feljuttatni a csúcsra, az építés során meg kellett küzdeniük a gleccserek sajátosságaival úgy, hogy közben eleget kell tenni a természetvédők előírásainak is. Ráadásul ebben a magasságban már kevesebb az oxigén is a levegőben.

Ha minden a tervek szerint halad, akkor októberre elkészül majd a külső megjelenésében is figyelemre méltó létesítmény. A Pitztal gleccseren június 30-a óta tart a nyári szezon. Az októberben induló téli szezonra azonban nem csak az étterem, hanem az új felvonó is elkészül. Ez a hatszáz méterrel alacsonyabban fekvő völgyből szállítja majd a sízőket és snowbordozókat a Hinteren Brauenkogelre. A valamivel több, mint két és fél kilométernyi távot kevesebb mintegy öt perc alatt teszik majd meg a különleges kialakítású kabinok. Ezzel együtt megszűnik majd a felvonónál a sorban állás, amely amúgy itt nem volt ritka dolog. Az étterem építése és az új felvonó kialakítása 20 millió euróba kerül.


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.