Étterem a gleccseren

Elkészülte után Ausztria és Tirol legmagasabban fekvő építménye lesz a Cafe 3440. Az étterem a Hinteren Brauenkogelen, a sífelvonó állomásánál épül, s a tervek szerint októbertől fogad majd a vendégeket.

Pitztal gleccseren lévő, 3 ezer 440 méter magas Hinteren Brauenkogelre megálmodott étterem nem csak kulináris élvezeteket kínál majd az ide felkapaszkodóknak, hanem remek kilátást is a környékre. A tervezők fantáziájának köszönhetően a létesítmény hatalmas ablakokkal kialakított napozóteraszáról igazán lélegzetelállító látványban lehet része vendégeknek. A munkálatok még zajlanak, de az építők azt ígérik, hogy a téli síszezon nyitányára ők is elkészülnek, noha több szempontból nincs könnyű feladatuk. Egyrészt nem volt egyszerű az építőanyagokat feljuttatni a csúcsra, az építés során meg kellett küzdeniük a gleccserek sajátosságaival úgy, hogy közben eleget kell tenni a természetvédők előírásainak is. Ráadásul ebben a magasságban már kevesebb az oxigén is a levegőben.

Ha minden a tervek szerint halad, akkor októberre elkészül majd a külső megjelenésében is figyelemre méltó létesítmény. A Pitztal gleccseren június 30-a óta tart a nyári szezon. Az októberben induló téli szezonra azonban nem csak az étterem, hanem az új felvonó is elkészül. Ez a hatszáz méterrel alacsonyabban fekvő völgyből szállítja majd a sízőket és snowbordozókat a Hinteren Brauenkogelre. A valamivel több, mint két és fél kilométernyi távot kevesebb mintegy öt perc alatt teszik majd meg a különleges kialakítású kabinok. Ezzel együtt megszűnik majd a felvonónál a sorban állás, amely amúgy itt nem volt ritka dolog. Az étterem építése és az új felvonó kialakítása 20 millió euróba kerül.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.