Étterem a gleccseren

Elkészülte után Ausztria és Tirol legmagasabban fekvő építménye lesz a Cafe 3440. Az étterem a Hinteren Brauenkogelen, a sífelvonó állomásánál épül, s a tervek szerint októbertől fogad majd a vendégeket.

Pitztal gleccseren lévő, 3 ezer 440 méter magas Hinteren Brauenkogelre megálmodott étterem nem csak kulináris élvezeteket kínál majd az ide felkapaszkodóknak, hanem remek kilátást is a környékre. A tervezők fantáziájának köszönhetően a létesítmény hatalmas ablakokkal kialakított napozóteraszáról igazán lélegzetelállító látványban lehet része vendégeknek. A munkálatok még zajlanak, de az építők azt ígérik, hogy a téli síszezon nyitányára ők is elkészülnek, noha több szempontból nincs könnyű feladatuk. Egyrészt nem volt egyszerű az építőanyagokat feljuttatni a csúcsra, az építés során meg kellett küzdeniük a gleccserek sajátosságaival úgy, hogy közben eleget kell tenni a természetvédők előírásainak is. Ráadásul ebben a magasságban már kevesebb az oxigén is a levegőben.

Ha minden a tervek szerint halad, akkor októberre elkészül majd a külső megjelenésében is figyelemre méltó létesítmény. A Pitztal gleccseren június 30-a óta tart a nyári szezon. Az októberben induló téli szezonra azonban nem csak az étterem, hanem az új felvonó is elkészül. Ez a hatszáz méterrel alacsonyabban fekvő völgyből szállítja majd a sízőket és snowbordozókat a Hinteren Brauenkogelre. A valamivel több, mint két és fél kilométernyi távot kevesebb mintegy öt perc alatt teszik majd meg a különleges kialakítású kabinok. Ezzel együtt megszűnik majd a felvonónál a sorban állás, amely amúgy itt nem volt ritka dolog. Az étterem építése és az új felvonó kialakítása 20 millió euróba kerül.


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.