Étterem a gleccseren

Elkészülte után Ausztria és Tirol legmagasabban fekvő építménye lesz a Cafe 3440. Az étterem a Hinteren Brauenkogelen, a sífelvonó állomásánál épül, s a tervek szerint októbertől fogad majd a vendégeket.

Pitztal gleccseren lévő, 3 ezer 440 méter magas Hinteren Brauenkogelre megálmodott étterem nem csak kulináris élvezeteket kínál majd az ide felkapaszkodóknak, hanem remek kilátást is a környékre. A tervezők fantáziájának köszönhetően a létesítmény hatalmas ablakokkal kialakított napozóteraszáról igazán lélegzetelállító látványban lehet része vendégeknek. A munkálatok még zajlanak, de az építők azt ígérik, hogy a téli síszezon nyitányára ők is elkészülnek, noha több szempontból nincs könnyű feladatuk. Egyrészt nem volt egyszerű az építőanyagokat feljuttatni a csúcsra, az építés során meg kellett küzdeniük a gleccserek sajátosságaival úgy, hogy közben eleget kell tenni a természetvédők előírásainak is. Ráadásul ebben a magasságban már kevesebb az oxigén is a levegőben.

Ha minden a tervek szerint halad, akkor októberre elkészül majd a külső megjelenésében is figyelemre méltó létesítmény. A Pitztal gleccseren június 30-a óta tart a nyári szezon. Az októberben induló téli szezonra azonban nem csak az étterem, hanem az új felvonó is elkészül. Ez a hatszáz méterrel alacsonyabban fekvő völgyből szállítja majd a sízőket és snowbordozókat a Hinteren Brauenkogelre. A valamivel több, mint két és fél kilométernyi távot kevesebb mintegy öt perc alatt teszik majd meg a különleges kialakítású kabinok. Ezzel együtt megszűnik majd a felvonónál a sorban állás, amely amúgy itt nem volt ritka dolog. Az étterem építése és az új felvonó kialakítása 20 millió euróba kerül.


Csányi Sándor pincészete nem tud kikeveredni a veszteségből

Csányi Sándor pincészete nem tud kikeveredni a veszteségből 

Utoljára 2020-ban volt nyereséges a cég, bár akkor is mindössze 3,3 milliós profitot könyvelhetett el.
További magyar sikerek a rizlingek világbajnokságán

További magyar sikerek a rizlingek világbajnokságán 

A Gottwald családi pincészetének két olaszrizling bora is arany, illetve platina értékelést kapott a rangos Grow du Monde versenyen.
Változik a Frei-koncepció: könyvesboltok ölelése helyett önálló kávézók

Változik a Frei-koncepció: könyvesboltok ölelése helyett önálló kávézók 

Frei Tamás rövid időre megszakítva világ körüli kávés körútját néhány napra Magyarországra látogatott, és ha már ideérkezett, június 11-én felavatta legújabb flagship-kávézóját.
Bajban a McDonald's - égető a munkaerőhiány, túl gyors a fluktuáció

Bajban a McDonald's - égető a munkaerőhiány, túl gyors a fluktuáció 

A McDonald's, mint sok más étteremlánc, súlyos munkaerőhiánnyal küzd világszerte. Ennek oka összetett, most megpróbáljuk végig venni nehézségeik okait.
A sportközvetítések és a sör lendítheti fel a balatoni turizmust

A sportközvetítések és a sör lendítheti fel a balatoni turizmust 

Az elmúlt évek  tapasztalatai azt mutatják, hogy egy-egy világverseny idején, hétköznapokon 20-40 százalékkal, de hétvégéken akár 150 százalékkal is megnőhet a balatoni éttermekben, sörözőkben megforduló vendégek száma.
Ez történt az idei METRO Fenntartható Gasztronómia Fórum és Díjátadón

Ez történt az idei METRO Fenntartható Gasztronómia Fórum és Díjátadón  

Ahol a fő téma a generációk megértése a jövőkompatibilis vendéglátásért volt.
Mutatjuk 2024 legjobb cukrászdáit

Mutatjuk 2024 legjobb cukrászdáit 

Ide menjünk sütizni, ha valami kivételesre vágyunk - az idei legédesebb kísértések.
Újdonságokkal jön a bulinegyed ikonikus bárja

Újdonságokkal jön a bulinegyed ikonikus bárja 

Mostantól a laza esték mellett új, minden nap elérhető brunch-kínálattal, juice-okkal és szezonális ételekkel találkozhatnak a vendégek.
Kategóriagyőztes a Figula Pincészet bora

Kategóriagyőztes a Figula Pincészet bora 

A Balatonfüreden megrendezett GROW du Monde borverseny díjátadó ünnepségén öt trófeát adtak át a kategóriagyőzteseknek.
Harcsa&Krumpli, Vízikutya, Pulled Ponty, Gofcsi, Balatoni nyelves - mi jöhet még?

Harcsa&Krumpli, Vízikutya, Pulled Ponty, Gofcsi, Balatoni nyelves - mi jöhet még? 

Itt a pályázati felhívás - idén is keresik az Év Strandételét.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.