Étterem a gleccseren

Elkészülte után Ausztria és Tirol legmagasabban fekvő építménye lesz a Cafe 3440. Az étterem a Hinteren Brauenkogelen, a sífelvonó állomásánál épül, s a tervek szerint októbertől fogad majd a vendégeket.

Pitztal gleccseren lévő, 3 ezer 440 méter magas Hinteren Brauenkogelre megálmodott étterem nem csak kulináris élvezeteket kínál majd az ide felkapaszkodóknak, hanem remek kilátást is a környékre. A tervezők fantáziájának köszönhetően a létesítmény hatalmas ablakokkal kialakított napozóteraszáról igazán lélegzetelállító látványban lehet része vendégeknek. A munkálatok még zajlanak, de az építők azt ígérik, hogy a téli síszezon nyitányára ők is elkészülnek, noha több szempontból nincs könnyű feladatuk. Egyrészt nem volt egyszerű az építőanyagokat feljuttatni a csúcsra, az építés során meg kellett küzdeniük a gleccserek sajátosságaival úgy, hogy közben eleget kell tenni a természetvédők előírásainak is. Ráadásul ebben a magasságban már kevesebb az oxigén is a levegőben.

Ha minden a tervek szerint halad, akkor októberre elkészül majd a külső megjelenésében is figyelemre méltó létesítmény. A Pitztal gleccseren június 30-a óta tart a nyári szezon. Az októberben induló téli szezonra azonban nem csak az étterem, hanem az új felvonó is elkészül. Ez a hatszáz méterrel alacsonyabban fekvő völgyből szállítja majd a sízőket és snowbordozókat a Hinteren Brauenkogelre. A valamivel több, mint két és fél kilométernyi távot kevesebb mintegy öt perc alatt teszik majd meg a különleges kialakítású kabinok. Ezzel együtt megszűnik majd a felvonónál a sorban állás, amely amúgy itt nem volt ritka dolog. Az étterem építése és az új felvonó kialakítása 20 millió euróba kerül.


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.