Szinyei-Merse hőlégballonja egy pesti iskola falán

Szinyei-Merse hőlégballonja egy pesti iskola falán 

Szinyei Merse Pál Léghajó című festménye alapján készült tűzfalkép az átadója volt szombaton Budapesten, stílusosan a VI. kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium udvarán.
Büszkén mutogathatjuk ezt az új látványosságot

Büszkén mutogathatjuk ezt az új látványosságot 

Közel 100 évvel az első biztonságos felszállás és landolás után Szinyei Merse Pál sógora is léghajóra szállt, búcsút intett, majd elindult Ázsia irányába – ez az utazás ihlette a Léghajó című festményt. Közel 145 évvel a kép elkészülte után pedig a Neopaint csapata készített belőle óriási nagyítást egy pesti gimnázium falára - írja a nullahategy.hu.
Borkultúra és festészet

Borkultúra és festészet 

Megújul a cserkeszőlői Szinyei Merse-kastély, a műemlékvédelem alatt álló épület felújítására 200 millió pályázati forrást nyert az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere csütörtökön az MTI-vel.

Veronai buszbaleset: hamarosan kárelőleget fizet a Groupama 

Lehetőség szerint a jövő héten jelentősebb összegű kárelőleget fizet a veronai buszbaleset károsultjainak a Groupama Biztosító. A károsultak több mint felével felvette a kapcsolatot a társaság, akikkel az első adategyeztetés és kárigényfelmérés is megkezdődött - mondta a biztosító szolgáltatási ügyvezető igazgatója.

Szigorúbban szabályozhatják az iskolai kirándulásokat 

Szigoríthatják az iskolai buszos kirándulások szervezésének feltételeit - többek között kikötnék, hogy a buszsofőr a pihenőidejét szállodában töltse, és a gyerekeket szállító busz este 10 és reggel 6 óra között ne közlekedhessen.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!