A január a téli utazási szezon

A január a téli utazási szezon 

A tél és az ünnepi időszak kiváló alkalmat ad arra, hogy elutazzunk a családdal és akár belföldön, akár külföldön hódoljunk kedvenc téli sportjainknak, vagy éppen elmenekülve a szürke időjárás elől, egy egzotikus helyen süttessük a hasunkat. Akár havas, akár napsütötte helyre vágyunk, a trendek szerint egyre nő az utazási kedv nemcsak nyáron, hanem a téli hónapokban is.
Túrázni és várost nézni megy télen a magyar

Túrázni és várost nézni megy télen a magyar 

A magyarok mindössze egytizede utazik el télen, főként anyagi okok tartják vissza őket. Akik megengedhetik magunknak, hogy télen is „nyaraljanak”, azok többsége az aktív kikapcsolódást választja: elsősorban kirándulni, túrázni, várost nézni mennek – derült ki a Travel Channel kutatásából1. A tévécsatorna, amely szórakoztató betekintést nyújt a különböző országok kultúrájába és titkaiba, a felmérésben azt is vizsgálta, hogy hova és mennyiért utaznak ebben a hideg évszakban a magyarok.

Növekvő trend: síelés helyett tengerpart télen is 

Az ITB Berlin és az IPK International piackutatást végzett az európaiak téli utazási szokásairól.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!