Aba-Novák, street art és a jeges tea 

Aba-Novák Vilmos és Ferenczy Károly remekei full extrákkal, óriásiban, tűzfalakon! A FUZETEA, az ismert jegestea márka ugyanis újraálmodta és egyedi formában hozta létre a hazai klasszikus festményeket: rendhagyó kiállítása, a FUZEUM minden érdeklődőnek frissítő művészeti élményt nyújt a belváros kellős közepén. A híres magyar műveket modern street arttá átformáló kiállítás április 25-e estétől bárki számára ingyenesen, regisztráció nélkül, éjjel-nappal megtekinthető az elkövetkező három hónapban a Kazinczy és az Akácfa utcában.
'56-os tematikájú falfestések készültek Budapesten

'56-os tematikájú falfestések készültek Budapesten 

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából Budapest több épületének falát is új, '56-os tematikájú festés díszíti.
Látta már Budapest legújabb tűzfalfestését?

Látta már Budapest legújabb tűzfalfestését? 

 A Színes Város Budapest Fesztivál részeként újabb nagyméretű falfelület készült el. A Lengyel Intézet, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a Wizz Air jóvoltából két ismert lengyel művész festett meg egy 240 m2 nagyságú tűzfalat az Üllői úton, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem parkolójában.
Itt az ország első augmented reality-vel kiegészülő tűzfalfestménye

Itt az ország első augmented reality-vel kiegészülő tűzfalfestménye 

Az idei Színes Város Budapest Fesztivál jellemzően tűzfalfestésekre épülő, egy hónapos rendezvénysorozat, amely a város színesítésén túl kulturális és zenei programokat is kínál évről évre. A harmadszorra jelentkező fesztivál most egy különleges vizuális és egyben virtuális tartalommal bővült.
Hungarikumok a budapesti tűzfalakon

Hungarikumok a budapesti tűzfalakon 

A Földművelésügyi Minisztérium, Budapest Főváros Önkormányzata, a Magyar Turizmus Zrt. és a Színes Város Csoport együttműködésében Budapest mint fiatalos turisztikai célpont jelent meg a Színes Város projektsorozattal. A kezdeményezéshez csatlakozott a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. is, amelynek szintén fontos törekvése Budapest hatékony promóciójának elősegítése. Az együttműködés keretében újabb kültéri falfestmények készültek el magyar és külföldi művészek jóvoltából. Cél, hogy fővárosunk egyre színesebb, vidámabb és ezáltal élhetőbb legyen az itt lakók és az ide látogatók számára is. A frissen elkészült tizenhárom falszínesítő projekt közül idén is közönségszavazáson választhatják ki a legszebbet.
Falatozó szürkemarha került a tűzfalra

Falatozó szürkemarha került a tűzfalra 

Egy hatszáz négyzetméteres Kazinczy utcai tűzfalra a Fat Heat és TransOne művésznéven dolgozó alkotópáros munkája került.
Ekkora tűzfalfestést még nem látott Budapesten

Ekkora tűzfalfestést még nem látott Budapesten 

Egy VII. kerületi iskola udvarán készült el Magyarország eddigi legnagyobb egybefüggő tűzfalfestése.

Vadszőlő fogja ellepni a fővárosi tűzfalfestést 

Új kezdeményezésként nemcsak tűzfalat festett a XIII. kerületi Kádár utcában a Színes Város Csoport, hanem vadszőlőt is ültettek a falhoz, így mikor a növényzet növekedésnek indul, egyfajta párbeszéd alakulhat ki a festett felület és az élő növényzet között.
Budapesti tűzfaltúra szelfivel

Budapesti tűzfaltúra szelfivel 

Egy maroknyi baráti társaságból összeverődött kreatív csapat, a Neopaint Works úgy döntött, nagy falakba vágja a fejszéjét. Mára 20 elhanyagolt budapesti tűzfalat újítottak fel, s mivel munkáik gyakorlatilag turistalátványossággá váltak, most elkészült az első budapesti tűzfaltérképes játék is. 
Sissy-portré került az erzsébetvárosi tűzfalra

Sissy-portré került az erzsébetvárosi tűzfalra 

A napokban készült el egy újabb tűzfal-festmény Erzsébetvárosban, a hatalmas kép közepén Erzsébet királyné, azaz Sissy tekint le a járókelőkre. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!